• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2018

16:32

ĐORĐEVIĆ LJUT NA IGRAČE, NA JEDNOG POSEBNO: Video sam nešto što je u mom timu nedopustivo!

Košarka

ĐORĐEVIĆ LJUT NA IGRAČE, NA JEDNOG POSEBNO: Video sam nešto što je u mom timu nedopustivo!

Podeli vest

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević bio je vrlo oštar posle poraza od Izraela u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini (83:74)

 

Kako je rekao, u poslednja tri tajm-auta nisu uspeli da naprave pravi plan.

- Nismo imali ideju kako da završimo utakmicu, previše izgubljenih lopti kad je utakmica bila izjednačena. Ljut sam na moje igrače jer nisu razumeli da je svaki poen veliki kao kuća i na to smo utrošili poslednja tri tajm-auta, govorili smo: svaki poen, svaki poen. Razlika je u stilu košarke. Kada trenirate tima sa 22 izgubljene lopte veoma je teško, teško veče je za nama. Ponosan sam na uložen trud, ali uz trud mora da bude još nešto na parketu. Naš nedostatak kreacije je ceh koji smo platili na kraju sa nekim neiskusnim igračima. Video sam nešto što mi se nije dopalo, imao sam 12 igrača, ali nije svih 12 bilo fizički na nivou koji je neophodan da se dobije ovakva utakmica. Jedan je bio "aut" i to je nedopustivo. U mom timu, u Srbiji, nacionalnom timu! Milosavljević koji je srce ovog tima i on zna o čemu pričam - rekao je selektor obraćajući se Milosavljeviću koji je sedeo pored njega na pres konferenciji.

“Orlovi” su zakuvali situaciju u našoj grupi, a već u ponedeljak pulene Aleksandra Đorđevića čeka utakmica sa Grčkom.

Znali smo da može da bude ovako. Ovo je opasan tim, igrali su protiv Nemaca koji su apsolutni favoriti u našoj grupi, a Izraelci su vodili čak 20 poena protiv njih 30 minuta meča. Dobro su vođeni sa klupe, imaju dosta talenta na pozicijama bekova uz tri igrača iz Evrolige. Danas ste mogli da vidite da su veoma iskusni, Pnini je bio ključni igrač na kraju - kazao je selektor Đorđević, prenosi Telegraf.

Đorđević napominje da u svakom prozoru ima nove igrače.

- Znamo šta nam nedostaje. Nemamo mogućnost da za nas igraju igrači iz Evrolige ili NBA lige, takođe imamo veliki broj povređenih igrača. Zbog toga početak kvalifikacija i sada - to je potpuno različita grupa igrača. U svakom prozoru imamo nove igrače, dva, tri nova košarkaša. To je veoma teško za sve da dobiju potreban automatizam za igranje ovakvih utakmica. Grčka? Težak protivnik, dobili su nas, bila je teška utakmica, slična ovoj. Igramo kući i nadamo se pobedi, ali je dug put pred nama - rekao je Đorđević.

TEŽAK ŠAMAR ZA SRBIJU! Izrael pobedio "orlove" i otežao im put do Svetskog prvenstva!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija