• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

03.10.2024

15:35

Didije Dešan nije pozvao Mbapea u reprezentaciju: Nisam želeo da rizikujem..

profimedia

Fudbal

Didije Dešan nije pozvao Mbapea u reprezentaciju: Nisam želeo da rizikujem..

Podeli vest

Selektor Francuske Didije Dešan objavio je spisak igrača za predstojeće mečeve Lige nacija protiv Izraela (10. oktobra u Budimpešti) i Belgije (14. oktobra u Briselu). Na listi se, međutim, ne nalazi kapiten i najveća zvezda ekipe, Kilijan Mbape, kojem je Dešan dao zasluženi odmor.

Ovo će biti prvi put posle više od deset godina da "trikolori" igraju bez dva velika aduta - napadača Real Madrida i Antoana Grizmana, koji se nedavno povukao iz reprezentacije. 

- Razgovarao sam s Kilijanom, i zbog njegove trenutne situacije, koja je nesigurna, odlučili smo da ga ne pozovemo. Nema ozbiljnih problema, ali mu je potrebno vreme za oporavak. Nisam želeo da rizikujem - poručio je Dešan na današnjoj konferenciji za medije.

Foto: Tanjug/Ap

Selektor "trikolora" Didije Dešan

Kilijana je zamenio igrač Čelsija Kristofer Nkunku, kome će društvo praviti Parižani Bredli Barkola, Usman Dembele i Rendal Kolo Muani, kao i Majkl Oliz i Markus Tiram.

Vezista Eduardo Kamavinga se oporavio i biće na raspolaganju selektoru za naredne mečeve, kao i N'Golo Kante, dok Adrijen Rabio nije na spisku zbog povrede aduktora.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Majk Menjan (Milan), Alfons Areola (Vest Hem), Bris Samba (Lans).

Odbrana: Žonatan Klaus (Nica), Vesli Fofana (Čelsi), Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Vilijam Saliba (Arsenal), Dajo Upamekano (Bajern).

Srednji red: Eduardo Kamavinga (Real Madrid)Jusuf Fofana (Milan), N'Golo Kante (Al Itihad), Manu Kone (Borusija Menhengladbah), Orelijen Čuameni (Real), Voren Zair-Emeri (PSŽ).

Napad: Bredli Barkola (PSŽ), Usman Dembele (PSŽ), Randal Kolo Muani (PSŽ), Mišel Oliz (Bajern), Markus Tiram (Inter), Kristofer Nkunku (Čelsi).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Šokantno - Državljanin SAD, Vladimir Đorđević je NATO poslanik Miloša Jovanovića, francuskog državljanina!
Politika

Nebojša Bakarec: Šokantno - Državljanin SAD, Vladimir Đorđević je NATO poslanik Miloša Jovanovića, francuskog državljanina!

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) usvojila je Rezoluciju kojom se priznaje da je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž bio politički zatvorenik u Velikoj Britaniji. Jedini poslanik u regionu koji je glasao protiv ove Rezolucije bio je poslanik iz Srbije, Vladimir Đorđević koji je član koalicije NADA, koju čine Novi DSS i POKS. Ovo je lepo prikazao list Informer, koji je razobličio i Vladimira Đorđevića i Miloša Jovanovića.

03.10.2024

17:34

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija