• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2022

13:03

TRADICIJA SE NASTAVLJA! Ceo svet pohrlio po album posvećen Mundijalu! Nećete naći sličicu Mitrovića, Dmitrovića...

Printcreen

Fudbal

TRADICIJA SE NASTAVLJA! Ceo svet pohrlio po album posvećen Mundijalu! Nećete naći sličicu Mitrovića, Dmitrovića...

Podeli vest

Istina je da Svetsko prvenstvo zvanično počinje kada lopta počne da se kotrlja, ali put do starta je pun zanimljivosti i stvari koje su vremenom postale tradicija za navijače, pa se mnogima čini da će svakog trenutka startovati. Bez sumnje jedna od najpopularnijih na globalnom nivou je album sa sličicama učesnika

Tradicija je da prodaja albuma počne nekoliko meseci pre svakog Svetskog prvenstva, a sada su zvanično u prodaju pušteni i oni koji su posvećeni elitnom takmičenju u Kataru!

Svako ko se ikada upustio u avanturu kompletiranja albuma ne može pobeći od mita koji prolazi kroz sve generacije: samo jedna sličica! 

Urbana legenda glasi da postoji sličica koju je gotovo nemoguće dobiti, iako je kompanija odlučno demantovala ovu teoriju koja se proteže uz svako pojavljivanje albuma.

Foto: Informer

 


Naravno, nema sumnje da je ovo samo mit. Štampa se ista količina svih sličica koje čine album. Sve su u opticaju od prvog dana, a sa izlaskom albuma, sve sličice koje ga upotpunjuju su objavljene - rekao je Nicolas Salustro, menadžer marketinškog dela argentinske filijale Panini, italijanske kompanije koja je decenijama bila zadužena za album! 

 

Uefa je u međuvremenu odustala od Paninija, pa će od 2024. albume za Evropska prvenstva uređivati američka kompanija Topps, čiji je prvi čovek nekadašnji direktor Diznija Majk Ajzner.

Foto: Informer

 

Verovatno ćemo po običaju kukati na cene kesica od 90 dinara, žaliti se kako dobijamo toliko duplikata i razmenjivati sličice ispred česme na Terazijama, ali to je draž koju raumeju samo oni kojima je fudbal najbitnija sporedna stvar na svetu, ili više od toga!

Među počastvovanim Piksijevim Orlovima koji su se našli u albumu su: Predrag Rajković, Vanja Milinković Savić, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Dušan Tadić, Filip Đuričić, Nemanja Gudelj, Filip Kostić, Darko Lazović, Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković Savić, Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Luka Jović, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Neke je Panini precrtao, a nema golmana Marka Dmitrovića i Stefana Mitrovića koji će gotovo sigurno biti u Kataru! Nije se našlo mesta ni za Filipa Mladenovića, Matiju Nastasića, Strahinju Erakovića, Aleksu Terzića, Marka Grujića, Uroša Račića, Mihaila Ristića, Ivan Ilić, Veljka Birmančevića, Dejana Joveljića...

Foto: Starsportphoto

 

Kolekcionarski sastavi imaju 18 fudbalera, odnosno najmanje osam pozvanih na Svetsko prvenstvo je izostavljeno! 

- Imamo stručnu fudbalsku redakciju koja bira igrače na osnovu trenutnih učinaka igrača u klubovima, istorije i trenutnog trenutka u reprezentaciji, verovatnoće da budu pozvani, itd... Mnogo puta su odluke veoma teške jer neke reprezentacije imaju veoma konsolidovane grupe- objašnjava Salustro.

Nego, vratimo se na onaj mit, koji je u psihi gotovo svakoga ko je ikada sakupljao sličice! Vratiće se euforija u školska dvorišta, parkove, biće ih na porukama na Whatsapp-u, pa čak stiže i u kancelarije kompanija jer ono što je nekada izgledalo zabavno samo za mališane, sada je trend i među ljubiteljima svih uzrasta koji žele da nastave tradiciju da imaju album Svetskog prvenstva. A ostaje pitanje... hoću li sakupiti baš sve?!

Foto: Starsportphoto

 

Jedna od velikih nedoumica koja je oduvek bila pokrenuta među kolekcionarima je da li postoji način da se od kompanije zatraži figurica koja nedostaje kada je ostalo nekoliko nepopunjenih mesta u albumu:

- Da, tako je, mogu biti naručeni onlajn u odeljku 'puna usluga albuma", a ima ii - potvrdili su. U albumu je naravno i paprić kako se to može "odraditi". Moraćemo da imamo pravo malo bogatstvo da bismo mogli da popunimo sva slobodna  mesta, ali mnogi kolekcionari bi rekli - vredi!
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!
Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!

Osumnjičeni za ubistvo male Dankke Ilić(2) Srđan Janković iz Luke, koji se dva meseca u zatvoru branio ćutanjem rešio je da progovori i svoj iskaz vezano za ovaj slučaj pred tužiocem iznese sutra 4. juna za kada je zakazano saslušanje u VJT u Zaječaru! koje vodi istragu ,to je potvrdio nvnarima tokomprotekle nedelje i njegov branilac Živadin Bogdanović.

03.06.2024

09:29

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija