• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2019

09:51

KOSOVO JE DUŠA I SRCE SRBIJE! NATO GREŠI! Ovako je Divac tokom bombardovanja SASUO SVE U LICE AMERIKANCIMA!

Košarka

KOSOVO JE DUŠA I SRCE SRBIJE! NATO GREŠI! Ovako je Divac tokom bombardovanja SASUO SVE U LICE AMERIKANCIMA!

Podeli vest

Pre 20 godina počelo je NATO bombardovanje Srbije koje je tokom 78 dana nanelo brojne žrtve i veliku materijalnu štetu tadašnjoj Jugoslaviji

Šta se zaista dešavalo u Jugoslaviji malo ko van zemlje mogao je da sazna, pa su jedino naši sportisti koji su igrali u inostranstvu mogli da podignu glas. 

Jedan od njih bio je tadašnji košarkaš Sakramento Kingsa Vlade Divac koji je tokom bombardovanja dao intervju čuvenom Lariju Kingu, u emisiji koju je pratilo na desetine miliona ljudi širom sveta na Si En En-u.

NATO podržava teroriste

NATO podržava "vojsku" koja je počela kao teroristička grupa, ko zna šta sve rade i šta se sve dešava. Zabrinut sam za sve nevine ljude
Vlade Divac

- Ovo je tužna i strašna situacija, sve ovo što se upravo dešava kod moje kuće. Mislim da je narod u Americi obmanut poslednjih nekoliko nedelja kada je reč o situaciji u Jugoslaviji. Strašno je to. Pokušao sam da razgovaram sa porodicom. Brat me je zvao pre sat vremena i govorio o boombardovanju. On je sada u Beogradu. Svi pokušavaju da nađu sklonište - počeo je priču tada as Sakramento Kingsa, prenosi Telegraf.

Usledilo je pitanje čuvenog novinara, o tome, da li NATO greši.

- Apsolutno greši. Jugoslavija je suverena zemlja. NATO podržava "vojsku" koja je počela kao teroristička grupa, ko zna šta sve rade i šta se sve dešava. Zabrinut sam za sve nevine ljude sa koje god strane da dolaze, iz Jugoslavije, Albanije, Amerike, Evrope - ko god da je tamo sada - konstatovao je on.

Potom je pitao Divca da li je lojalan predsedniku Miloševiću.

- Ne radi se ovde o Miloševiću, nije on u pitanju. Reč je o nevinom narodu koji strada zbog političara sa ove i one strane. Svi pokušavaju da postignu ciljeve preko leđa nevinog naroda.

Divac je pokušao da pomogne porodici.

- Samo ću pokušati bratovljevu malu bebu da spasim, koja je sada tamo. Jako je tužno da je ona dok mi razgovaramo u skloništu - kratko mu je odgovorio.

BOMBARDOVANJE 1999. NIKAD NE SMEMO ZABORAVITI! Matić se setio male Milice Rakić i poslao snažnu poruku!


Zanimalo je Larija da li je mogao Divac da očekuje bombardovanje svoje zemlje.

- Niko ovo nije očekivao. Kosovo je duša i srce Srbije stotinama godina unazad. Data mu je i autonomija. Ja nisam političar i ekspert, ali verujem da je to dovoljno fer. 

Hoćeš da kažeš da je Kosovo deo tebe?

- Kosovo je duša i srce Srbije. Ako pitate bilo koga u Srbiji, svako bi umro za njega. 

Igraš u timu sa Stojakovićem. Odakle je on?

- On je Srbin iz Hrvatske. To je takođe posebno mesto sa koga je prognano više od 300.000 Srba pre koju godinu. O tome niko ne priča. Jako sam ponosan što sam Srbin. Nisam političar, ali sam jako tužan zbog svega što moj narod proživljava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Iskreno i iz duše. Tako je razmišljao i osećao svaki građanin naše zemlje. Bombardovanje je bilo ogromna greška.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija