• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

22.10.2024

22:57

Borusija spremala osvetu pa doživela debakl u Madridu! Razočaravajuće izdanje Vlahovićevog Juventusa (VIDEO)

EPAImages

Fudbal

Borusija spremala osvetu pa doživela debakl u Madridu! Razočaravajuće izdanje Vlahovićevog Juventusa (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida savladali su Borusiju Dortmund sa 5:2 (0:2) u trećem kolu Lige šampiona. U reprizi prošlogodišnjeg finala viđen je veliki preokret budući da je Real nakon prvih 45 minuta imao dva gola minusa. Ipak, aktuelni šampion Evrope uspeo je da preokrene i servira "milionerima" još jedan poraz. Drugi derbi dana, odnosno, meč između Juventusa i Štutgarta završen je minimalnom pobedom Švaba, a jedini gol na meču postigao je El Bilal Ture u 92. minutu utakmice - 0:1.

Doneo je početak trećeg kola Lige šampiona brojna uzbuđenja širom Evrope, a bez dileme najveću pažnju danas privukla je repriza prošlogodišnjeg finala elitnog takmičenja. Real Madrid je na stadionu "Santijago Bernabeu" dočekao Borusiju Dortmund, imali su "milioneri" šansu da se osvete Špancima za poraz od pre nekoliko meseci, ali nisu uspeli iako su nakon 45 minuta imali dva gola prednosti. Na kompletan preokret "kraljevskog kluba" za - 5:2 (0:2). 

Borusija je povela u 30. minutu preko Malena. Isti igrač je samo 200 sekundi kasnije ponovo napravio lom u odbrani Reala, a potom kao na tacni proigrao Bajno Gitensa za 2:0. 

Imao je mnogo razloga za nezadovoljstvo Karlo Anćeloti, a da je u svlačionici grmelo videlo se na startu drugog poluvremena. Nakon samo 15 minuta Antonio Ridiger uspeo je da smanji zaostatak "kraljevskog kluba", da vrlo brzo nakon toga Vinisijus Žunior je poravnao rezultat. 

Preokret Real Madridu u 83. minutu osigurao je Lukas Vaskez, a konačan rezultat het-trikom postavio je Vinisijus Žunior golovima u 86. i 93. minutu. 

Uz utakmicu u Madridu, najviše pažnje privukao je meč Juventusa i Štutgarta, ali su oba tima - razočarala. Duel je umalo završen bez golova, a mnogo više razloga za nezadovoljstvo imaju Švabe budući da je gol Deniza Undava iz 48. minuta VAR soba poništila zbog igranja rukom. Uz to, u finišu meča Enco Mio nije iskoristio penal nakon što je crveni karton zaradio Danilo. 

Nije četa Sebastijana Henesa odustajala do kraja i to im se isplatilo. Taman kada je delovalo da će utakmica biti završena bez golova, rezervista Al Bilal Ture matirao je Matiju Perina za konačnih 1:0. 

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović bio je na terenu do 68. minuta kada je svoje mesto ustupio mladom Crnogorcu - Vasiliju Adžiću. 

Pobedu u trećem kolu Lige šampiona osigurao je i lisabonski Sporting koji je na svom terenu bio bolji od Šturma iz Graca. "Lavovi" su slavili sa 2:0, a strelci golova bili su Nuno Santos i Viktor Đekereš. Identičnim rezultatom završen je meč Aston Vile i Bolonje, odnosno Đirone i Slovana iz Bratislave. 

Teže nego što je očekivano Arsenal je u Londonu slavio protiv Šahtjora sa 1:0. Pobedu četi Mikela Artete autogolom obezbedio je Rižik, a do kraja meča domaćin je mogao da potvrdi trijumf, ali je penal promašio Leonard Trosar. 

Na utakmici Pariz Sen Žermena i PSV-a pobednika nije bilo - 1:1. "Filipsovci" su poveli preko Noe Langa na isteku pola sata igre u francuskoj prestonici, a bod svom timu osigurao je Ašraf Hakimi na startu drugog poluvremena. 

REZULTATI 3. KOLA LIGE ŠAMPIONA: 

Arsenal - Šahtjor 1:0 (1:0)
Rižnik 29ag

Aston Vila - Bolonja 2:0 (0:0)
Mekgin 55, Duran 64

Đirona - Slovan Bratislava 2:0 (1:0)
Gutierez 42, Huanpe 73

Juventus - Štutgart 1:0 (0:0)
Ture 92

Pariz Sen Žermen - PSV  1:1 (0:1)
Hakimi 55 - Lang 34

Real Madrid - Borusija Dortmund 5:2 (0:2)
Ridiger 60, Vinisijus 63, 86, 93, Vaskez 83 - Malen 30, Gitens 34

Šturm Grac - Sporting 0:2 (0:1)
Santos 23, Đekereš 53


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija