• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

16.07.2020

00:31

PRELAZAK IZ ZVEZDE U PARTIZAN MI JE POTEZ KARIJERE! Dejan Tomašević za Informer: Plašio sam se da kažem ocu gde idem!

Košarka

PRELAZAK IZ ZVEZDE U PARTIZAN MI JE POTEZ KARIJERE! Dejan Tomašević za Informer: Plašio sam se da kažem ocu gde idem!

Podeli vest

* Proslavljeni košarkaški reprezentativac Dejan Tomašević ističe da se ne kaje što je 1995. godine iz Crvene zvezde prešao u Partizan * Plašio sam se samo kako da kažem ocu Dragomiru, koji je veliki zvezdaš

 

Nimalo nisam pogrešio što sam kao igrač prešao iz Zvezde u Partizan, kaže za Informer legendarni košarkaš Dejan Tomašević (47)! Naš nekadašnji reprezentativac, koji se 1995. godine preselio s Malog Kalemegdana u Humsku, otkriva da se plašio jedino reakcije svog oca Dragomira, koji je veliki navijač crveno-belih!

ZAŠTO SE DANGUBIĆ ODLUČIO ZA PARTIZAN? Reprezentativac Srbije PROGOVORIO i otklonio sve dileme!

Podrška

Mislim da će Zvezda sa Obradovićem na klupi biti mnogo kvalitetnija, a Šćepanović će dostići nivo vrhunskih trenera

* Kori Volden je nedavno iz Partizana prešao u Zvezdu, a crno-beli su odmah potom doveli bivšeg asa crveno-belih Nemanju Dangubića. Vi ste svojevremeno iz crveno-belog prešli u crno-beli tabor. Da li imate neki savet za njih?

- Imao sam dilemu da li da pređem iz Zvezde u Partizan. Pre svega zbog činjenice da je moja cela porodica navijala za Crvenu zvezdu. Najveći problem mi je bio kako ću to da saopštim ocu i mojima. Ipak, to je bio najbolji potez u mojoj karijeri. Samim tim, nemam šta da zamerim igračima koji su to uradili. Oni najbolje znaju šta im je važno za dalji razvoj jer žele da se ostvare kao igrači. Mogu samo da apelujem na navijače oba kluba da ne vređaju igrače.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

* Na klupe "večitih" seli su vaši bivši saigrači Saša Obradović i Vlado Šćepanović. Sa Obradovićem vas vezuje i kumstvo. Šta očekujete da će njih dvojica doneti Zvezdi odnosno Partizanu?


- Saša je neko ko me je od ulaska u prvi tim Crvene zvezde prihvatio na prvu loptu. On me je odveo u prvi restoran i u prvu diskoteku. Mislim da će Zvezda sa Sašom biti mnogo kvalitetnija, sa čvršćom odbranom i kvalitetnijim napadom. S druge strane, Šćepa je bio vrhunski igrač i imao je šansu da prethodnih sezona radi sa dobrim trenerom. Siguran sam da će mu uprava Partizana i navijači dati vetar u leđa i verujem da će doći na nivo naših najboljih trenera.

Foto: Informer

* Šta mislite o završetku košarkaške sezone? Da li je Partizan oštećen s obzirom na to da je bio lider u ABA i bio je u dobroj poziciji u Evrokupu?

- Jedino razumno rešenje koje je Evroliga mogla da donese upravo je bilo to da se takmičenje poništi i sledeća sezona igra s istim timovima. Partizan je bio u zaista sjajnoj formi, posebno u trenutku kada je prekinuta sezona. Igrao je odlično i verovatno bi kroz jedno ili drugo takmičenje izborio plasman u Evroligu. Šteta je što sledeće godine nećemo imati dva predstavnika.

* Kakav je vaš stav o promeni na klupi reprezentacije Srbije, gde je Sašu Đorđevića zamenio Igor Kokoškov?

- Sjajna je stvar što je Igor nasledio Sašu Đorđevića i verujem da će on nastaviti niz sjajnih rezultata koje smo imali pod Saletovim vođstvom. Uveren sam da će doneti dodatni kvalitet reprezentaciji. Ima iskustvo rada u NBA i pravi odnos prema igračima, što je važno. Verujem da ćemo vrlo brzo videti našu reprezentaciju na pobedničkom postolju.
 

Nasilni protesti nisu rešenje

* Šta mislite o situaciji u Srbiji i protestima koji se prethodnih nekoliko dana održavaju u nekoliko gradova širom zemlje?

- Izričiti sam protivnik nasilja. Podržavam pravo da svako iskaže svoje nezadovoljstvo ili potrebu za promenama, ali ne na način koji je, nažalost, bio dominantan prethodnih dana. Pre nekoliko nedelja narod je imao priliku da na izborima iskaže svoje mišljenje o radu aktuelne vlade. Ubedljiva pobeda Aleksandra Vučića i njegove stranke pokazuje da većina podržava put kojim je Srbija krenula. Pred srpskim narodom su brojni izazovi. Tu je pitanje Kosova i Metohije, kao i još aktuelnog i gorućeg problema oko epidemije virusa kovid-19. Sad je preko potrebno da budemo ujedinjeni, jedinstveni, ali i disciplinovani. Rušenje, paljenje i ugrožavanje tuđih života nisu i nikada ne smeju biti rešenje.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija