• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2019

21:29

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA DOBILA DRAMU POSLE PRODUŽETAKA! Beron dotukao Partizan za vođstvo u seriji!

Košarka

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA DOBILA DRAMU POSLE PRODUŽETAKA! Beron dotukao Partizan za vođstvo u seriji!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde stekli su prednost u polufinalnoj seriji ABA lige pošto su u prvom meču posle produžetaka slavili protiv Partizana rezulatom 106:101

Neverovatnih dva i po sata košarke u beogradskom hali "Aleksandar Nikolić" koji su na kraju uz pravu rezultatsku klackali pripali izabranicima Milana Tomića.

Zvezde je mnogo bolje ušla u meč i već posle uvodne četvrtine imala 10 poena prednosti u deonici koja je počela jako nervozno po oba tima.

Početnu seriju crveno-belih u drugoj četvrtini su preuzeli košarkaši Partizana, koji su najviše zahvaljujući Vanji Marinkoviću došli na samo poen zaostatka pred odlazak na odmor.

Treća deonica je obežena fenomenalnom partijom Vanje Marinkovića, koji je imao dva odlična prodora pored Odža, jedno izvrsno zakucavanje i maestralne trojke, koje su uz pomoć učinka drugih u taboru Andree Trinkijerija dovele da crno-beli u jednom trenutku imaju dvocifrenu prednost. Ipak, ona je pred završnih 10 minuta spala na samo tri poena pa se ušlo u pravu dramu.

U poslednjoj četvrtini veoma zapažen učinak imali su Filip Čović, koji je bljesnuo nakon povrede Reglenda, a zapažen je bio i Dejan Davidovac, odnosno Odnjen Dobrić. Međutim, drama se nije izbegla pa su pobednika prve utakmice rešili produžeci.

U petominutnom produžetku sevali su atraktivni potezi na obe strane, a kao junak u pobedničkom timu se izdvojio Bili Beron sa pogođenim ključnim poenima, koji su Zveudi doneli prednost.

Beron je bio i najefikasniji u pobedničkom timu sa 23 poena, a pratili su ga Davidovac sa 18 i Čović sa 16, dok je u Partizanu najzapaženiji bio Marinković sa 20, a istakli su se Lendejl sa 17 i Renfro sa 14.

Druga utakmica u seriji igra se naredne subote, a domaćin je Partizan koji igra za opstanak i eventualnu majstoricu.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 106:101 (85:85) (21:11, 15:24, 24:28, 25:25, 21:16)

Hala: Aleskandar Nikolić. Sudije: Ilija Belošević, Damir Javor, Tomislav Hordov.

CRVENA ZVEZDA: Reglend 6, Čović 16, Perperoglu 4, Davidovac 18, Lazić 5, Faje 2, Beron 23, Dobrić 8, Simanić 0, Rivers 12, Cirbes 6, Odžo 6.

PARTIZAN: N. Janković 8, Pejdž 3, Si 9, Marinković 20, Jaramaz 1, Veličković 11, Zagorac 10, Renfro 14, S. Janković 4, Lendejl 17, Gagić 0, Nikolić 4.

Kraj!

- Beron pogađa oba bacanja i stavlja tačku na meč - 106:101.

- Gagić pravi nespotren faul i poklanja bacanja Beronu za 99:96, a Zvezdin Amerikanac pogađa i u narednom napadu i donosi crveno-beli nedostižnih 101:96.

- Zagorac donosi poen zaostatka Partizanu - 94:93, a u narednom napadu pogađa trojku posle bacanja Perperoglua pa je sada 96:96.

- Odžo je na drugoj strani zaradio peti faul, a Nikola Janković promašio oba bacanja.

- Davidovac šalje Lendejla van terena posle koša uz dodatno bacanje. Partizanov Australijanac je dobio petu ličnu grešku, a Zvezdin košarkaš koristi dodatno bacanje i crveno-beli vode 94:91.

- Si ubacuje za prednost Partizana u produžetku, ali Čović uzvraća za 89:89.

Kraj regularnog dela

- River maši šut za pobedu. Ide se u produžetke - 85:85.

- Renfro pogađa posle prodora i donosi izjednačenje na dve sekunde pre kraja meča - 85:85.

- Pejdž pravi peti faul na meču. Čović pogađa jedan od dva sa bacanja. Zvezda vodi 85:83. Partizan ima napad.

- Trojka za Partizan koju pogađa Marinković i na 26 sekundi do kraja donosi crno-belima samo poen zaostatka - 84:83.

- Lendejl pravi faul prilikom skoka i Davidovac koristi oba bacanja i dovodi Zvezdu na plus četiri - 84:80.

- Na dva minuta do kraja, Renfro donosi novo izjednačenje Partizanu - 80:80.

- Nikola Janković se odlično snalazi pod košem i donosi poravnanje rezultata 78:78.

- Nesportska lična greška je dosuđena crno-belima. Davidovac pogađa 1/2 bacanja i donosi plus dva - 78:76 i dodatni napad, koji nije iskorišćen.

- Si pogađa ova bacanja i unosi dodatnu dramu na tri i po minuta do kraja meča - 77:76. Veličković ima problem sa povredom kolena i najverovatnije je završio meč!

- Čović ponovo izlazi kao pobednik pred košem crno-belih i uvećava razliku na 77:71, ali Marinković pogađa trojku za 77:74.

- Odlična kombinacija Čovića i Cirbesa, posle koje je nemački centar ubacio koš plus faul i povećao prednost Zvezdi na 75:70 na pet minuta do kraja meča.

- Lendejl siguran sa linije bacanja, prednost Zvezde opet minimalna - 69:68.

- Pogađa i Veličković trojku i unosi novu dramu - 68:66.

- Odličan početak završne deonice nastavlja i Čović koji trojkom uvećava razliku crveno-belih na 68:63.

- Dobrić smanjuje zaostatak za Partizanom na samo minus jedan - 63:62, a zatim trojkom dovodi tim Milana Tomića u vođstvo 65:63.

 

 

III četvrtina

 

- Kakva trojka Marinkovića u poslednjem minutu, a istom merom uzvraća i Dobrić, pa se u završnih 10 minuta meča ulazi sa prednošću Partizana od 63:60.

- Nova trojka Davidovca i sada je samo plus dva za Partizan - 59:57.

- Jaramaz polovičan sa linije slobodnih bacanja, a na drugoj strani Davidovac pogađa trojku i smanjuje prednost crno-belih na samo pet razlike - 59:54.

- Odlično se snašao Stefan Janković u trenucima kada je Zvezda stizala vođstvo Partizana. Crno-beli vode 56:48.

- Nikola Janković se odlično snalazi u reketu rivala i donosi ravno plus 10 poena prednosti Partizanu - 54:44.

- Marinković pogađa trojku i dovodi Partizan do dvocifrene prednosti 52:41.

- Marinković zakucava posle odlične kombinacije Partizanovih igrača, pa crno-beli sada imaju plus osam - 49:41.

Foto: Starsportphoto

 

- Perperoglu smanjuje razliku crno-belih na plus šest 47:41.

- Veličković pogađa trojku i donosi Partizanu plus šest već na startu treće deonice - 45:39.

- Marinković ponovo kao brzi voz prolazi pored Odža i ponovo vraća crno-bele na plus jedan - 40:39.

- Lendejl pogađa koš uz dodatni faul, koji Australijanc koristi i donosi crno-belima prednost - 38:36, ali Lazić vraća vođstvo domaćinu - 39:38.

Foto: Starsportphoto

 

Poluvreme

- Nespotrenost odbrane crno-belih platio je Novica Veličković nesportskim faulom nad Cirbesom. Nemac maši oba bacanja, a posle ubačaja sa strane Rivers maši šut i na odmor se odlazi sa minimalnom prednošću crveno-belih 36:35.

- Si pogađa trojku posle dugog napada Partizana, koja je dovela crno-bele na samo minus jedan - 36:35.

- Odličan prodor Marinkovića koji poentira uz faul pored Odža i donosi minus tri poena svom timu - 33:30.

Foto: Starsportphoto

 

 - Renfro pogađa trojku. Zvezda ima samo plus šest - 31:26, a ubrzo Nikola Janković dodatno otopljava razliku crveno-belih, koja ima svega četiri poena viška - 31:27.

- Odžo koristi dominaciju pod košem da zakuca u reketu crno-belih, dok na drugoj strani Zagorac uzvraća trojkom pa je trenutno 30:22 za Zvezdu.

- Rivers ponovo pogađa za plus 10 u korist Zvezde koja vodi 28:18.

- Rivers stiže do 10. poena na meču i vraća dvocifrenu prednost crveno-belima, koji vode 26:16. U igru je ušao Filip Čović, umesto Reglenda, koji se požalio na povredu.

- Aleksej Nikolić pogađa trojku već na startu 2/4 i smanuje prednost Zvezde na 21:14.

Foto: Starsportphoto

 

I četvrtina

- Pejdž u poslednjim sekundama prve četvrtine pravi diskutabilan faul nad Riversom, koji koristi sva tri i dovodi Zvezdu do dvocifrene prednosti posle uvodnih 10 minuta - 21:11.

- Sjajna kombinacija Cirbesa i Reglenda za vođstvo Zvezde od 17:9.

- Markus Pejdž pogađa prvu trojku za Partizan i smanjuje razliku na 11:5, ali Beron već u narednom napadu uzvraća i postiže nove poena za Zvezdu koja vodi 13:5.

Foto: Starsportphoto

 

- Beron ulazi u seriju i donosi Zvezdi plus devet - 11:2.

- Majkl Odžo prekida agoniju oba tima bez poena. Zvezdin centar je polovično siguran sa linije za slobodna bacanja i donosi prednost crveno-belima od 3:2.

- Reglend dovodio Crvenu zvezdu u vođstvo od 2:0. Dugo je bilo bez poena, pre nego što je Amerikanac pogodio koš.

- Meč je upravo počeo.

 

 

 

- Igrači obe ekipe su na terenu i vrše poslednje pripreme pred početak susreta.

Foto: Starsportphoto

 

Foto: Starsportphoto

 

- Očekuje se da će hala "Aleksandar Nikolić", poprište duela između Crvene zvezde i Partizana u polufinalu ABA lige, biti krcata, a prema najavama reportera navijači crveno-belih su spremili koreografiju duž cele dvorane, dok je veliko pitanje da li će pristalice rivalskog kluba naći mesto.
 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija