• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.05.2021

13:52

AKO BUDE UVREDA SUDIJE ĆE ISPRAZNITI DVORANU! Sportski direktor ABA lige upozorio pred finale Zvezde i Budućnosti!

Košarka

AKO BUDE UVREDA SUDIJE ĆE ISPRAZNITI DVORANU! Sportski direktor ABA lige upozorio pred finale Zvezde i Budućnosti!

Podeli vest

Potrudili smo se da uradimo sve što je u našoj moći da stvorimo ambijent kako bi košarka, igrači i treneri bili u prvom planu, rekao je u intervjuu Tanjugu sportski direktor košarkaške ABA lige Milija Vojinović uoči početka finalne serije plej-ofa

U borbi za šampionski prsten regionalnog takmičenja treću godinu zaredom učestvovaće Crvena zvezda i Budućnost, finalna serija igraće se na tri dobijene utakmice, prednost domaćeg terena imaće beogradski crveno-beli, a prvi meč na programu je u nedelju od 18 sati i 30 minuta u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Prema rečima Vojinovića, prisustvo publike u dvoranama nije u nadležnosti ABA lige i ono će zavisti isključivo od epidemioloških mera koje su na snazi u svakoj od zemalja.

- Tog principa se držimo od početka sezone. Tokom finala plej-ofa, jedino ograničenje koje je Liga propisala je zabrana prisustva publike u parteru. Ta odluka je doneta nakon niza konsultacija i preporuka epidemiologa zbog zaštite samih aktera - objasnio je Vojinović i istakao da jedva čeka da sva ograničenja budu ukinuta i da dvorane ponovo budu pune.

Foto: Starsportphoto

 



Dueli između Crvene zvezde i Budućnosti poslednjih godina prepuni su negativnog naboja. Nemile scene i incidenti često su gurali košarku u drugi plan, a prema rečima prvog operativca regionalnog takmičenja preduzete su mere kako bi se sve to predupredilo.

- Od finala plej-ofa se očekuje da predstavlja krunu sezone. U skladu sa tim, napravljen je precizan protkol sa instrukcijama za sudije i delegate u slučaju vređanja ili omalovažavanja aktera i drugog vida nesportskog ponašanja publike. Sve je urađeno sa ciljem da se ne ponove nemile scene i očuva itegritet ABA lige.

Vojinović je naglasio da su se sa ovim protokolom upoznali i saglasili predstavnici oba kluba i potom predstavio šta taj protokol donosi u praksi.

- U slučaju vređanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, a imaće i mogućnost da zatraže i pražnjenje dvorane -  rekao je Vojinović i iskazao iskrenu nadu da za takvim reakcijama neće biti potrebe, jer to nije u interesu ne samo ABA lige, već i klubova.

Takođe, prethodnih sezona bilo je dosta pritužbi i nezadovoljstva od strane klubova na račun sudija i suđenja.

Foto: Starsportphoto

 



- Nema dileme da ABA liga ima najbolje sudije u Evropi. U prilog tome govori i lista izabranih arbitara za Fajnal-for Evrolige na kojoj ču četvorica od ukupno osmorice delegiranih sudija iz ABA lige. Imamo veliko poverenje u 12 odabranih sudija da će posao u finalu plej-ofa uraditi u skladu sa svojim renomeom“, istakao je Vojinović i dodao da je sudijski sektor konstantnim analizama i edukacijom tokom sezone i uoči plej-ofa uradio veliki posao kako bi se podigao kvalitet suđenja i da su rezultati evidentni.

Od sezone 2023/2024. pominje se potpuno zatvaranje Evrolige, što će bez svake sumnje imati uticaj i na ABA ligu. Ono što je kuriozitet za narednu sezonu je podatak da je uz Evrokup, ABA liga jedino takmičenje čiji će šampion, na osnovu specijalne pozivnice, igrati u Evroligi.

- To je svakako povod za zadovoljstvo i daje veliku draž završnici našeg takmičenja. Ipak, smatram da ovaj region zaslužuje bolji tretman, ali to je druga tema. Ono što je sada važno je da ne ugrozimo našu poziciju, a to bi moglo da se dogodi ukoliko se ponove nemile scene iz prethodnih sezona“, zaključio je Vojinović, apelujući na sve aktere da se sezona okonča u duhu fer-pleja i tako na najlepši mogući način proslavi 20. rođendan ABA lige.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuki

pre 2 godine

U Podgorici će Morača biti puna, ili makar nekoliko puta više od dozvoljenog broja navijača! Smem da se kladim. Baš da vidim da li će se tada držati pravila. Da li će smeti protiv Bokana...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17