• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2019

13:06

"NEKI SRBI JOŠ ŽIVE POD TURCIMA"! Kalinić ponovo podigao buru!

Košarka

"NEKI SRBI JOŠ ŽIVE POD TURCIMA"! Kalinić ponovo podigao buru!

Podeli vest

Naš košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić nedavno je izazvao veliku buru u javnosti svojim izjavama vezanim za Kosovo i Metohiju. U jednom intervjuu ponovo se dotakao ove teme, ali i nastavio sa iznenađujućim izjavama

Nekadašnji košarkaš Zvezde govorio je o razlikama između sprskog i turskog naroda, odnosno žasto su obe države posebne za njega. Bukvalno je bio preplavljen uvredama.

Uvek će biti takvih komentara. Postoje neki moji sunarodnici koji žive u prošlosti. Još žive u vreme Otomanskog carstva i sećaju se šta je Otomansko carstvo učinilo u Srbiji i na Balkanu. Pokušao sam to da objasnim u jednom intervjuu, koji su svi pogrešno razumeli - ili su samo razumeli šta žele da razumeju. Nije me briga šta se desilo pre 10-20 godina i posebno me nije briga šta se desilo pre 500-600 godina. Kosovska bitka ili bilo šta... Ako je neko dobar prema meni - biću dobar prema njemu, ako je loš, samo ću ga ignorisati. I zaista pokušavam da pošaljem tu poruku svima. Neko je pogrešno shvatio moje reči i onda kažu da sam ovde i da ću postati Turčin, Otoman i sve ostalo. Mislim da je to glupost. Sviđa mi se Turska. Volim i Srbiju. To je moja zemlja, tamo sam odrastao, moja porodica je tamo - istakao je srpski reprezentativac za "Trentbasket" dodavši:

- Kada sam počeo da putujem po Evropi, ne samo zbog košarke, već sa prijateljima, naša očekivanja su bila ono što su nas učili u školi ili što smo pričitali u novinama ili videli na televiziji. Srbi su najbolji ljudi na svetu, svi nas mrze jer smo najbolji... Onda odem negde u Evropi i pitam ljude šta misle o Srbiji, a oni ne znaju šta da kažu o Srbiji. Pitaju me da li mislim na Sibir. Kažem im: "Ne, mislim na Srbiju i Balkan. Morate to da znate, svi znaju za Srbiju." Mislio sam da su to izolovani slučajevi, ali to se desilo još nekoliko puta i shvatio sam da možda ono što gledam na televiziji i ono što čitam u novinama nije istina. Uvek im kažem da idu u Tursku da vide kako je. Nemojte da pričate o Otomanskom carstvu ili bilo šta drugo. Idite u Istanbul. Sada postoje jeftini letovi. Idite i razgovarajte sa ljudima. Videćete da niko ne brine za Osmanlije ili za ono što se desilo pre 500 godina - rekao je Kalinić.

Podsetimo, nakon izjava o Kosovu, Nikola se našao na udaru mnogih. Pretnje preko društvenih mreža bile su učestale, ali očigledno nisu pokolebale Srbina.

(VIDEO) EVROPSKI NBA! Srbi su majstori zakucavanja!

(VIDEO) GDE ĆETE NA SRBINA?! Micić može da zakuca i preko trojice!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nesa

pre 5 godina

Dakle, ipak si ti samo kosarkas, i drzi se brate toga. Kad se kaze da te ne vole, ne vole ti vodje tog naroda i oni odlucuju sta ce se desiti u ime tog naroda. Tacno je da dve trecine britanaca ne zna gde je Srbija, ali zato je njihova politika, politika mrznje prema nama. I pitaces obicnog gradjanina a on jadan zna samo ono sto mu plasiraju i cak ni to nece da ti pokaze iz kurtuazije. Prema tome moj Kalina, ipak pogledaj dela tih drzava prema Srbiji pa sudi.

laki

pre 5 godina

Decko, uci malo, citaj istoriju...jesi dobar kosarkas ali nisi mnogo bistar...prvo o strateskim planovima, srbiji i Srbima "misle" oni kojima je to posao, koji izradjuju drzavne i nacionalne strategije a ne konobari po kafanama i kaficima sa kojima si ti pricao! A i taj sto te ucio da smo nabolji u svemu pa nas zato svi mrze, takodje nije bas nesto bistar, nazalost...ja bih ti sve ojasnio ali mislim da do nekih saznanja, da bi ih shvatio, ipak moras sam doci!!

dejan

pre 5 godina

Ne objavljujte više ono što piše i govori ova gluperda od čoveka!!!

Dejan

pre 5 godina

Mene je briga jer istorija je uciteljica zivota a tebi je trenutno dobro gledajuci iz tvoje sebicne perspektive.

Marcco

pre 5 godina

Ma pusti budale... on Jokića su ti isti pre dve godine pravili neprijatelja države br. 1 a sada ne prođe ni dan a da ga ne pominju kao vrah, vrhova.

Milos

pre 5 godina

Po njegovom najbolje da se ukinu casovi istorije. E sta su ti "neki" sportisti, ne znaju nista o zivotu osim da trce ceo zivot za jednim predmetom, loptom. Stvarno je to neverovatan fenomen

kiza

pre 5 godina

Pa veliki sportisto i veliki SVETSKI covece ima tu samo jedan problem a to je da nema KiM ne bi bilo ni tebe pa bi kosarka kao najbitnija stvar u zivotu bila mnogo ostecena. Izgleda da je na ovim nasim srpskim prostorima najbitinije biti evropejac, ili mozda svetski covek a to je posledica komunizma koji jos uvek razara nasu MAJKU SRBIJU. Da je ovo izgovorio u Izraelu a da je jJevrej odmah bi izgubio drzavljanstvo i zavrsio u zatvoru. Sramoto jedna. Neka te jer da nema takvih mi normalni ne bi znali za prave ljudske vrednosti.

Jokan

pre 5 godina

Samo ako si realan i iskren onda si protiv srbaštinje

Boban

pre 5 godina

Zlatni vojni rok,treba ga uvesti odmah,nosio bi ti meni garonju i dva kompleta municije na Bregalnicu peske da docekas te tvoje drugove jer oni nisu zaboravili 1912. godinu samo ne govore pred tobom.Mati sokica garant.Jado.

Igor

pre 5 godina

Verovatno nisi ni svestan koliko šovinizma ima u tome što si napisao. Zato nam tako i ide sve ove godine.

nenad

pre 5 godina

Covece ne brukaj se vise, pitanje je samo jesi li gluplji ili nepismeniji...

Rada

pre 5 godina

Neobrazovan i šupljoglav ali pun para pa misli da može da soli pamet. jadno.

Skole

pre 5 godina

Драги медији, овакве објаве можете преносити само уз коментар осуде! Како је могуће да за месец дана, овај дечко који је репрезентативац Србије дозволи себи да у најгорем могућем контексту помиње Србе? Кажеш Калинићу да су Срби не битни у свету, да за Србију нико није чуо, хвалиш Турску, да требамо да се одрекнемо своје земље... Како је онда могуће да једни од највећих проналазача и светских умова буду ти "не битни" Срби?! За Србију нико није чуо, па једни од најбољих спортиста су Срби, зар не?! Дали је твој мозаг увидео за све ове године колико си у Турској, како су турци сложна нација, која чува своју историју и колико су турци велики националисти и да никада не би вређали сопствени народ?! Кажеш да требамо да се одрекнемо своје земље, нашу свету земљу називаш проблемом, дали би се тако лако одрекао своје куће или стана, пошто ниси ту неко време па може било ко да се усели?! Тако да дечко ако немаш ишта паметно да кажеш боље ћути и играј кошарку! А медији нека овакве ствари осуђују, а не да их преносе у хвалоспевима...

Alex

pre 5 godina

Pa nije cudo ste se rodi sa razvaljenim ustima... sve ima svoje i sta mu uopste treba da se bakce politikom? I to jos sa prilicno debilnim stavovima tipa nije ga briga sta sevdesilo pre 50-60 godina a pogotovo sta se desilo pre 500-600, e upravo zato sto postojo mnogo idiiota u Srbiji koji misle kao ti Kalimicu... i zato sto misle kao ti i sto ih istorija ne zanima smo dobili Jasenovac, pa Krajinu 1995, pa Kosovo 1999, i ko zna sta nas jos ceka oko Vojvodine i Raske upravo zbog takvih idiota kao ti koji kazi da ih ne zanima sta je bilo pre 50-60 godina i daako je neko “dobar” prema tebi da je sve okej... znas Kalimicu jadni sine da su Hrvati usklicali i bacali cvece i Ljubili Srpsku vojsku kada je usla u Dalmaciju posle prvig svetskog rata... mnogo su nas volili tada i neko kao ti bi rekao vidis kako nas vole a da bi samo nakon nekih 25 godina kasnije klala po Jasenovcu.... i danas bi oni da budu kul sa nama posle Krajine 95 dokle god mi to ne budemo spomonjali upravo onako kako ti mislis da bi trebali da se ophosimo. Ne verujem da si preterano pismen, jer si pokazao level prilicnog amaterizma sa svojim stavovima ali i neko kao ti je verovatno cuo onu staru da onaj koji ne postuje istoriju je osudjen da je ponovi... upravo mi Srbi patimo od te boljke koja se pokazala strahovito kobno po nas narod u zadnjih 150 godina.... bilo bi ti pametnije da igras kosarku i da prestanes da lupetas jer ocigledno nemas kapacitet da razumes scet oko sebe.

Milan

pre 5 godina

Neki Srbi su umislili da žive pod Turcima a neki su umislili da su košarkaši..

bane

pre 5 godina

Postaneš sportista, glumac, pevač, "javna ličnost" možeš da pričaš šta hoćeš, kakva struka kakvi profesori... tako i ovaj . Po njemu bitna je koka lola i hamburger lepo je.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija