• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.12.2019

17:42

JOKIĆ PROGOVORIO O IGRANJU ZA SRBIJU! NBA zvezda se sprema za zlato!

Košarka

JOKIĆ PROGOVORIO O IGRANJU ZA SRBIJU! NBA zvezda se sprema za zlato!

Podeli vest

Srpski košarkaš Nikola Jokić rekao je da reprezentacija mora da se fokusira na budućnost i da je uveren da će ‚Orlovi‘ vrlo brzo osvojiti zlato na nekom velikom takmičenju

Reprezentacija Srbije zauzela je tek peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, uprkos tome što je važila za jednog od favorita, a plasman na Olimpijske igre u Tokiju će pokušati da izbori na kvalifikacionom turniru u Beogradu u junu.

- Nije idealno imati loše takmičenje kao što je slučaj bio sa nama prošlog leta, ali sada moramo da se fokusiramo na budućnost. Uveren sam, znam da ćemo pobediti vrlo brzo. Želeli smo svetsku titulu, ali nismo bili dobri tokom drugog dela šampionata i nismo osvojili ništa“, rekao je Jokić, „Naučićemo nešto iz ovoga, vratićemo se jači. Svi smo talentovani igrači, bićemo bolji vrlo brzo. To što smo imali loš šampionat ne znači da Srbija više nije konkurentna reprezentacija. Jedan od najboljih timova na svetu smo, a to ćemo pokazati vrlo brzo. Imamo veliki broj dobrih igrača, kao i timski duh i bićemo bolji - rekao je Jokić.

PRIZNANJE! Bivši centar Zvezde Pero Antić nominovan za petorku decenije u Evroligi

U prvoj fazi kvalifikacionog turnira rivali Srbije biće Dominikanska Republika i Novi Zeland, a potencijalni rivali u polufinalu i finalu biće joj Portoriko, Italija i Senegal. ‚Orlovi‘ su i pre tri i po godine bili domaćini kvalifikacija, preko kojih su stigli do Igara u Riju, na kojima su osvojili srebro, a Jokić je tada bio deo tima.


- Bilo je to fantastično iskustvo, jedno od najboljih u dosadašnjem delu moje karijere. Prvi put sam igrao za nacionalni tim, osećao sam se prijatno sa ostalim momcima. Igrali smo na svom terenu i želeo sam da pomognem svom timu da se kvalifikuje za Rio time što sam bio najbolji igrač koji mogu da budem. Igrali smo veoma dobro i mogli smo da podignemo nivo igre iz utakmice u utakmicu. Nije bilo lako jer je svaki naš rival igrao sa velikim intenzitetom i svi su želeli da izbore vizu za Olimpijske igre, ali smo pokazali karakter i takmičarski duh da bismo ostvarili svoj cilj, a to je mesto u Riju - istakao je Jokić.

TEO I SALE PROTIV PARTIZANA! Srpski dvojac iz Virtusa protiv crno-belih u TOP16!

Sada, skoro četiri godine kasnije, srpski košarkaši se nalaze u sličnoj poziciji, a od mesta u Tokiju ih dele kvalifikacije.

- Zaista želim da isto učinimo sledećeg leta i kvalifikujemo se za Tokiju. Iskoristićemo iskustvo iz 2016. da bismo uradili isto za nekoliko meseci na svom terenu. Idemo korak po korak, prvo moramo da pobedimo na svakoj utakmici kvalifikacionog turnira, to nam je prva etapa naše ‚olimpijske misije‘. Biće intenzivno, konkurentno, ali ne smemo da mislimo da je viza naša samo jer igramo kod kuće. Borba za olimpijsku vizu će biti neizvesna, svaka utakmica će predstavljati tešku borbu. Olimpijske igre su cilj za svaki tim u kvalifikacijama i zbog toga moramo da prikažemo svoju najbolju igru. Olimpijske igre su fantastično takmičenje, predstavljaju veliko iskustvo. Osvojili smo srebro 2016. i to je bilo veliko dostignuće za srpsku košarku. Sada prvo želim da se kvalifikujemo na Igre i da se nađemo na njima uz veliki broj talentovanih sportista iz naše zemlje. Srbi vole Olimpijske igre, želimo da se nađemo tamo i stvorimo još jednu vrednu uspomenu narednog leta -naglasio je Jokić.

Kvalifikacioni turnir u Beogradu biće održan od 23. do 28. juna, a takmičenje u košarci na Igrama u Tokiju na programu je od 25. jula do 9. avgusta.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija