• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.02.2021

15:00 >> 17:58

SRBIJA IDE NA EUROBASKET! Orlovi PREGAZILI Gruziju! Petrušev BRILJIRAO na debiju!

Košarka

SRBIJA IDE NA EUROBASKET! Orlovi PREGAZILI Gruziju! Petrušev BRILJIRAO na debiju!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u Tbilisiju Gruziju sa 66:92 (10:13, 21:24, 20:28, 15:27) i obezbedila plasman za Eurobasket naredne godine

Srbija je na Eurobasketu! Košarkaši Srbije pobedom nad Gruzijom 66:92 (10:13, 21:24, 20:28, 15:27) u "bablu" u Tbilisiju izborili su plasman na prvenstvo Starog kontinenta koje će se igrati naredne godine u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj! 

Orlovi su savladali Gruzine zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu, pre svega u napadu, ali i dobrom odbranom. Prelomni minuti bili su na kraju treće i na početku četvrte deonice kada su naši košarkaši napravili osetniju prednost i obezbedili pobedu. 

Srbiju je do pobede vodio debitant u seniorskom sastavu Filip Petrušev sa 27 poena, 22 je dodao Danilo Anđušić. Domaćina je predvodio Šermadini sa 20 koševa. 

Foto: bcmegabasket.net

Selekciji će se u subotu pridružiti selektor Igor Kokoškov, kao i Vasilije Micić i Marko Gudurić koji bi trebalo da budu u sastavu za utakmicu sa Švajcarskom iako ta utakmica nema rezultatskog značaja. 

Gruzija - Srbija 66:92 (10:13, 21:24, 20:28, 15:27)

Arena: Tbilisi Palata   

Gruzija: Frankamp 10, Burjanadze 10, Šermadini 20, Sanadze 15, Korsantia, Pevadze, Berišvili 3, Bokolišvili 3, Lobjanidze, Bekauri, Bakradze 3, Londaridze 2.

Srbija: Petrušev 27, Dangubić 5, Jaramaz 6, Raduljica 6, Apić 4, Ašćerić, Simanić 2, Avramović 9, Radovanović, Anđušić 22, Rebić 11, Luković. 

Tok meča:

Četvrta četvrtina: 

38. minut - Prekida seriju Srbije sada Šermadini poenima sa linije penala - 60:86!

36. minut - Nova trojka za Anđušića, raste prednost Orlova sada je +24 sa selekciju Dejana Milojevića - 54:78!

34. minut - Fantastična partija Filipa Petruševa na debiju u dresu reprezentacije! Bivši student Gonzage posteže svoji 24. poen na asistenciju Miroslava Raduljice - 54:71!

32. minut - Poentira Šermadini sa jedne, dok je sa druge strane precizan bio Miroslav Raduljica - 54:67!

Treća četvrtina: 

30. minut - Nastavlja se sjajna šuterska četvrtina za Orlove, sada je pogodio i Nikola Rebić, a potom i lep prodor Avramovića i pogodak uz zvuk sirene - 51:65!

29. minut - AVRAMOVIIIIĆ! Evo je je trojka za Aleksu Avramovića, sjajan šut za beka Estudijantesa - 50:60!

28. minut - Poentira Burjanadze uz faul Simanića, a potom je i fauliran u šutu, ali je centar Gran Kanarije poličan sa linije penala - 49:57!

26. minut - Nova trojka za Danila Anđušića, u kontri poentira Sanadze -  41:53! Furiozna igra oba tima u drugom poluvremenu. 

24. minut - Seče seriju Srbije sada Burjanadze lepim poenima pod reketom, ali vraća to Filip Petrušev i upisuje svoj 18. poen na debiju u seniorskoj reprezentaciji - 37:48! 

22. minut - Tri vezane trojke za Orlove, posle Anđušića pogađa Partizanov dvojac Dangubić-Jaramaz, Srbija ima dvocifrenu prednost - 33:46!

21. minut - Trojka Danila Anđušića na otvaranju drugog poluvremena, vraća to Sanadze sa druge strane posle tri ofanzivna skoka Gruzije - 31:40!

Druga četvrtina:

20. minut - PETRUŠEEEEEEV! Sjajna partija centra Mege u prvom poluvremenu, sada i trojka, Srbija pravi prvu osetniju prednost - 31:37!

19. minut - Evo je prva trojka za selekciju Srbije! Danilo Anđušić cepa mrežicu iz izlazne putanje - 27:32!

17. minut - Nastavlja Šermadini da muči centre naše reprezentacije, Gruzija se ponovo rezultatski vratila u meč - 22:25!

15. minut - Sjajna reakcija Orlova nakon tajm-auta, Petrušev je dvocifren, a Srbija ponovo vodi - 18-22

14. minut - Pogađa sada Frankamo iz kontre, te Gruzija vodi prvi put na meču, Milojević traži tajm-aut - 16:15!

12. minut - Otvaraju Gruzini poenima drugu četvrtinu, ali vraća to Apić da druge strane - 12:15.

Prva četvrtina: 

10. minut - Uspeva Petrušev da preseče seriju Gruzije - 10:13. Gotova je prva deonica!

8. minut - Serija 8:0 za Gruziju nakon tajm-auta, šest poena vezuje Šermadini - 10:11.

6. minut - Vezuje sada Petrušev četiri poena, selektor Gruzije seče tajm-autom - 2:11!

Foto: Starsportphoto

4. minut - Faul u napadu Šermadinija, sa druge strane poentira Danilo Anđušić posle dobrog prodora. Sa sada dobra odbrana Srbije - 2:6!

2. minut - Nervozan početak utakmice za obe ekipe. Seriju promašaja prekida Filip Petrušev poenima sa linije penala - 0:2

15:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola kvalifikacija za Eurobasket između Gruzije i Srbije. Sve detalje sa današnjeg meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija