• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

15.10.2024

06:20

Na današnji dan: Antićevi "orlovi" razbili Austrijance

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Antićevi "orlovi" razbili Austrijance

Podeli vest

Fudbaleri Srbije na današnji dan, 15. oktobra 2008. godine, pobedili su reprezentaciju Austrije sa 3:1 (3:0) u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Orlovi" su tada na punom stadionu "Ernst Hapel" u Beču potpuno nadigrali domaćina, a utakmica je praktično odlučena već posle 24 minuta igre, kada je naša selekcija postigla sva tri gola. Strelci za naš tim bili su Miloš Krasić 15, Milan Jovanović 18. i Ivan Obradović 24. minut. S druge strane, jedini gol za Austrijance postigao je Mark Janko u 80. minutu susreta.  

Naši fudbaleri su pod palicom tadašnjeg selektora Radomira Antića otišli u prestonicu Austrije sa namerom da upišu i treći trijumf u kvalifikacijama, nakon što su prethodno bili uspešni protiv Farskih ostrva (2:0) i Litvanije (3:0), dok su jedini kiks doživeli protiv favorizovane Francuske (2:1).

Foto: Starsportphoto

 

Antić je na teren izveo ofanzivan sastav sa tri napadača u ekipi: Stojković, Ivanović, Vidić, Luković, Obradović, Stanković, Krasić, Milijaš, Jovanović, Pantelić, Žigić, dok je najistureniji bio Marko Pantelić.

"Orlovi" su od starta imali inicijativu na terenu, puls domaćih opipavali su povremeno Žigić i Pantelić, a onda je u 15. minutu Krasić na spektakularan način bacio na kolena Austrijance. Naš ofanzivni vezista je dobio loptu na nekih 30 metara, potom je krenuo ka protivničkom šesnaestercu, a onda sa nekih 20 metara "projektilom" pocepao mrežu rivala. 

Foto: Starsportphoto

 

Domaćini se još nisu oporavili od početnog šoka, a usledio je novi samo tri minuta kasnije. Akciju je na sredini terena započeo Dejan Stanković, potom je progirao Marka Pantelića, ovaj obišao dva igrača i šutirao sa nekih desetak metara, ali je pogodio stativu. Na odbijenu loptu natrčao je Jovanović i pogodio prazan gol za 2:0.

Odlučio je naš tim da iskoristi poljuljano samopouzdanje domaćina i zada konačan udarac, pa je u 24. minutu usledila nova sjajna akcija "orlova". Kontru je povukao Pantelić i na levoj strani uposlio Obradovića, koji je prevario svog čuvara, a onda sa nekih 12-13 metara pogodio dalji ugao gola Maningera. Mogao je naš tim na domor i sa ubedljivim vođstvom, pošto je Predl posle šuta Jovanovića pogodio sopstevenu prečku, pa je rezultat do odmora ostao nepromenjen. 

Foto: Starsportphoto

 

Naš tim zadovoljan rezultatom odlučio je da se drugom poluvremenu povuče i prepusti inicijativu Austrijancima, čekajući šansu u kontra napadima. Igralo se uglavnom na sredini terena, a prvu šansu u nastavku "orlovi" su imali na isteku sat vremena igre, kada je posle šuta Pantelića lopta ponovo udarila Predla i opet pogodila prečku. 

Sve do završnice meča bilo je mirno na stadionu u Beču, a onda je u 80. minutu domaćin iskoristio prvu pravu priliku i stigao do utešnog gola. Janko je pobegao Aleksandru Lukoviću i sa petnaestak metara savladao golmana Stojkovića za konačnih 3:1. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Zašto su Srbi jedini pravoslavci koji slave slavu? Sveštenik otkriva značaj ovog jedinstvenog običaja
Društvo

Zašto su Srbi jedini pravoslavci koji slave slavu? Sveštenik otkriva značaj ovog jedinstvenog običaja

Srpski narod vekovima neguje duboko ukorenjenu tradiciju proslavljanja krsne slave, običaja koji je postao simbol vernosti i duhovnosti, a istovremeno svetionik hrišćanske porodične svetkovine. U svetu gde se mnoge kulture i religije menjaju i prilagođavaju vremenu, Srbi ostaju jedinstveni po ovom običaju koji je neraskidivo vezan za identitet i postojanje svakog doma.

14.10.2024

21:25

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)
Live TV

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)

Danas je održan Samit Berlinskog kongresa. Region zapadnog Balkana trebalo bi što pre pripojiti Evropskoj uniji! Srbiju je na Samitu predstavljao premijer Miloš Vučević koji je imao brojne sastanke sa nekoliko lidera zemalja. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar Veljko Jovanović i dopisnik "Politike" iz Severne Makedonije Željko Šajn. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je komentarisao na koji način je nemačka javnost reagovala na ovaj samit.

14.10.2024

16:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka