• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

03.02.2020

12:23

NAJBOLJI SRPSKI TIMOVI IGRAJU DERBI! Zvezda bi da se osveti Partizanu!

Košarka

NAJBOLJI SRPSKI TIMOVI IGRAJU DERBI! Zvezda bi da se osveti Partizanu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće da se u derbi meču 18. kola ABA lige osvete Partizanu za poraz koji im je naneo u prvom delu sezone (18.00) Crno-beli su tad slavili sa 75:72, a sad žele da se novim trijumfom zadrže na prvom mestu regionalnog takmičenja

Poraz motiv više

Ekipa s Malog Kalemegdana podigla je formu i vezala četiri pobede u regionalnom šampionatu, što joj je donelo treće mesto. Na strani ekipe Dragana Šakote je i tradicija, jer je Partizan u ABA ligi poslednji put kao gost u derbiju slavio pre skoro pet godina, u aprilu 2015.

Centar crveno-belih Džejms Gist, koji je pre deset godina nosio dres Partizana, kaže da njegova ekipa ide na pobedu.

- Želimo trijumf, vreme je da se naplate stari računi. Pobedili su nas u prvom meču, ali sada smo mi domaćini i igramo pred našim navijačima. Moramo da igramo s mnogo energije, ne smemo ući u duel kao što je to bilo protiv Efesa - poručuje iskusni košarkaš. 

Njegov saigrač Ognjen Dobrić, koji u poslednje vreme igra sve bolje, nahvalio je najvećeg rivala, ali i poručio da je trijumf jedino što zanima crveno-bele.

MNOGO JE VODE PROTEKLO OD POSLEDNJEG DERBIJA! Trinkijeri objasnio na koji način gleda Zvezdu i šta su crno-beli naučili od Novaka!

- Derbi je najbitnija utakmica u ovom momentu. Partizan igra dobro, ima kvalitetnu ekipu, ali ako mi budemo igrali onako kako umemo, verujem u našu pobedu. Pobedili su nas u prvom delu sezone i to će biti dodatni motiv za nas - ističe Dobrić.

Partizan odmorniji

U crno-belom taboru su svesni da Zvezdi gori pod nogama i da aktuelni prvak Srbije i Jadranske lige nije siguran učesnik plej-ofa. Plejmejker Nemanja Gordić podseća da je njegov tim imao više vremena za odmo, jer je Zvezda u petak igrala protiv Efesa (poraz, 78:85), dok je Partizan u sredu bio bolji od Darušafake (69:57).

- Sreća je da smo imali nekoliko dana odmora više zbog Zvezdinih utakmica u Evroligi. U dobroj smo poziciji u ABA ligi i mislim da, što se tiče rezultatskog značaja, mnogo je njima bitniji meč nego nama. Mi možemo rasterećeno da igramo taj meč, ali svakako ćemo dati sve od sebe jer je derbi nešto posebno - kaže Gordić.

Partizan je poslednji put dobio oba derbija u ligaškom delu regionalnog takmičenja u sezoni 2011/12.

Bez "grobara" na tribinama

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je da će ulaz na večerašnju utakmicu protiv Partizana biti moguć samo sa sezonskim kartama, što znači da neće biti ulaznica u slobodnoj prodaji. To znači da u dvorani "Aleksandar Nikolić" neće biti gostujućih navijača.
"Interesovanje navijača Zvezde za ovaj meč je veliko, a klub ovom prilikom obaveštava javnost da karata u slobodnoj prodaji neće biti, niti će biti bilo kakve distribucije besplatnih dnevnih karata", navodi se u saopštenju kluba s Malog Kalemegdana.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija