• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2019

14:56

(VIDEO) DANILOVIĆ O NEUSPESIMA "ORLIĆA": Gde su izgubili dve godine? Njihov razvoj je vezan za klubove!

Košarka

(VIDEO) DANILOVIĆ O NEUSPESIMA "ORLIĆA": Gde su izgubili dve godine? Njihov razvoj je vezan za klubove!

Podeli vest

Situacija i mlađim košarkaškim selekcijama Srbije nije sjajna. Predsednik Košarkašog saveza Srbije Predrag Danilović kaže da i klubovi imaju veliki deo odgovornosti za slabe rezultate mladih selekcija ovog leta


U20 reprezentacija koja je na Evropskom prvenstvu zauzela 15. mesto i ispala u B diviziju.
Godinu dana mlađa selekcija jezauzela sedmo mesto, a U18 reprezentacija Srbije poražena od Litvanije sa 56:54 i već u osmini finala ispala iz borbe za medalje.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović ne želi da žuri, ali kaže: 

Ne mogu se svake godine osvajati medalje. Prošle i pretprošle godine smo donosili medalje. Pre toga je takode bio period kada nije bilo medalja. Malo je šira prica, koja bi mogla da obuhvati i klubove. Ne bih ništa zasad komentarisao dok ne dobijem potpuni izveštaj od trenera. Treba da napravimo detaljnu analizu, da obuhvatimo sve aspekte. Kada bismo sada pričali ne bi nikome ništa dobro učinilo. Tek kada ciklus bude kompletitan javnost će biti upoznata sa svim pojedinostima - kazao je Danilović.

(VIDEO) MI IGRAMO NA POBEDU I PORAZ, A ONI ZA ŽIVOT I SMRT! Emotivan govor Danilovića o herojima Košara!

TEODOSIĆ OPREZAN: Amerikanci su favoriti bez obzira na sastav!

Danilović je ukazao i na probleme u klubovima.

- Mnogi od vas gledaju verovatno te utakmice i misle o tome kako su ti momci bili šampioni prethodnih godina. Gde su izgubili dve godine? Oni ne igraju za reprezentaciju te dve godine. U reprezentaciji rade samo mesec dana u najboljim mogućim uslovima. Njihov razvoj je vezan za klubove, kao što je bio i svih nas, a biće i u budućnosti. Sve zavisi od klubova. Razumem i klubove, pogotovo one koji učestvuju u evropskim takmičenjima, da žele da naprave dobre rezultate i da ostanu što duže s njima. Naša karakteristika oduvek je bila pravljenje mladih igrača i davanje šanse njim.

Pricao je predsednik KSS o stvarima koje su manje poznate.

- Dogodi se kada dode Skupština Saveza da se priča o tome da reprezentativci mogu da igraju na dvojnu registraciju. A onda se pojave neki regioni iz unutrašnjosti koji to ignorišu. Zabranjuju igračima da igraju na dvojnu licencu u manjim klubovima da bi se razvijali. Ne samo da sede na klupi, da bi ih neko video i rekao: 'Mi smo u Partizanu ili Zvezdi'. Naravno, ima tu dosta i do igrača. Baza su klubovi. Ovo je mali deo što sam rekao, ne treba niko da se ljuti jer to je činjenica. Javnost ce biti upoznata sa svim detaljima kada dode vreme.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija