• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2021

18:10 >> 20:10

ZVEZDA DEMOLIRALA KRKU! Crveno-beli gazili bez milosti, još jedna pobeda do PRVOG mesta!

Košarka

ZVEZDA DEMOLIRALA KRKU! Crveno-beli gazili bez milosti, još jedna pobeda do PRVOG mesta!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Krku u Novom Mestu rezultatom 98:57

Košarkaši Crvene zvezde, preskočili su prvi stepenik u borbi za prvo mesto ligaškog dela ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Simonović sa 15 poena, Rit je postigao 13, Uskoković 11, dok je Dobrić dodao 10 poena.

U ekipi Krke, najefikasniji su bili Stipčević i Vrabac sa po deset poena.

Oni su u Novom Mestu u odloženoj utakmici 18. kola deklasirali Krku rezultatom 98:57. Krka je poenima Kosija dobro počela meč, ali to je bilo jedino vođstvo slovenačkog tima. Zvezda je napravila seriju 17-0, a Krka nije postigla koš pet i po minuta.

Na kraju prve četvrtine, Zvezda je imala plus 15 (24:9). Crveno – beli su nastavili u istom ritmu u drugoj četvrtini, a Krka je šutem sa distance pokušavala da smanji razliku.

Ekipa Dejana Radonjića je igrala agresivno i na plus 30, a na poluvreme se otišlo sa prednošću Zvezde 55:22. U nastavku utakmice, obe ekipe su igrale rasterećeno, pa je viđen veliki broj šuteva bez čvrstih odbrana. Crvena zvezda je do kraja nastavila u istom ritmu i slavila 98:57.

Izabranici Dejana Radonjića narednog utorka igraju protiv Zadra i ukoliko trijumfuju, završiće kao prvi na tabeli u ligaškom delu takmičenja, dok Krka u subotu gostuje Cedeviti.

 

Krka - Crvena zvezda 57:98 (9:24, 13:31, 19:20, 16:23)

Hala: Leon Štukelj       Sudije: Belošević, Jovčić, Vovk

Krka: Kamfor, Kosi (6), Škifić (7), Stipčević (10), Vrabac (10), Barić (6), Lapornik (8), Medved, Rebec, Skedelj (5), Stergar, Vučetić (5)

Crvena zvezda: Volden (9), Lojd (8), Davidovac (6), Lazić (5), Uskoković (11), Rit (13), Radanov (1), Dobrić, Simonović (15), Kuzmić (7), Hol (7), Noko (5)

Tok utakmice:

Foto: Starsportphoto

 

Četvrta četvrtina:

Crvena zvezda je rutinski privela meč kraju i deklasirala Krku rezultatom 98:57.

Poslednja četvrtina igrala se rasterećeno na obe strane, a prednjačio je Uskoković koji je postigao šest poena već na početku poslednje deonice.

Treća četvrtina:

Beogradski tim ima plus 34! - 41:75

Crveno - beli su zadržali visoku prednost pred početak poslednje deonice, a u redovima crveno - belih, svi su se upisali u strelce.

Nastavilo se da se igra bez promašaja, a Krka je posle nepunih pet minuta već izašla iz bonusa.

Krka je bolje počela drugo poluvreme sa dva vezana koša Vrapca. Poenima Dobrića i Voldena, crveno - beli su uspeli da naprave balans, ali je Radonjić nakon trojke Stipčevića morao da zatraži tajm - aut.

Foto: Starsportphoto

 

Druga četvrtina

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bili su Lojd i Simonović sa po osam poena.

Crveno - beli nisu stali ni na plus 30, a šut ih je išao perfektno. Slovenačka ekipa nije imala odgovor na dobru igru beogradskog tima, a Zvezda je na pauzu otišla sa prednošću od čak 33 poena - 22:55.

Krka je na silu pokušavala da spusti prednost šutevima sa distance, međutim, neuspešno.

Imali su crveno - beli mnogo presečenih pasova i poena uz faul, praktično nije bilo greške. 

Crvena zvezda je na početku četvrtine postigao dve vezane trojke, a samo su se Lapornik i Škedelj upisali u strelce u prvih sedam minuta.

Foto: Starsportphoto

 

Prva četvrtina

Na kraju, Zvezda nakon prve četvrtine ima prednost 24:9.

Slovenačka ekipa nije postigla koš pet i po minuta, a Stipčević je konačno prekinuo seriju.

Posle serije promašaja na početku, Krka je bolje otvorila meč poenima Kosija. Zvezda je do prve prednosti došla trojkom Lazića.

Zvezda je pre svega poenima Voldena i Davidovca došla do prve dvocifrene prednosti 16:6. Zvezda je napravila seriju 17:0. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija