• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2019

08:40

MOGAO DA OSTANE BEZ STOPALA! Kako je teška saobraćajna nesreća odredila sudbinu Igora Kokoškova!

Košarka

MOGAO DA OSTANE BEZ STOPALA! Kako je teška saobraćajna nesreća odredila sudbinu Igora Kokoškova!

Podeli vest

Igor Kokoškov je blizu klupe reprezentacije Srbije. Ovaj stručnjak ima više nego zanimljivu karijeru, a ovo su neki od nepoznatih detalja

Sudbina je tako htela... Pitanje je da li bi imao ovakvu karijeru da mu se 1989. nije dogodila situacija koja mu je promenila život.

Dok je bio na služenju vojnog roka u vojnoj policiji u Nišu, Kokoškov je doživeo jezivu saobraćajnu nesreću zbog koje nije mogao da nastavi s treniranjem košarke.

Posle četiri operacije i 11 meseci na rehabilitaciji stigla je dijagnoza o trajnom oštećenju skočnog zgloba i kolena. To je ujedno označilo i početak jedne velike trenerske karijere.

Tako je sve počelo... Jedan san je ugašen, ali se otvorio drugi.  Kokoškov je upisao Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, a već 1992. imao je i prvi samostalni trenerski angažman.

On nikada nije krio da želi da postane selekor Srbije, a upravo je sada došao pravi trenutak. Logično se nameće da je Kokoškov prirodna zamena za Aleksandra Đorđevića.

AMERI OTKRILI DETALJE! Kako je Kokoškov seo na klupu Srbije? Tajna poseta i susret dve legende rešili sve!

Već dugo je u SAD, a bivši trener Feniska otkrio je kako se odnosi prema velikim NBA zvezdama.

Nema se vremena za tugovanje, sutra je novi dan i utakmica. Pa, to se sada dešava i u Evroligi. Naravno da nije lako biti trener zvezdama u današnjem vremenu kada zarađuju stotine miliona dolara. Pitate me zašto izuzev Grega Popoviča treneri ne viču na igrače kao u Evropi. Pa, ne postoji neka pisana zabrana ili kodeks da se ne sme vikati. To je stvar socijalne inteligencije trenera, kako ćete kom igraču prići. Ja u karijeri nisam imao neprijatna iskustva. Mada, nervira me kada neki mediokriteti postavljaju svoje uslove, a igrači poput Stiva Neša i Grenta Hila, koji su asovi i jedni od najvećih u NBA, sa mnom su u Feniksu radili kao pravi profesionalci - rekao je jednom Kokoškov.

Oženjen je Patrišom, koja ima i srpske korene, i ima ćerku Elinu Grejs i sina Luku.

- Nije baš lako uskladiti porodične obaveze i profesionalne. Tu su česta putovanja i moji reprezentativni angažmani tokom leta, ali tako je kako je. Zanimljivo je da moja deca i supruga i obožavaju Beograd, pa stalno dolazimo leti i družimo se sa širom familijom - objasnio je Kokoškov.

Upravo mesto selektora garantuje dodatne posete Beogradu, to je sigurno. Srbija je dobila trenera plemenitog kova, sada je sve na Igoru.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija