• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.10.2024

08:37

Rusi u problemu! Nemaju sa kim da igraju, odbili ih Pakistanci

AP PHOTO

Fudbal

Rusi u problemu! Nemaju sa kim da igraju, odbili ih Pakistanci

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Rusije verovatno u oktorbu neće odigrati nijedan prijateljski meč.

Rusi su planirali duel sa Pakistanom, koji je dobio ponudu 23. septembra, ali su je na kraju odbili uz obrazloženje da neće moći na vreme da organizuju utakmicu, prenosi ruski portal Sport-exspress. Ali, čelnici FS Pakistana predložili su odigravanje meča u novembru.

- Utakmica je pomerena sa oktobra na novembar jer većina naših igrača igra u inostranstvu i našoj federaciji je potrebno vreme kako bi okupila tim i pripremila se za tu utakmicu - izjavio je Muhamad Jašal Mazar, portparol Saveza.

Pošto Rusi verovatno neće odigrati nijedan meč u oktobru, terminu predviđenog za reprezentativne akcije širom sveta, selektor Valeri Karpin neće ni okupljati reprezentativce.

 

- Koliko ja znam, neće. To su  moje informacije. Mislim da smo doneli pravu odluku. Ako nema utakmice, zašto bi se igrači okupljali? Neka se odmore, svakako će im koristiti - rekao je bivši reprezentativac Andrej Aršavin.

Podsećamo, ruski fudbal je pod sankcijama FIFA i UEFA još od početka rata u Ukrajini, pa im nije lako da pronađu protvinike ni za prijateljske mečeve. Kao opcija se pojavila i reprezentacija Tanzanije, tamošnji Savez želi da igra s Rusima, međutim čekaju ih dva meča  okviru kvalifikacija za Afriški kup nacija, pa do duela Rusije i Tanzanije neće doći. Mada, i oni su otvoreni za deel tokom naredne reprezentativne pauze. Pojedini ruski mediji su predlagali da Rusija odigra prijateljsku utakmicu sa legionarima u Premijer lige te zemlje ili s timom Medija ligom, međutim u FS Rusije nisu u ovom trenutku zainteresovani za taj predlog.

Reprezentacija Rusije poslednji meč igrala je 5. septembra protiv Vijetnama u gostima (3:0), pre toga još u junu protiv Belorusije pobeda (4:0), i u martu sa Srbijom (pobeda 4:0).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija