• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

03.10.2024

18:05

(UŽIVO) Totalna ofanziva TSC-a u Kazahstanu! Astana ima više sreće nego pameti... (VIDEO)

Starsportphoto©

Fudbal

(UŽIVO) Totalna ofanziva TSC-a u Kazahstanu! Astana ima više sreće nego pameti... (VIDEO)

Podeli vest

Uživo pratite meč prvog kola Lige konferencija između Astane i TSC-a.

ASTANA - TSC  1:0 (1:0)

Strelac: Kažukolovas 15
Grad: Almati, Kazahstan
Stadion: Almati Ortalik Stadion 

Sudija: Oliver Reitala, Finska

ASTANA: Čondrić - Amanović, Maročin, Kažukolovas - Varogavski, Gripši, Ebong, Bartolec - Kamara, Žofri, Tomasov
Trener: Grigori Babajan 

TSC: Ilić - Jovanović, Đorđević, Stevanović, Petrović - Radin - Stanić, Đakovac (od 69. Mbongu) - Banjac, Pantović, Ćirković
Trener: Jovan Damjanović

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

72. minut - Još jedan dobar pokušaj Aleksandra Ćirkovića, ponovo je dobro reagovala odbrana Astane, imaju gosti iz Bačke Topole novi korner! 

69. minut - Nemile scene u Almatiju! Ifet Đakovac pokušao je da izeđe sa terena, ali se srušio odmah uz aut-liniju. Posledice sudara su teže nego što se očekivalo, mora da menja Damjanović, a na terenu je Mbongu! 

66. minut - Kratak prekid, Đakovac je završio na travi nakon žestokog duela sa Kamarom. Drži se vezista TSC-a za vilicu, ali deluje da će biti u stanju da nastavi meč. 

64. minut - Nedostaje sreće TSC-u večeras... Sada je Petrović napravio faul u napadu i tako prekinuo obećavajući napad svog tima. Sve je manje vremena da se četa Jovana Damjanovića vrati u meč. 

60. minut - Nova dobra akcija Topolčana, kombinovali su gosti u kaznenom prostoru Astane, ali je usledio loš završni pas Ifeta Đakovca! 

57. minut - Preti TSC nakon kornera, probao je Ćirković direktnim udarcem iz ugla, lopta pogađa stativu! 

Foto: Starsportphoto

 

53. minut - VELIKA ŠANSA! Ovoga TSC mora da se pazi... Sevnula je kontra Astane, Kamara je dobio sjajan centaršut na desetak metara od gola, ali na sreću gostiju loptu je poslao daleko preko prečke, ostaje 1:0!

50. minut - Totalna inicijativa TSC-a na startu drugog dela igre! Napadaju gosti svim silama na gol koji čuva Čondrić, ali se Astana za sada uspešno brani. 

46. minut - Počinje drugo poluvreme, sada sa centra kreću fudbaleri Astane! 

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog dela igre! Astana ima minimalnu prednost, ali stiče se utisak - nezasluženo. Po svemu prikazanom na "Almati Ortalik Stadionu" TSC je zaslužio maka nerešen rezultat! 

42. minut - PREČKA! Ponovo je okvir gola sprečio TSC da izjednači rezultat! Ovoga puta je sa više od 25 metara gađao Ifek Đakovac, ništa tu nije mogao Čondrić, ali... 

38. minut - Đakovac i Kažukolovas su bili u duelu, a strelac jedinog gola očigledno je prošao gore budući da je reagovala lekarska ekipa Astane. 

Foto: Starsportphoto

 

33. minut - Još jedan pokušaj Topolčana sa distance, sada je gađao Mihajlo Banjac, lopta odlazi pored gola. Zadovoljan je Damjanović igrom svog tima... 

29. minut - PREČKA! Izvanredan pokušaj Miloša Pantovića sa ivice kaznenog prostora, matiran je bio Čondrić, ali je okvir gola sprečio omladinskog reprezentativca Srbije da se upiše u strelce, ostaje 1:0!

27. minut - Igra se u naletima... Nakon što je TSC neko vreme napadao, sada inicijativu ima sastav Grigorija Babajana! Ipak, utisak je da Astana nije preterano zainteresovana da svim silama napadne gol Veljka Ilića budući da imaju minimalnu prednost od 15. minuta! 

22. minut - Sada ponovo nešto ofanzivniji gosti iz Bačke Topole, kombinovali su Banjac i Pantović, Astana uspeva da odbije nalet gostiju. 

18. minut - Nakon uvodnog pritiska TSC-a, domaćin sve više preti. I nakon vodećeg gola fudbaleri Astane pritiskaju poslednju liniju Topolčana. 

15. minut - GOL! Nažalost, Astana prva postiže gol u Almatiju i to nakon kornera... Kažukolovas je bio najviši u skoku - 1:0!

 

 

12. minut - Malo je falilo da TSC samog sebe matira... Veljko Ilić je dobio nezgodnu loptu, uspeo je samo da je ispuca van kaznenog prostora gde je spreman bio Činedu, ali na sreću srpskog kluba lopta odlazi preko gola! 

11. minut - Prva opasnost pred golom Topolčana, Kamara je gađao sa ivice kaznenog prostora, njegov šut je blokiran, a Astana će imati udarac iz ugla. Brani se TSC i nakon kornera, ostaje 0:0! 

8. minut - Evo ga i prvi žuti karton, Jovanović je dobio javnu opomenu nakon što je sa leđa srušio jednog od ofanzivaca Astane koji je vukao kontru domaćeg tima. 

6. minut - Nastavlja se pritisak TSC-a, sada je Aleksandar Ćirković oprobao svoj udarac sa distance, međutim, još jednom je to bio lak zadatak za Čondrića budući da je lopta išla pravo u njega. 

2. minut - Topolčani su odmah sa centra krenuli u prvi napad, a Mihajlo Banjac imao je šansu da glavom matira Čondrića, ipak, slab udarac je bio lak plen za čuvara mreže, ostaje 0:0! 

1. minut - Utakmica je počela, početni udarac za fudbalere TSC-a! 

PRE MEČA

18:40 - Imaće TSC i podršku svojih navijača u Almatiju budući da je desetak pristalica srpskog kluba na tribinama "Almati Ortalik Stadiona". 

18:33 - Topolčani će tokom učešća u Ligi konferencija odigrati najmanje šest duela. Na sever Bačke dolaze Legija, Lugano i Noa, dok će četa Jovana Damjanovića ići na noge Sent Galenu i Gentu. 

18:24 - TSC je ove sezone već odigrao meč u Evropi, ali se u dvomeču sa Makabi Tel-Avivom nisu proslavili... Izraelci su do nogu potukli klub iz Bačke Topole i na taj način ih poslali u Ligu konferencija. 

Foto: Starsportphoto

 

18:16 - UEFA je za prvi meč TSC-a u Ligi konferencija delegirala finski sudijski tim. Glavni arbitar će biti Oliver Reitala, pomoćnici su Juka Honkanen i Oli Jantunen, a četvrti sudija je Anti Munuka. U VAR sobi sede Rumuni - Ovidiu Hateganu i Sebastijan Koltesku. 

18:11 - Nema iznenađenja ni u sastavu Astane: Čondrić - Amanović, Maročin, Kazukolovas - Varogavski, Gripši, Ebong, Bartolec - Kamara, Žofri, Tomasov. Trener Grigori Babajan na klupi je ostavio: Zaratuckog, Saisena, Bistrova, Kuata, Anonua, Bejsebekova, Oseia, Astanova, Dosmogamebetova, Basmanovai Karimova. 

18:07 - Trener TSC-a - Jovan Damjanović, odlučio se za očekivani sastav:  Ilić - Jovanović, Đorđević, Stevanović, Petrović - Radin - Stanić, Đakovac - Banjac, Pantović, Ćirković. 

Na klupi su još: Simić, Jorgić, Banjak, Krstić, Pejić, Lazetić, Milosavljević, Gordić, Mbongu, Ćapan i  Sos. 

18:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola Lige konferencija između kazahstanske Astane i našeg TSC-a. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Nebojša Bakarec: Šokantno - Državljanin SAD, Vladimir Đorđević je NATO poslanik Miloša Jovanovića, francuskog državljanina!
Politika

Nebojša Bakarec: Šokantno - Državljanin SAD, Vladimir Đorđević je NATO poslanik Miloša Jovanovića, francuskog državljanina!

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) usvojila je Rezoluciju kojom se priznaje da je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž bio politički zatvorenik u Velikoj Britaniji. Jedini poslanik u regionu koji je glasao protiv ove Rezolucije bio je poslanik iz Srbije, Vladimir Đorđević koji je član koalicije NADA, koju čine Novi DSS i POKS. Ovo je lepo prikazao list Informer, koji je razobličio i Vladimira Đorđevića i Miloša Jovanovića.

03.10.2024

17:34

TV

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata!
Live TV

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata!

Svi govore o onome što se dešava na Bliskom istoku i smatraju da to nije toliko daleko od Kosova i Metohije. Na granici smo sveopšteg rata. Izraelski napadi na ruske baze daju novu dimenziju. Čeka se reakcija Rusije jer su ipak napadnuta njena vojna postrojenja u oblasti Sirije. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorio je društveni analitičar Saša Boriojević i pukovnik u penziji Srbobran Radić.

03.10.2024

18:46

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Svetski eksperti otkrivaju da li Iran ima nuklearno oružje i ako nema koliko je blizu atomske bombe?!
Pitanje svih pitanja

Svetski eksperti otkrivaju da li Iran ima nuklearno oružje i ako nema koliko je blizu atomske bombe?!

Pored trenutnog sukoba sa Hezbolahom, izraelsko jednogodišnje uništavanje Hamasa u Gazi uveliko je smanjilo sposobnost Irana da predstavlja velik izazov u eventalnom ratu sa SAD i jevrejskom državom. To bi, međutim, moglo da podstakne Iran da se vrati svom drugom glavnom obliku odvraćanja - programu razvoja nuklearnog oružja, analizira britanski Ekonomist.

03.10.2024

19:32

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija