• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2020

08:37

ONI SU NEKADA BILI VELIKE FACE U SRPSKOJ KOŠARCI! Gde su sada stranci? Od smrde i pokeraša do glumca!

Košarka

ONI SU NEKADA BILI VELIKE FACE U SRPSKOJ KOŠARCI! Gde su sada stranci? Od smrde i pokeraša do glumca!

Podeli vest

Oni su nekada nosili dresove Partizana i Zvezde... Neki su na terenu ostavili bolji utisak, neki nisu pokazali ništa ali ostali su upamćeni među navijačima ova dva tima. Životne priče stranaca koji su nosili crveno i crno-belo su više nego zanimljive

Veliki broj stranih košarkaša igrao je u Srbiji, neki su posle karijera u našoj zemlji imali buran život i različite profesije.

Amerikanca Blejka Stepa se navijači Partizana rado sećaju. Igrao je sjajno u crno-belom a onda je zbog povrede kolena (treća operacija) morao da završi karijeru. Danas je loptu zamenio zelenim stolom. Blejk profesionalno igra poker.

Sudbina se surovo poigrala sa Antoniom Burksom. U Crvenu zvezdu je stigao u novembru 2006. godine i to sa pedigreom NBA igrača. Očekivanja nije opravdao, klub je napustio samovoljno. Burks je 2009. godine jedva izvukao živu glavu. Dok je sedeo u dvorištu svoje kuće u Memfisu upucan je u stomak. Plejmejker je zbog unutrašnjeg krvarenja bio u kritičnom stanju. Brza reakcija lekara spasila mu je život.

Kakav čudak je bio Adam Morison... Sjajni šuter je 2006. godine bio treći pik na draftu, ali... Zbog dijabetesa i čudnog karaktera nije napravio karijeru kakvu su stučnjaci predviđali. Danas je u stručnom štabu svog Univerziteta Gonzaga, a evo kako Morisona vidi bivši saigrač Džeret Dadli.

- Adam Morison, sećate se njega? Nikada se nije tuširao, uvek je žvakao duvan i pljuvao ga na sve strane, a nosio je tri iste majice tokom cele godine. U to vreme je zarađivao mnogo novca, uvek je bio na naslovnim stranama. Bio je zaštitno lice, ali je bio najodvratniji i najsmrdljiviji igrač sa kojim sam imao priliku da delim svlačionicu. Jednom je čak Džerald Valas na silu morao da ga natera da se istušira. Zamislite to? - rekao je Dadli.

Piter Kornel je bio veliki Partizanov promašaj. Amerikanac srpskog porekla je među crno-bele stigao direktno iz LA Lejkersa. Posle svega nekoliko utakmica dobio je otkaz. Kornel je u svetu poznatiji kao - glumac! Glumio je u preko 60 američkih ali i međunarodnih reklamnih kampanja. Učestvovao je i u nekoliko filmova sa košarkaškom tematikom. Danas je NBA agent, a tokom igračke karijere nastupao je za 30 timova iz 15 različitih liga.

Živopisne face igrale su za Zvezdu i Partizan, to je sigurno...

Bonus video:

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija