• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2022

12:00

ORLOVI ZVEZDE PRELAZNOG ROKA! Srbi MENJALI TIMOVE kako bi bili spremni za MUNDIJAL!

printscreen

Fudbal

ORLOVI ZVEZDE PRELAZNOG ROKA! Srbi MENJALI TIMOVE kako bi bili spremni za MUNDIJAL!

Podeli vest

Nekoliko srpskih reprezentativaca je promenilo sredinu tokom leta, a to bi moglo da utiče na nastup Orlova na Svetskom prvenstvu u Kataru

Oduvek je poznato da je prelazni rok "varljiva kategorija" i da što važi danas, ne mora da znači i sutra. Ipak, jasno je svima da transferi u velikoj meri određuju sudbine igrača, timova, a samim tim i reprezentacija. Budući da je pred nama ove godine Svetsko prvenstvo na kom će igrati i Srbija, rešili smo da se pozabavimo do sada završenim poslovima na fudbalskoj pijaci. 

Očekivalo se od starta prelaznog roka da će neki od srpskih fudbalera napraviti unosne transfere, ali se to do sada nije dogodilo. Sergej Milinković-Savić još uvek je član Lacija, baš kao što je Filip Kostić u Ajntrahtu iz Franfkurta. Nikola Milenković je blizu produžetka saradnje sa Fiorentinom. Ipak, do kraja "letnje pijace" moglo bi da dođe do određenih promena koje će u velikoj meri uticati na reprezentaciju Srbije. Dok do toga ne dođe, bavićemo se samo poslovima koji su ozvaničeni. 

Firenca, obećani grad za Srbe

Nema sumnje da je najviše pažnje srpskoj, a verovatno i evropskoj javnosti privukao transfer Luke Jovića. Snažni golgeter je nakon tri "izgubljene" godine u dresu Real Madrida rešio da napusti Santijago Bernabeu, a poslednja sezone među Blankosima bila je jasan znak da je vreme za rastanak. 

Foto: printscreen

Srpski napadač uspeo je da izboksuje transfer, ali je odluka da karijeru nastavi u Fiorentini začudila mnoge. Ipak, velikan iz Toskane pokazao se kao plodonosna sredina za igrače sa naših prostora. Dušan Vlahović postao je jedan od najboljih fudbalera sveta, Nikola Milenković slovi za izuzetnog štopera u Seriji A, te se na Artemio Frankiju nadaju uspešnoj saradnji i sa Lukom Jovićem. 

Po dolasku Jović je na prvoj utakmici postigao četiri gola i najavio povratak u golgetersku formu. Nema sumnje da će srpskom napadaču biti potrebno vreme da se vrati u takmičarski ritam, ali je izvesno da će u Firenci imati daleko više prostora za igru te se nadamo da će u Seriji A namestiti "nišanske sprave" i biti od ogromne pomoći selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju. 

Nemanja Radonjić oživljava karijeru u Seriji A

Još jedan od igrača koji je rešio da karijeru oživljava u Italiji je i Nemanja Radonjić. Brzonogi Nišlija od odlaska sa Marakane ne uspeva da pronađe pravi ritam, a prethodna sezona u taboru Benfike bila je pravi promašaj. Sjajni ofanzivac rešio je da se ne traži novu čansu u Marseju već da se preseli u Torino. 

Foto: Starsportphoto

Baš kao i Luka Jović, Radonjić je po dolasku među Bikove odmah nagovestio sjajnu sezonu. Na prvom meču postigao je dva gola i tako se na najbolji način predstavio navijačima Torina, ali i treneru Igoru Juriću koji je u prošlosti umeo da izvuče velike stvari od srpskih fudbalera (Ivan Ilić, Darko Lazović, Vanja Milinković-Savić, Saša Lukić). 

Prvi pokušaj u Seriji A nije uspeo, ali se nadamo da će povratak u Italiju biti daleko plodonosniji za Nemanju Radonjića. 

Dvojica Srba napustila Francusku

Sredinu je promenio i Mihailo Ristić, ali ne onako kako su se navijači Crvene zvezde nadali. Postojale su priče da je srpski reprezentativac bio na pragu povratka na Marakanu, ipak, odlučio se za Benfiku. Na prve dve utakmice u novoj sezoni nije bio u konkurenciji za tim, ali se nadamo da će u budućnosti dobiti šansu među Orlovima. 

Foto: Starsportphoto

Ristić je stekao ogroman ugled tokom boravka u Ligi 1 braneći boje Monpeljea. Sličan status je u Francuskoj stekao i Predrag Rajković na golu Remsa, a i golman iz Jagodine napustio je tamošnji fudbal, ali se on preselio u Španiju. 

Maljorka je bila rešena da u svoj tim dovede Predraga Rajkovića. Španci su Remsu platiti 4.500.000 evra obeštećenja za nekadašnjeg čuvara mreže Crvene zvezde, ali je utisak da to neće mnogo uticati na formu srpskog golmana. Rajković je bio prvi izbor u Remsu, a očekuje se da isti status ima i u Maljorci. 

Pavlović se za Mundijal sprema u Salcburgu 

Jedan od igrača koji je prethodnih godina imao velikih oscijacija sa formom je i Strahinja Pavlović. Ruku na srce, levonogi štoper je nakon odlaska iz Partizana više sedeo na klupi nego igrao, a i kada je dobijao šansu ubrzo bi se dešavali pehovi koji su uticali na njegov status u klubu (Bazel). Nije stameni defanzivac imao prostora za igru u Monaku, te je ovog leta promenio sredinu, a RB Salcburg je za njegovu slobodu izdvojio 7.000.000 evra. 

Foto: Starsportphoto

Upravo taj posao bi mogao da bude od ogromne važnosti za reprezentaciju Srbije u slučaju da Strahinja Pavlović uspe da se izbori za minutažu. Štoper je u nacionalnom timu igrao po sistemu toplo-hlado, a sve kao uzrok smanjenog broja utakmica u Kneževini, a kasnije i Bazelu. Poznato je da Dragan Stojković Piksi izuzetno ceni igračke kvalitete popularnog Kalabe, te bi za samopouzdanje čitavog tima njegov odlazak  u Austriju mogao da bude veoma bitan. 

Kada je reč o završenim transferima potencijalnih putnika u Katar spisak se ovde završava. Ipak, do kraja prelaznog roka ostalo je nešto manje od mesec dana, a sredinu bi mogli da promene Darko Lazović, Ivan Ilić, Uroš Račić i gorepomenuti Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić i Nikola Milenković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija