• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2020

17:55

SJAJNE VESTI IZ EVROLIGE! ABA liga dobija specijalnu pozivnicu, moguća DVA KLUBA U NAJJAČEM TAKMIČENJU!

Košarka

SJAJNE VESTI IZ EVROLIGE! ABA liga dobija specijalnu pozivnicu, moguća DVA KLUBA U NAJJAČEM TAKMIČENJU!

Podeli vest

Izvršni direktor Evrolige Eduard Skot rekao je da će ABA liga dobiti specijalnu pozivnicu tog takmičenje, a da je moguće i da će dva kluba iz najjače lige na Jadranu igrati u eliti

Specijalna pozivinica je zagarantovano, dok bi drugo mesto zavisilo od rezultata Partizana u Evrokupu.

(FOTO) BILI BERON SE NEĆE VRAĆATI U ZVEZDU? Supruga košarkaša crveno-belih se oprostila od Beograda: Vreme je za novi početak!

- Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020/2021. uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige. Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude šampion ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020/2021, postoji mogućnost da sledeće sezone dve ekipe iz Jadranske lige učestvuju u Evroligi - rekao je Skot za "SportKlub".

Foto: Starsportphoto

Određene promene u ovoj sezoni su moguće zbog aktuelne situacije sa koronavirusom.

- Suočeni smo sa vrlo fluidnom situacijom. Na dnevnom, sada čak i na nivou jednog sata, pojavljujuju se nove informacije. Na osnovu toga, donose se odluke u vezi sa našim takmičenjima. Naš trenutni plan jeste da održimo fajnal-for Evrolige u Kelnu u ranije planiranom datumima. Ipak, ako bude potrebno, tu temu ponovo ćemo otvoriti u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom na evropskoj teritoriji”, istakao je Skot i dodao, “Trenutno ne razmatramo otkazivanje Evroliginih takmičenja. Naš cilj jeste da na ovaj ili onaj način dobijemo šampione Evrolige i Evrokupa, na koji god to bilo način. Takođe, naši pravilnici ne uzimaju u obzir modifikacije postojećih formata takmičenja. Zato ćemo, u zavisnosti od razvoja situacije, sesti za sto zajedno sa klubovima i doneti odluku kako će se tačno i gde sezone završiti - dodao je Skot.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija