• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2021

15:52

Delegacija KSS kod gradonačelnika Beograda Radojičića! S navijačima u pohod na Olimpijske igre!

Košarka

Delegacija KSS kod gradonačelnika Beograda Radojičića! S navijačima u pohod na Olimpijske igre!

Podeli vest

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i generalni sekretar Zlatko Bolić bili su gosti gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića

Povod je bila organizacija Olimpijskog kvalifikacionog turnira, koji će se od 29. juna do 4. jula 2021. održati u Beogradu, u "Štark areni“ ili "Dvorani Aleksandar Nikolić”, u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Na turniru će učestvovati šest ekipa sa četiri kontinenta, među kojima je i Srbija. Ovo je značajan turnir za naš grad i Beograd će ponovo biti dobar domaćin. Učesnici turnira će biti reprezentacije Srbije, Dominikanske Republike, Portorika, Senegala, Italije i Filipina. Takođe, ne treba propustiti priliku da se iskoristi i turistička promocija Beograda. Nažalost, već godinu dana imamo borbu sa pandemijom, ali se nadamo da će u narednom periodu situacija biti znatno bolja – istakao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, na sastanku je razgovarano o narednim koracima i organizaciji turnira. Narednih nedelja će biti donesena odluka o lokaciji održavanja turnira u zavisnosti od epidemioloških mera. Gradonačelnik je rekao da se nada da će proaktivnim pristupom organizaciji turnira sve proći u najboljem redu i da ćemo spremni dočekati gostujuće reprezentacije.

Foto: kss.rs

 

- U skladu sa epidemiološkim merama ćemo organizovati i prisustvo publike, ali ćemo obratiti pažnju i na vakcinisane građane. Verujem da će se situacija smiriti i da će prisustvovati optimalan broj ljudi u publici – zaključio je Radojičić.

 

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić zahvalio je gradonačelniku jer je pokazao otvorenost da pomogne koliko je to moguće..

Mislim da ćemo naći zajedničko rešenje i da će turnir biti organizoan kako treba, te da od njega svi imamo koristi, mi rezultatski, ali i Grad i država kao domaćin turnira. Olimpijski kvalifikacioni turnir je velika manifestacija koja nas očekuje ovog leta, pored svih ostalih, ali verovatno i najbitnija jer samo pobednik ide na Olimpijske igre. Imaćemo šest ekipa koje će biti podeljene u dve grupe, a pobednik turnira ide na OI u Tokio. Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti da bude do 50 odsto publike prisutno i da imamo pravi ambijent domaćeg terena – rekao je Bolić.

Foto: kss.rs

 

Kako je naveo, sportisti imaju svoje termine za treninge i obavljaju svoje trenažne procese kako je i planirano, a imaju i redovna takmičenja.

U slučaju da se neki igrač zarazi ulazi u kovid protokol i određen period provodi u izolaciji, a pri povratku na teren mora da prođe rigorozne medicinske kontrole. Takođe, svi reprezentativci moraju da prođu medicinski test i kovid protokole. Očekujemo da će u terminu odigravanja olimpijskog kvalifikacionog turnira za muškarce u Beogradu biti većina igrača iz NBA, pored igrača iz Evrolige, i da će to biti najjača reprezentacija koja bude mogla da se okupi u tom momentu – zaključio je Bolić.

Foto: kss.rs

 

Ovom prilikom, predsednik KSS Predrag Danilović poklonio je gradonačelniku Beograda prof. dr Zoranu Radojičiću dres reprezentacije Srbije sa njegovim prezimenom i zvaničnu loptu kojom će se igrati Olimpijski kvalifikacioni turnir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija