• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

27.10.2024

11:00

Flikova renesansa - 5 mečeva, 21 gol! Real samo jedna od žrtava "nove Barselone"! (FOTO/VIDEO)

EPA

Fudbal

Flikova renesansa - 5 mečeva, 21 gol! Real samo jedna od žrtava "nove Barselone"! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Hansi Flik je za kratko vreme uspeo da napravi neverovatan podvig u Barseloni, na svega pet poslednjih utakmica njegov tim je postigao čak 21 gol, a Real je bio samo poslednja žrtva.

Fudbaleri katalonskog velikana sinoć su na gostovanju najvećem rivalu u Madridu slavili sa neverovatnih 4:0 u okviru 11. kola španske La Lige.

Odavno nismo gledali ovako uzbudljiv "El klasiko", prštale su šanse na obe strane, videli smo trenersko umeće Hansija Flika i neke rekorde i neverovatne podatke.

- Svi su sledili plan koji smo osmislili i dali 100%. Znali smo dobro da se branimo i ostali pri svojim idejama iako nam Madrid nije davao mnogo prostora. U drugom poluvremenu smo imali mnogo više kontrole nad loptom, ali je ceo tim uradio izvanredan posao - poručio je Flik za klupski sajt nakon meča.

 

 

Ako gledamo iz perspektive Reala, najveći tragičar ovog derbija bez ikakve dileme bio je Kilijan Mbape, koji i pored toga što je promašio gomilu šansi, bio je više puta nasamaren od strane odbrane Barselone.

Defanzivci gostiju su uspeli čak 12 puta da naprave ofsajd zamku, a nemali broj puta žrtva istih je upravo bio Francuz, koji je postigao i dva pogotka, ali iz nedozvoljene pozicije.

 

 

Ovaj poduhvat može se pripisati upravo Hansiju Fliku, koji je sam rekao da je dosta naučio iz onoga kako je legendarni Johan Krojf vodio svoje timove, između ostalih i Barsu, a svi znamo da je Holanđanin bio doktor nauka kada je reč o postavljanju ofsajd zamki.

- Mnogo sam učio o holandskoj školi fudbala i uticaju Johana Krojfa. Mislim da sam blizu toga da dovedem Barselonu na nivou na kojem je bila pod Krojfom ili Pepom - nedavno je poručio nemački stručnjak.

Ono što je svako sinoć mogao da primeti jeste činjenica da je ova "nova Barselona" počela da se oslanja na mlade snage, a podatak da je na terenu bilo čak šestorica fudbalera mlađih od 22 godine to jasno pokazuje. Prosek starosti prve postave je bio svega 24.5 godina, dok je Real ima za dve godine iskusniji tim.

 

 

E sad, pomenuli smo Mbapea kao velikog tragičara iz pozicije Madriđana, o čemu se zapravo tu radi?

Francuz je čak osam puta hvatan u ofsajd zamku Barselone, što jasno govori da su prozreli njegovu igru i našli način da ga gotovo potpuno eliminišu iz pozicije da ih ugrozi. Uprkos tome Mbape je uspevao da stigne do šansi da postigne pogodak, a pored toga je promašio minimum tri zicera koji fudbaleri njegovog renomea to sebi ne bi smeli da dopuste.

 

 

Ovaj meč je samo jedan u nizu utakmica, koje su pokazale šta je Hansi Flik uspeo da uradi sa timom Barselone, koji se od odlaska Lionela Mesija ozbiljno muči da pronađe recepturu da se vrati na staze stare slave. 

Zašto govorimo o nizu utakmica? Pa, kao što ste videli u uvodnoj rečenici ovog teksta Barselona je na prethodnih pet utakmica uspela da postigne čak 21 gol, što je u proseku 4.2 pogotka po meču, nešto što bismo rekli da je svojstveno nemačkoj školi fudbala, koju je prošao i sam Flik, kao bivši selektor Nemačke i trener minhenskog Bajerna.

 

 

Na tih pet susreta pored Reala padali su Bajern u Ligi šampiona (4:1), Sevilja u La Ligi (5:1), Alaves u La Ligi (3:0) i Jang Bojs u Ligi šampiona (5:0).

Jedna od narednih utakmica koja očekuje ovu "novu Barselonu" Hansija Flika jeste okršaj sa Crvenom zvezdom na beogradskoj "Marakani", 6. novembra, pa će Srbija imati prilike da se bliže upozna za ovim preporodom posrnulog velikana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!
Politika

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!

Srbija je jedina zemlja u Evropi, zahvaljujući predsedniku Vučiću na prvom mestu, koja nije uvela sankcije Rusiji. To ceni Moskva, naravno i u ekonomskom i političkom smislu, ali na prvom mestu u istorijskom smislu, da istorija nije samo mrtvo slovo, da bliskost naroda nije samo priča iz bajki nego da to zaista postoji, poručio je potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin, koji je predvodio delegaciju Srbije na samitu BRIKS-a u Kazanju.

28.10.2024

11:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija