• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.03.2020

09:56

BIĆE HAOS! Klubovi hoće da ZAMRZNU PLATE,  a evo šta im je poručila Evroliga!

Košarka

BIĆE HAOS! Klubovi hoće da ZAMRZNU PLATE, a evo šta im je poručila Evroliga!

Podeli vest

Pandemije koronavirusa suspendovala je košarku na neodređeno vreme, pa Evrolige sigurno neće biti do 11. aprila

Međutim, s obzirom na trenutnu situaciju malo je verovatno da će elitno takmičenje skoro da se nastavi. 

Svakim danom produžava se lista onih koji su dozvolili strancima, u velikoj većini američkim državljanima, da otputuju kući i period izolacije provedu u krugu porodica. Na njoj su i Crvena zvezda i Partizan.

Žalgiris je prvi raspustio strane igrače, potom su se tim primerom poveli Olimpijakos, Asvel, Panatinaikos, a strance su pustili i Makabi iz Tel Aviva i Hapoel iz Jerusalima.

OGLASIO SE PRVI ČOVEK EVROLIGE! Evo do kada nema elitnog takmičenja!

ZVEZDA SE ZAHVALILA ZVEZDAŠIMA I PORUČILA: Život, zdravlje i bezbednost su najvažniji, a sport je u drugom planu!

 

Takvu odluku nisu doneli samo iz ljudskog razloga, da se izađe u susret zahtevima igrača koji žele da krizno vreme provedu u krugu najbližih. Drugi je finansijske prirode, o čemu su generalni menadžeri nekih evroligaša pismom obavestili kancelariju EKA u Barseloni i njenog izvršnog direktora Đordija Bertomeua.

- Ne možemo da trpimo gubitke na osnovu ulaznica, sponzorstava i drugih prihoda, a da potpuno sledimo potpisane ugovore sa igračima bez smanjenja. Razumemo da menadžeri i Asocijacija igrača Evrolige neće biti za to, ali svi moramo da budemo odgovorni i da se žrtvujemo. Odlučili smo da zamrznemo sve ugovore igrača i trenera, što znači da obustavljamo isplate dok se ne reši situacija sa ligom - stoji u dopisu upućenom Evroligi.

ŠTA ĆE BITI SA ZVEZDOM? Evroliga razmatra prekid sezone!

DEFINITIVNO, PUBLIKE NEĆE BITI! Oglasio se i Vladimir Štimac...

 

Kako "Novosti" saznaju, Evroliga je uputila pismo učesnicima svog elitnog takmičenja i Evrokupa, u kojem ih, uz razumevanje za teškoće, poziva da poštuju propisane finansijske standarde. Navedeno je i da se menadžment EKA nada da će se steći uslovi da evroligaška sezona bude završena do 30. juna.

Generalni menadžer Bajerna Marko Pešić govorio je o gubitku procenjenom na milion evra, odnosno između 140.000 i 150.000 po utakmici. Na primeru Crvene zvezde, manjak u kasi iznosi između 40.000 i 50.000 evra po meču u Evroligi, računajući posetu od 8.000 do 10.000.

Najveći gubitak generišu plate igrača i sponzorstva u vreme kada nema utakmica. U slučaju da takmičenje traje do 30. juna ili zađe dublje u leto, efekti na budžete nekih klubova, posebno srpskih, mogli bi da budu razorni i ozbiljno ugroze funkcionisanje u narednoj sezoni.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
D Rodman

pre 4 godine

Znaci kk fmpcz onda negubi realnodesetak petnaest holjada cak visw ustedi treba platiti halu organizaciju od obezbedjenja itd ....znaci u plusu je

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija