• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.02.2019

18:36

RAĐA BRUTALNO OPLEO PO SVOJIMA: Hrvatska odavno nije vrh evropske košarke, igrači dolaze nespremni...

Košarka

RAĐA BRUTALNO OPLEO PO SVOJIMA: Hrvatska odavno nije vrh evropske košarke, igrači dolaze nespremni...

Podeli vest

Posle debakla košarkaša Hrvatske, koji nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Kini, strasti se u komšiluku ne smiruju, košarkaši optužuju FIBA, čelnike Saveza...

Oglasio se legendarni Dino Rađa, predsednik stručnog saveta tamošnjeg Košarkaškog saveza. Kaže da ovo što se dogodilo nije slučajno i da se to događa hrvatskoj reprezentaciji već 20-ak godina, a istakao je da Hrvatska ni s najboljim igračima odavno nije vrh evropske košarke.

- Svaki rezultat je samo ogledalo rada u prošlosti. Tako da ovo što se dogodilo nije slučajno, isto kao što nije slučajno da se to događa baš nama, i tako već 20 i kusur godina. Svi zajedno moramo konačno da izvadimo glave iz peska i da počnemo realno da gledamo na stvari. Mi s najboljim igračima odavno nismo više vrhu evropske košarke, a bez njih smo još niže - napisao je bez dlake na jeziku Rađa na Facebook.

Sveti Ivan Pavao nam neće pomoći

I možemo Stojko i ja otići, može doći sveti Ivan Pavao za predsednika i trenera, ali nećemo ni milimetar napred ako ne počnemo bolje da radimo 
Dino Rađa

On je kao primer uzeo Poljake, koji su savladali "kockaste" (77:69).

- Pogledajte utakmice protiv Poljske. Oni su fizički jači i spremniji od nas. Samo je bilo pitanje kad će nas slomiti. I s najboljim igračima i bez njih. Da ne govorim o Letoniji i ostalima s vrha. Poenta svega je da treba puno više raditi. U prvom redu klubovi i igrači individualno. Savez je u zadnjih nekoliko godina napravio dosta stvari za poboljšanje, ali bez saradnje klubova nećemo napred. Liga je do pre dve godine trajala dva meseca, a zaštićeno godište je iskorišćavano da ti isti klinci rade manje jer moraju da igraju, a ne da bi kroz igru napredovali.

Kaže da igrači na pripreme dolaze nepripremljeni.

- Igrači po reprezentacijama borave dva meseca godišnje, a sve drugo su po klubovima. Na pripreme dolaze neadekvatno pripremljeni pa je nemoguće menjati navike u kratkom roku. I da smo uspeli nekim slučajem otići dalje, moje bi mišljenje bilo isto. Kad sam pre godinu i po dana rekao javno da moramo da krenemo ispočetka s U-20 selekcijom pojačanom s nekoliko iskusnijih, javnost me dočekala na nož kao idiota.

 

 

Rađa ističe da je skoro nemoguće promeniti navike starih igrača, te da treba da se okrenu mlađim generacijama. 

- Ne zato što sam ja nešto posebno pametan, nego zato što sam sve to prošao na svojoj koži i znam što me dovelo tamo gde sam stigao. Samo i isključivo krvavi rad, red i disciplina te odricanje od normalnog života. To je jedini put napred. I možemo Stojko i ja otići, može doći sveti Ivan Pavao za predsednika i trenera, ali nećemo ni milimetar napred ako ne počnemo bolje da radimo. Svaki klinac mora da se pogleda u ogledalo. Svaki klub će morati isto tako drastično da unapredi rad. I zato apelujem na sve da ovo ne shvate kao skidanje odgovornosti, jer i mi u Savezu uzimamo svoj deo na leđa, nego kao put da izađemo iz ovog stanja. Vreme generacije '92. je odavno prošlo, ali ta generacija zna jako dobro što je dovelo do osvajanja 10 medalja u 10 godina. Pitanje je samo ko hoće do kraja da se žrtvuje, u krajnjem slučaju za sebe, pa tek onda za klubove i reprezentaciju - napisao je Rađa, predsednik Stručnog saveta Hrvatskog košarkaškog Saveza.

(VIDEO) SVET SE SPRDA S HRVATSKIM KOŠARKAŠIMA! Komentator KUKA: ŠTA JE OVO, LJUDI MOJI?

HRVATI NEĆE VIDETI KINU, Crna Gora na korak do Mundobasketa!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
22

pre 5 godina

Nazad u Atinu, organizujte ponovo dodelu medalja sa EP 95, popnite se na postolje, slusajte himnu. I da vidis kako ce sve biti bolje!!!

Ljubo

pre 5 godina

Vama Ustase ,tek crni dani i godine dolaze ,...

shooster

pre 5 godina

Mi smo u kosarci nekad nesto osvojili a vi kako ga zovete u fudbalu nikad i necete NITKO KAO HAJDUK IZ SPLITA

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija