• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2022

21:45

DOKLE MOŽE KATAR NA MUNDIJALU? Domaćin SANJA nokaut fazu, a on je PRVA ZVEZDA TIMA! Debituju i obećavaju: UČINIĆEMO ZEMLJU PONOSNOM!

Reuters

Fudbal

DOKLE MOŽE KATAR NA MUNDIJALU? Domaćin SANJA nokaut fazu, a on je PRVA ZVEZDA TIMA! Debituju i obećavaju: UČINIĆEMO ZEMLJU PONOSNOM!

Podeli vest

Katar će prvi put u istoriji biti domaćin, a istovremeno i učestvovati na Svetskom prvenstvu.

Ovo je prvi put da se reprezentacija Katara plasirala na najveće fudbalsko takmičenje, ali to ne znači da drugi timovi treba da ih shvataju olako.

Dominantan je bio trijumf na Azijskom kupu 2019. godine. Pobedili su u svih sedam utakmica i primili samo jedan gol. Očekivanja kod domaćina Mundijala su velika.

- Osvojili smo Kup Azije i takođe bili treći na Arapskom kupu - objasnio je Aron Fernandez, vođa navijača Katara na „Put do 2022. - i nastavio: 

- Sada, pošto smo nacija koja je organizartor Svetskog prvenstva, siguran sam da imamo prednost zbog navijača. Tereni ovde i pripreme za turnir su bile sjajne. I sa ovim mladim timom, mislim da možemo do druge runde Mundijala.

Foto: Reuters

Tri tima sa tri kontinenta stoje na putu Kataru do nokaut faze.

Holandija se prvi put od 2014. pojavljuje na Svetskom prvenstvu i biče težak test domaćinu. Superzvezde kao što su Virdžil van Dajk, Mefis Depaj i Frenki De Jong će se prvi put pojaviti na Svetskom prvenstvu.

Još jedan tim koji predstavlja veliki izazov za Katar u ovoj grupi je šampion Afričkog kupa nacija, Senegal. Neki ih smatraju pravom minom jer imaju igrače iz nekih od najboljih evropskih liga. Njihov kapiten, Kulidu Kulibali, odradio je transfer u Čelsi posle osam impresivnih sezona u italijanskom Napoliju. I, naravno, njihov prvi strelac je Sadio Mane iz Bajerna iz Minhena. On će debitovati u Bundesligi posle transfera vrednog 40 miliona evra iz Liverpula ovog leta.

I na kraju, južnoamerička selekcija Ekvador želi da izjednači najbolji rezultat na Svetskom prvenstvu iz 2006. godine, gde su stigli do osmine finala u Nemačkoj. Imaju sjajne pojedince u svom timu koje će izazvati probleme ostalima, uključujući talentovanog Mojzesa Kaikadoa koji trenutno briljira u Premijer ligi u Brajtonu. Put do Lusaila i finala bi mogao biti nemoguća misija za Katar, ako prođu.

Foto: Tanjug

U osmini finala igraće protiv reprezentacije iz Grupe B, koji bi mogao da bude Engleska.

Eventualni rival u polufinalu bio bi verovatno Brazil, sanjaju domaćini.

Posle uspeha na Azijskom kupu 2019. godine, Katar ulazi na ovaj turnir sa kvalitetnom ekipom. Predvođen španskim menadžerom Feliksom Sančezom, Katar ima talentovane igrače sa kojima bi često igra u postavi 3-5-2 i koriste talentovane odbrambene igrače Pedra Migela i Abdelkarima Hasama, kapitena i legendu Hasana Al-Haidosa.

U ofanzivi posebnu pažnju treba obratiti na zvezdu tima 25-godišnjeg Akrama Afifa, koji je postigao 24 gola u 83 nastupa za svoju reprezentaciju. Afif je igrao na najvišem nivou, pošto je bio u Viljarealu i Sporting Hihonu.

Mnogi veruju da nade Katara počivaju na pobedi u prvoj utakmici protiv Ekvadora. Šta god da se desi ova zalivska zemlja je spremna da bude domaćin Mundijala, a fudbaleri obećavaju da će probati da naciju učine ponosnom.
 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija