• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.05.2020

15:24

NOVA SRAMNA PROVOKACIJA, LAŽNA DRŽAVA I ALBANIJA SPREMAJU ZAJEDNIČKU LIGU! Pregovori u završnoj fazi, čekaju timove iz Severne Makedonije!

Košarka

NOVA SRAMNA PROVOKACIJA, LAŽNA DRŽAVA I ALBANIJA SPREMAJU ZAJEDNIČKU LIGU! Pregovori u završnoj fazi, čekaju timove iz Severne Makedonije!

Podeli vest

Košarakaške federacije tzv. Kosova i Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige

Kako javlja dopisnik RTS sa KiM, prema zamisli u Prištini, liga bi trebalo da startuje na jesen.

- Pregovori oko stvaranja zajedničke košarkaške lige Kosova i Albanije su u završnojj fazi i sada već pokušavamo da uskladimo kalendar takmičenja i vidimo koliko bi to koštalo i bilo isplativo za klubove - preneo je RTS-u Arben Fetahu, predsednik kosovske košarkaške organizacije.

ALBANIJA NA NOGAMA! Košarkaš usred meča NOKAUTIRAO SUDIJU i doživotno suspendovan (VIDEO)

RADUJU IGRE MLADIH KOŠARKAŠICA! Marina Maljkovića izdvojila benefite ubedljive pobede nad Albanijom!

 

 

On je naveo da je ideja Prištine da zajednička liga ima osam klubova, po četiri sa KiM i Albanije, dok su u Tirani za koncept od 12 klubova, po šest sa obe strane.

- Namera je promocija klubova i podizanje kvaliteta košarke - rekao je Fetahu, ne skrivajući kako kaže cinjenicu da su košarkaški timovi sa Kosova kvalitetniji od albanskih, dodajući da nakon izlaska iz epidemije koronavirusa i smanjenja budžeta, kvalitet klubova možda bude i izjednačen.

- Plan je da novi rang takmičenja, bude sličan ranijoj Balkanskoj ligi, koji bi, kao gotov projekat kasnije predložili i košarkaškom savezu Severne Makedonije i na taj način uključili i njihove klubove -  dodao je Fetahu i objasnio je da novo takmičenje ne bi značilo prestanak postojanja i organizovanja aktuelne kosovske košarkaške lige, već da bi se odvijala uporedo.

U kosovskoj košarkaškoj ligi takmiči se devet klubova.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17