• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2020

17:30

VEČITIMA STIGLA OZBILJNA PRETNJA SA JADRANA! Trofej ABA lige je u pitanju...

Košarka

VEČITIMA STIGLA OZBILJNA PRETNJA SA JADRANA! Trofej ABA lige je u pitanju...

Podeli vest

Košarkaški klub Mornar iz Bara započeo je pripreme za novu sezonu. U novoj sezoni igraće u četiri takmičenja: ABA liga, FIBA Liga šampiona, domaće prvenstvo i kup

Na prozivci je bilo petnaestak igrača, uključujući i novajlije Tejlora Smita, Aleksandra Lazića i Marka Jeremića. Nedostajali su jedino Amerikanci Džejkob Pulen i novajlija Keni Gabrijel koji će se pridružiti ekipi za koji dan. Osim Smita, Lazića i Jeremića, na prozivci su bili: Derek Nidam, Ajzeja Vajthed, Sead Šehović, Uroš Luković, Milko Bjelica, Nemanja Vranješ, Marko Mugoša, Vukota Pavić i Radoje Vujošević, kao i nekoliko igrača iz juniorskog pogona.

NASTAVLJA SE OSIPANJE BARSELONE! Nakon Setjena, potvrđen novi odlazak iz Katalonije!

Rukovodstvo kluba je došlo da pozdravi igrače u reprezentativnom sastavu: Dušan Raičević, predsjednik Opštine Bar i predsednnik Skupštine KK Mornar, nedeljko Čović, najstariji član Upravnog odbora, Rade Vujačić, član Upravnog odbora i predsednik privrednika Bara, Đorđije Pavićević,predsednik kluba, Drago Spičanović, sportski direktor, Radivoje Mandić, direktor,Lazar Pavićević, generalni menadžer kluba, a bili su prisutni i kompletan stručni štab, medicinski tim i pres služba.

Novoizabrani predsednik Skupštine kluba, inače, predsednik Opštine Bar, Dušan Raičević, pozdravio je igrače u ime Opštine i rukovodstva kluba, ali pre svega u ime navijača, koji dugi niz godina prate Mornar, zato što mu "funkcija navijača najviše odgovara i najviše prija". Poželeo je igračima srećan početak priprema i toplu dobrodošlicu novajlijama.

- Uz vredan rad uprave kluba, predsednika i sponzorskog pula, obezbeđeni su svi uslovi da možemo da očekujemo od vas značajne rezultate ove godine. Na tome im se zahvaljujem jer bez tih osnovnih pretpostavki mi ne možemo ni da tražimo rezultate od vas. Bez obzira što je ova sezona puna izazova, i pripreme se organizuju pod novim okolnostima, čak i takmičenje, naši ciljevi su jednaki kao što su bili ranije, a to je da Mornar bude u vrhu i možda vrati onaj dug navijačima od prošle godine, proistekao bez njegove krivice, odnosno da se bori za titulu prvaka u ABA ligi. Siguran sam da ovaj sastav garantuje da ćemo biti među favoritima, a na vama je da cilj ostvarite i opravdate naše poverenje- kazao je, obraćajući se igračima, Raičević.

Đorđije Pavićević je igračima naglasio da u ovim teškim vremenima zbog pandemije korone, finansije kluba neće zavisiti od virusa i sa te strane mogu da budu mirni.

Foto: ABA liga/Mornar/Media Pro

- Vaša obaveza je da date svoj maksimum, a kvalitet koji imate garantuje da ćemo biti u vrhu ABA lige i daleko dogurati u FIBA kupu. Morate da trenirate i budete mnogo više disciplinovani nego prethodnih godina, da biste, prije svega, sačuvali zdravlje- kazao je Đorđije Pavićević.

Šef stručnog štaba Mihailo Pavićević je rekao da mu je drago što su se, napokon, okupili, starosedeocima čestitao povratak kući, a novajlijama poželeo da se što pre osećaju kao da su kod kuće.

POTVRĐENO! Gde ima dima tu ima i vatre! Stigao bivši engleski reprezentativac!

- Nema lažne skromnosti, ovaj sastav, sa ovim imenima, teži najvećim ciljevima. Prema njima ćemo usmeriti sve svoje snage od prvog dana. Prvo i osnovno je - moramo da dišemo kao jedna familija. Problema će sigurno biti ali zajedno ćemo ih rešavati. Starosedeoci znaju: vike neće faliti, ovi novi brzo će se na to navići. Lestvica je podignuta na najveći stepenik- zaključio je Pavićević.

Spičanović i Čović su novajlijama poželeli dobrodošlicu a svim igračima da, pre svega, budu zdravi, dok je Vujačić naglasio da su privrednici uz njih i da im nema druge nego da iduće godine dovedu Evroligu u Bar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija