• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2022

07:21

ŠOKANTNA VEST! Ukrajina će biti domaćin Svetskog prvenstva?

reuters

Fudbal

ŠOKANTNA VEST! Ukrajina će biti domaćin Svetskog prvenstva?

Podeli vest

Neverovatno! Ukrajina, koja je u ratu sa Rusijom, mogla bi da postane domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu

"Tajms" prenosi da bi Ukrajina mogla da organizuje šampionat zajedno sa Španijom i Portugalom 2030. godine. Navodi se da je sve spremno za potvrdu odluke, a zeleno svetlo dao je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, kao i nacionalne vlade Španije i Portugala.

Mundijal u Ukrajini

Ukrajina bi dobila mogućnost organizovanja jedne od grupa na turniru. Predstavnici FS Španije i Portugala će predstaviti ovo parterstvo u sredu u prostorijama UEFA. Iako bi bile potrebne bezbednosne garancije, očekuje se da će se do 2030. situacija u Ukrajini rešiti, kao i da ima vremena da se ponovo izgradi infrastruktura.

Foto: Tanjug

 

 Španija i Portugal veruju da bi zbog Ukrajine mogli da dobiju podršku koja će biti neophodna da dobiju organizaciju turnira. Nadaju se nekim glasovima zemalja koje nisu iz Evrope, čime bi se suprotstavili kandidaturi Saudijske Arabije, Egipta i Grčke, a 211 članica FIFA odlučuju o pitanju domaćina Mundijala 2030.

Svetsko prvenstvo 2022. godine startuje za manje od dva meseca u Kataru, a naredni turnir 2026. godine igraće se u SAD, Kanadi i Meksiku.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 1 godinu

Svaki novi dan donosi sve više idiota sa zapada.

Deda

pre 1 godinu

Ljubi vas deda pa to znaci da ce Rusija biti domacin jer Ukrajina nece postojati.

PETAR

pre 1 godinu

BRAVO FIFU,SAMO AKO UKRAINA DO TADA I POSTOJU HOCE ALI POD IMENOM RUSIJA OD ANTLATIKA PA DO VLADIVOSTOKA .PAMETNA FIFA ONI ZNAJU ZA JADAV DA RUSIJA JE VELESILA I UDVARAJU JOJ SE TIME STO IM PO DRUGI PUT POVERILI ORGNIZACIJU SAMPIONATA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija