• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2021

16:31

AKO JOKIĆ BUDE IGRAO FINALE NBA LIGE NEMA NIŠTA TOKIJA!? Reprezentacija je SVETINJA, ali ne pita se samo Nikola!

tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Košarka

AKO JOKIĆ BUDE IGRAO FINALE NBA LIGE NEMA NIŠTA TOKIJA!? Reprezentacija je SVETINJA, ali ne pita se samo Nikola!

Podeli vest

Srpski centar Nikola Jokić proglašen je za MVP-a najjače košarkaške lige, a priče o njegovom nastupu za reprezentaciju postaju sve češće

Jokić je iza sebe ima perfektan regularni deo sezone, a dobre partije preneo je i u plej-fo gde su njegovi Nagetsi izbacili Portland u prvoj rundi.

Ipak, Denver je sada u lošoj situaciji nakon dva poraza od Finiks Sansa u polufinalu Zapada, te je pred Jokićem i njegovim saigračima težak zadatak u borbi za finale konferencije. 

Foto: tanjug/AP Photo/Matt York

Koliko god publici u Srbiji bilo drago da Jokić dogura što dalje, reprezentaciji bi moglo da "škodi" ukoliko bi centar Denvera stigao do finala NBA lige, što bi automatski značilo da bi teško dobio dozvolu da posle teške sezone zaigra i za nacionalni tim.  

Pred Srbijom je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a ukoliko se svi odazovu pozivu selektora Igora Kokoškova, očekuje se da Orlovi izbore odlazak u Tokio. Jedan od igrača koji najbolje može da opiše odnose na relaciji klub-reprezentacija je i bivš košarkaš Darko Miličić. 

Foto: tanjug/AP Photo/Matt York

- Pretpostavljam, ako se oni pitaju, ne verujem da će biti baš zadovoljni. Koliko će se pitati, da li će Nikola moći da izdejstvuje da igra... Ove sezone nije bilo mnogo odmora, pauze. Videćemo dokle će Nikola da dogura. Ako dogura do finala, ne znam, biće dosta teško. Denver će želeti da on odmara, on će želeti da igra za reprezentaciju - rekao je Miličić za "TV Prva". 

Bivši centar Srbije i brojnih NBA timova ima iskustva sa dešavanjima u najjačoj ligi sveta, ali ističe da je Jokić taj čija je poslednja. 

- Nikolina je poslednja, ali on je pametan čovek. Vidi u kakvom blagoslovu živi, šta je Denver postigao. Ne verujem da će ići protiv volje kluba - dodao je Darko Miličić. 

Foto: Starsportphoto

Stav nekada drugog pika na draftu o reprezentaciji je jasan, ništa nije važnije od igranja za nacionalni tim. 

- Reprezentacija je za mene svetinja. Ali opet, shodno Nikolinoj sezoni ovoj i prošloj, bez odmora... Ne znam šta bih mu savetovao. On zna najbolje kako se oseća, koliko njegovom telu treba da se vrati u normalu - podvukao je Miličić. 

Nakon prva dva meča u polufinalu Denver gubi sa 2:0, ali se serija sada seli u Kolorado, gde će Jokiću biti dodeljena nagrada za MVP-a, a dobro je poznato koliko je timovima teško da igraju u "Bol Areni" zbog velike nadmorske visine!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rokii

pre 2 godine

Da hoće igrat biće vremena za reprezentaciju.kapa dole Nikola

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija