• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

12.10.2024

19:45

(UŽIVO) Rajkoviću, majstore! Golman Srbije "skinuo" penal Embolou!

Starsportphoto

Fudbal

(UŽIVO) Rajkoviću, majstore! Golman Srbije "skinuo" penal Embolou!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras dočekuje Švajcarsku u 3. kolu A grupe Lige nacija (RTS 1, Arena premijum 1).

"Orlovi" su u prva dva meča osvojili samo jedan bod. Duel sa Španijom na "Marakani" okončan je bez golova 0:0, dok je gostovanje Dancima završeno porazom od 2:0.

Švajcarci su u još gorem položaju, pošto su bez osvojenog boda nakon dve odigrane utakmice.

SRBIJA - ŠVAJCARSKA 2:0 (1:0)

Strelci: Elvedi 45+1 (AG), Mitrović (61)

Grad: Leskovac

Stadion: Dubočica

Kapacitet: 8.136

Sudija: Simone Soza (Italija)

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković (od 73. Simić), Grujić (od 46. Jović), N. Maksimović, Birmančević - Samardžić, Lukić (od 53. Zdjelar) - Mitrović (od 73. Maksimović).

Trener: Dragan Stojković

ŠVAJCARSKA (3-4-3): Kobel - Vidmer (od 46. Rider), Akandži, Rodrigez (od 70. Fernandez) - Elvedi, Fojler, Džaka, Ebišer (od 70. Garsija) - Amduni (od 70. Zećiri), Embolo, Endoje.

Trener: Murat Jakin

Kartoni: Vidmer 23, Elvedi 44.

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME:

76. minut - Opasno je ponovo pred golom Srbije nakon petog kornera. Nezgodno se odbila lopta, ali je Rajković uspeo da stigne do nje pre napadača gostiju.

74. minut - Mitrović i Nedeljković napuštaju teren, a umesto njih zaigraće Jan Karlo Simić i mladi Andrija Maksimović.

Foto: Starsportphoto

Dao gol i izašao - Aleksandar Mitrović

72. minut - BRANI RAJKOVIĆ! Slabo je pucao Embolo, a Rajković je maestralno odreagovao. Nema golaaa!

 

 

71. minut - Penal za Švajcarce! Nespretna reakcija naše odbrane i odličan prodor Endoja. Nedeljković je ispružio ruku i skrivio kazneni udarac.

69. minut - Prekinuta je kombinacija Ebišera i Amdunija. Teško Švajcarci prave šansu i uopšte dolaze do lopte.

66. minut - Kakva šansa! Šta je uspeo da odbrani Kobel, verovatno ni on ne zna. Probao je Birmančević, ali je sjajno postavljen čuvar mreže gostiju.

Foto: Starsportphoto

Birmančević

65. minut - Švajcarci su u konopcima. Ne uspevaju da povežu više od dva dodavanja i "orlovi" u ovim trenucima vladaju terenom "Dubočice".

61. minut - Jao, Mitreee! Kakva majstorija napadača Srbije i kakva golčina najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije! 

59. minut - Išla je lopta na Amdunija, ali nije imao nikakvu šansu pored Milenkovića. Štoper Notingema je čisto oduzeo loptu protivniku.

57. minut - Minijature Strahinje Pavlovića! Proturio je Rideru loptu kroz noge, a onda pokušao, poput vrhunskih golgetera da savlada Kobela. Ipak, udarac je otišao preko prečke.

Foto: EPA Images

Majstor - Strahinja Pavlović

55. minut - Kako čuvaju kazneni prostor Milenković i Pavlović. Nikakvu šansu nemaju Embolo i ostali pred golom "orlova".

54. minut - Uf, dobro je! Uspeli su Švajcarci da zatresu našu mrežu, ali je Endoj bio u nedozvoljenoj poziciji posle asistencije Džake.

53. minut - Kao što je najavljeno, Zdjelar ulazi na mesto povređenog Lukića.

Foto: Starsportphoto

Birmančević

52. minut - Konkretniji su Švajcarci u ovim trenucima, svesni da nemaju mnogo vremena. Nažalost, Saša Lukić i dalje ima problema sa ramenom i sva je prilika da će napustiti igru.

49. minut - Nezgodno je pao Lukić i žali se na bolove u desnom ramenu. Problem je za "orlove" ukoliko igrač Fulama napusti igru. Zagreva se Saša Zdjelar ukoliko Lukić ne bude mogao da nastavi.

46. minut - Uprkos prednosti, selektor Stojković je uveo Luku Jovića u igru. Odmah je napadač Milana napravio šansu, ali je jako loše reagovao u duelu 1 na 1 sa golmanom Kobelom.

PRVO POLUVREME:

Sjajan završetak prvog dela i Srbija odlazi na odmor sa golom prednosti. Imali su gosti u potpunosti kontrolu na početku susreta, ali je vremenom Srbija igrala sve bolje i na kraju sve krunisala golom.

45+1. minut - Autogol! Samardžić je centrirao, a lopta je pogodila Elvedija, koji je malopre zaradio žuti karton. Užasna sekvenca desnog beka Borusije Menhengladbah.

44. minut - Požuteo je i Elvedi! Ponovo probleme pravi Birmančević svojom brzinom i lucidnošću. Dobro je centrirao Samardžić, intervenisao Embolo.

43. minut - Probao je Birmančević da pronađe Mitrovića u 16 metara Švajcarske. Na visini zadatka su Vidmer i Akandži.

41. minut - Prekidom dominacije gostiju u posedu značajno smo otežali organizaciju njihovih napada. Nedeljković se odlično nosi sa opasnim Endojem po levoj strani.

Foto: Starsportphoto

Duel Rodrigeza i Samardžića

39. minut - Stameno deluje odbrana Švajcarske i ne pravi greške. Napravili su "orlovi" pritisak i osvojili veći deo terena.

37. minut - Nespretno reaguje Kobel i umalo stvara ogromnu šansu za naše fudbalere. Probao je Strahinja Pavlović, a njegov udarac izblokirao je Vidmer.

34. minut - Prekršaj na sredini terena i lopta za naše fudbalere. Samardžić izaziva mnogo pažnje štopera Švajcarske koji mu ne dozvoljavaju mnogo vremena sa loptom.

Foto: Tanjug

Kosta Nedeljković

31. minut - Loša lopta Rajkovića nije stigla do Nedeljkovića. Umirila se igra nakon nešto boljeg perioda naših momaka.

27. minut - Proigrala je Srbija, sve deluje mnogo bolje u igri naših. Sada je i Samardžić uspeo da probije po desnoj strani i napravi posao odbrani "sajdžija".

25. minut - Opasno je pred golom Kobela bilo. Mitrović je pokušao da ugrozi gol gostiju, ali se lopta nesrećno odbila.

Foto: Starsportphoto©

 

23. minut - Sjajan prodor Birmančevića i žuti karton za Vidmera! Defanzivac Švajcarske nije mogao da isparira fudbaleru Sparte u brzini.

21. minut - Borba za posed na stadionu "Dubočica". Lopta je i dalje u nogama gostiju, ali ne stvaraju konkretne šanse.

Foto: EPA Images

Imaju loptu, ali ne i šanse

18. minut - Endoj stvara dosta problema zajedno sa Rodrigezom. Ohrabrujuće deluje defanziva Srbije predvođena Pavlovićem i Milenkovićem.

17. minut - Uspeo je Birmančević da se oslobodi čuvara i uputi udarac ka golu. Dobro je pozicioniran Kobel, ali ovo je veliki pomak u našoj igri.

16. minut - Uspevamo, barem na trenutke, da oduzmemo loptu gostima, ali nedostaje organizacija napada i pretnja po gol Kobela.

14. minut - Oseća se nezadovoljstvo navijača dok gledaju naše reprezentativce saterane u sopstveni kazneni prostor. 

Foto: Tanjug/AP

Predrag Rajković previše u kadru

11. minut - Uh, ovo je bilo blizu. Centaršut Rodrigeza je bio jako blzu Emboloa i Endojea, ali nisu napadači uspeli da je zahvate.

10. minut - Napokon smo stigli do lopte. Pavlović je osvojio i odmah povukao napred. 

8. minut - Po levoj strani konstantno Rodrigez stvara prednost. Dobro kontrolišu kazneni prostor naši defanzivci, ali nemamo priliku za napad.

5. minut - Opasno napreduju gosti. Izborili su korner nakon sjajne kombinacije u našem kaznenom prostoru. Na svu sreću, dobro reaguje Milenković i otklanja opasnost.

4. minut - Sjajna atmosfera na tribinama i složna pesma navijača.

3. minut - Uspeli su "orlovi" da zaprete. Nedeljković je lepo istrčao i dobio loptu, ali njegov centaršut nije stigao do Lukića.

2. minut - Vladaju posedom Švajcarci. Očigledno je želja trenera Jakina da ne dozvoli Srbiji ranu agresivnost.

1. minut - Prvi napad na susretu pripao je Švajcarcima. Sporo napreduju gosti i iz defanzivne linije organizuju svoj posed.

 

 

PRE MEČA

20.42 - Izašli su fudbaleri na teren i sada nas očekuje intoniranje državnih himni.

 

 

20.40 - Selektor se osvrnuo i na novonastalo rivalstvo sa ekipom Švajcarske.

Namestilo se to rivalstvo. Mnogo je važno da obratite pažnju na sve detalje. Analiza je urađena, na nama je bilo da igrače upoznamo sa protivnikom, njegovim dobrim i lošim stranama. Što se naše strane tiče, uradili smo sve u analazi. Ali utakmica je živa stvar, nikad ne znaš šta može da se desi - objasnio je rođeni Nišlija.

Foto: Tanjug/AP Photo

Dragan Stojković Piksi

20.35 - Pre meča progovorio je i selektor Dragan Stojković Piksi.

Ne osećam tenziju, potpuno sam miran. Uradili smo sve što je bilo potrebno za ovakvu utakmicu, momci su spremni, niko se ne žali na povredu. Važna je utakmica za nas, ali i za Švajcarsku - rekao je Piksi za televiziju Arena sport.

20.27 - A evo i Švajcaraca.

20.25 - Izašli su i "orlovi" na teren i počeli sa zagrevanjem.

20.20 - Potpuno očekivano, Granit Džaka dočekan je salvom zvižduka sa tribina.

20.14 Kada je reč o sastavu "sajdžija" Murat Jakin se opredelio za ovaj tim: Kobel - Vidmer, Akandži, Rodrigez - Elvedi, Fojler, Džaka, Ebišer - Amduni, Embolo, Endoje.

20.05 Poznati su i sastavi za večerašnji okršaj. Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi odlučio je da na teren pošalje sledećih 11: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, N. Maksimović, Birmančević - Samardžić, Lukić - Mitrović.

Na klupi za rezerve ostali su: Jovanović, Ilić, Zdjelar, Jović, Ćirković, Simić, Zukić, Ivanović, Joveljić, Čumić, Maksimović.

19.55 - S obzirom da je reč o meču visokog rizika, pojačane su policijske snage ispred i oko stadiona "Dubočica".

19.50 - Sjajna podrška očekuje "orlove" u Leskovcu, a navijači uglas prognoziraju pobedu domaćina!

19.45 - Dobrodošli na tekstualni prenos uživo meča Srbije i Švajcarske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)
Politika

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)

Lider Srpske desnice Miša Vacić oglasio se putem svog naloga na socijalnoj platformi "X", i odgovorio predstavnicima organizacije "Eko Straža", koji su na perfidan način pokušali da opovrgnu činjenicu da je Vacić prethodni dan brinuo o životnoj srediti i počistio poznati beogradaski kvart. Ono, što lažni ekolozi nisu uspeli ni za tri života!

12.10.2024

21:14

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka