• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

07.10.2024

12:42

U psihijatrijskoj bolnici sam proveo tri najbolja meseca u životu! Srpski fudbaler otvorio dušu!

Printscreen You Tube

Fudbal

U psihijatrijskoj bolnici sam proveo tri najbolja meseca u životu! Srpski fudbaler otvorio dušu!

Podeli vest

Naš nekadašnji reprezentativac Ivan Ergić progovorio je o mentalnim problemima s kojima se suočio tokom fudbalske karijere.

Nedavno je u "Zagrebačkom kazalištu mladih" održana premijera komada "Jezik kopačke" koji je napisao Ivan Ergić. Srpski fudbaler je posle aktivne karijere uplovio u umetničke vode, prvo se bavio poezijom, a sada je na red došla i pozorišna predstava.

Predstava govori o mladom fudbaleru koji se suočava sa problemima kada odlazi da igra za nemački Volfsburg, a sam Ergić je sada progovorio protiv čega se on borio tokom karijere.

- Kada sam pao, i psihički i fizički, imao sam tek 21 godinu. Tada nisam razumeo da sa mnom nešto nije u redu i da su moji bolovi ustvari psihosomatsku. Morali su me ‘odneti‘ u psihijatrijsku bolnicu gde sam proveo tri mjeseca i danas mislim da je to moje najbolje iskustvo u životu. Tu sam vidio što se sve događa u svijetu vrhunskog fudbala kojem sam pripadao: od prvih manipulacija, ucena, videli su da sam spreman igrati besplatno samo da bih igrao u tako velikim klubovima - rekao je Ergić.

Zatim je pričao o proces lečenja, a da je ključnu ulogu u svemu tome odigrao njegov doktor.

- Doktor me svesno vratio. I rekao da igram dokle god budem uživao u igri. S druge strane, ako nađeš na prvu prepreku i odustaneš, a to je bila moja prva ozbiljna prepreka u životu, govorio mi je, što će biti kasnije, moraš se boriti. Bio sam jako naprasit. Hrabrost je, shvatio sam, nešto što se uči. Karijeru sam završio u tridesetoj, možda rano za fudbalera, osobito za današnje kriterijume kada igraju i u četrdesetima, ali mislim da je to bilo pametno - kaže Ivan Ergić.

Kaže da je jako surovi biti u svetu profesionalnog sporta, te de mu jako čudno kada vidi da Novak Đoković ili Luka Morić još uvek igraju.

- Surovo je biti u tom svetu. Moraš stalno biti na vrhuncu. Očekuje se da i polusezonu i sezonu odigraš u najboljem izdanju, a to je jako teško. Zato mi je danas čudno i očaravajuće kad vidim igrače poput Luke Modrića, Lea Mesija i Ronalda, ili Đokovića, koji i dalje igraju. Ne znam odakle im snaga za to - objašnjava Ergić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Nenad Popović u Burundiju: Veliki prijatelji Srbije! Podržavaju stav po pitanju KiM, nisu glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Ministar Nenad Popović u Burundiju: Veliki prijatelji Srbije! Podržavaju stav po pitanju KiM, nisu glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Ministar zadužen za međunarodnu ekonomsku saradnju, Nenad Popović, danas je na sastanku u Burundiju sa ministrom finansija, budžeta i ekonomskog planiranja Odace Njonzimom i ministrom trgovine, transporta, industrije i turizma Mari Šantal Nidžimbere istakao da postoji veliki potencijali saradnje sa Burundijem u oblasti IKT i poljoprivrede.

07.10.2024

16:24

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija