• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2021

22:48 >> 22:41

SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE! Lavice pokorile i FRANCUSKU za novo ZLATO! /VIDEO/

fiba

Košarka

SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE! Lavice pokorile i FRANCUSKU za novo ZLATO! /VIDEO/

Podeli vest

Košarkašice Srbije nove su šampione Evrope pošto su u finale Eurobasketa savladale Francusku sa 63:54

Devojke, hvala VAM za svu radost koju ste donele, hvala VAM što se ponovo svakog Srbina na planeti načinili ponosnim! Srbija je ponovo šampion Evrope, Srbija je ponovo pokazala da je zemlja sporta, zemlja košarke! Ni favorizovane Francuskinje nisu mogle da sruše neverovatan duh našim devojkama koje su ponovile uspeh iz 2015. godine i ponovo osvojile ZLATO! 

Foto: Starsportphoto

Prežaljene su naše igračice bile već u četvrtfinalu kada su, uprkos spornim sudijskim odlukama, izbacile domaćina Španiju. I Belgijanke su bile favoritkinje protiv Srbije, ali nije im to puno pomoglo protiv Marine Maljković i njenih izabranica, a tako je prošla i Francuska u reprizi finala iz 2015. godine! 

 

 

Nervozno su obe ekipe ušle u meč, serija promašaja sa obe strane, ali je Sonja Vasić pokrenula Srbiju sa trojkom sredinom prve četvrtine. Vratila je to "srpska snajka" Valerijen Vukosavljević i u egalu se igralo do isteka prvih 10 minuta, ali je u nastavku samo jedan tim bio na terenu! 

Srbija se raspucala u nastavku, Ivon Anderson je unela mnoštvo dobrih poena sa klupe, Dugalićeva je kao najmlađa izludela Mijem i Grudu i tako otvorila prostor za kontre naših devojaka! Pocepala je još jednom mrežicu Francuske Sonja Vasić, a na poluvreme se otišlo sa +5 za SrbijU! 

Foto: fiba

U drugom poluvremenu svoje minuta imala je Ana Dabović koja je vezala dve trojke, posle nje pogodila je i Jelena Bruks, naše devojke su otišle na +20 i tu je bio kraj! Do isteka meča, Francuska je jurila zaostatak, uspela da priđe na manje od deset poena nakon spornog nesportskog faula koji su svirali Maji Škorić, ali ni to nije pomoglo! 

Na kraju, Srbija je ponovo šampion Evrope, a naše devojke napravile su najbolju moguću uvertiru za naredne Olimpijske igre!

SRBIJA - FRANCUSKA  63:54 (14:11, 17:15, 17:14, 15:14)

Arena: Pavelo Muicipal Font de Sant Luis, Valensija     Sudije: Forsberg, Gedvilas, Liška

Srbija: Vasić, Čađo, Jovanović, Bruks, Butulija, Crvendakić, Anderson, Dabović, Škorić, Janković, Dugalić, Krajišnik
Selektor: Marina Maljković

Francuska: Epupa, Mijem, Šartero, Gruda, Siak, Mišel, Vukosavljević, Ruper, Vilijams, Žoane, Duše, Čačuang
Selektor: Valeri Žarnier

Tok meča:

Četvrta četvrtina: 

39. minut - Pogodak za Ivon Anderson, sa druge strane trojka za Žoane - 61:51!

38. minut - Još dva minuta do kraja utakmice, Srbija igra sjajnu odbranu, Francuskinje ulaze u seriju promašaja - 59:48! 

36. minut - Serija promašaja sa obe strane, Francuska je ponovo na jednocifrenom zaostatku, sada je Gruda pogodila sa "niskog posta", vraća to Jelena Bruks - 59:48!

34. minut - Još jedna trojka ua Vukosavljević, "srpska snajka" trenutno održava Francusku u životu - 57:46!

 

32. minut - BRUUUUUUUUUUUUUKS! Prva trojka za kapitenku Srbije, nije mogao bolji momenat za naše devojke, nakon toga poeni za Ivon Anderson u kontri - 55:42!

31. minut - Seče Ivon Anderson seriju Francuske, vraća Šartero sa druge strane - 50:42!

Treća četvrtina:

30. minut - Nesportska lična greška za Maju Škorić! Koristi Šartero dva bacanja - 48:40!

29. minut - Kažnjava Žoan sada trojkom lošu odbranu Srbije i ponovo se Francuskinje približavaju posle dva loša napada naše reprezentacije - 48:34!

28. minut - Vraća trojku Valerijen Vukosavljević, ali ponovo neverovatan prodor za Ivon Anderson i novi poeni na polaganju - 48:31!

Foto: printscreen

27. minut - JOVANOVIIIIIIIIIIĆ! Kakva šuterska RAPSODIJA Srbije u drugom poluvremenu, prvi poeni za srpskog plejmejkera, raste prednost naših devojaka - 46:28!

26. minut - Pogađa Vukosavljević dva slobodna bacanja i postiže tako prve poene za Francusku u drugom poluvremenu, vraća to Ivon Anderson sa druge strane - 43:28!

25. minut - Neverovatna serija Srbije, sada je Tina Krajišnik spojila Ivon Anderson sa košem, osmi poen za srpskog plejmejkera - 41:26!

24. minut - BUM, BUM, BUM! Vezuje Ana Dabović dve trojke, Srbija ima +13, a Francuska ponovo traži tajm-aut! Fantastičan početak drugog poluvremena za naše devojke - 39:26!

23. minut - DABOVIIIIIIIIIIIIĆ! Uz zvuk sirene cepa mrežicu Ana Dabović posle šuta za tri poena! Odigrale su Francuskinje dobru odbranu, ali nedovoljno - 36:26!

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

22. minut - Sjajna odbrana Srbije na startu treće četvrtine. Ipak, treća lična za Aleksandru Crvendakić i ona je prva koja ulazi u problem sa faulovima - 33:26!

21. minut - Nastavlja Sonja Vasić gde je stala u prvom poluvremenu i laki poeni posle prodora - 33:26!

Druga četvrtina: 

20. minut - Nastavlja Vukosavljevićeva da teroriše odbranu Srbije, još jedna trojka za Francusku, a potom i laki poeni sa linije penala - 31:26! Gotovo je prvo poluvreme!

 

 

19. minut - Pogađa trojku Vukosavljević i prekida seriju Srbije, Francuska sada na "samo" -10 - 31:21!

18. minut - Pogađa ponovo Sonja Vasić, sada sa linije penala, sjajna igra našeg tima - 31:18!

17. minut - Bravo, Ivon! Kakav prodor naše devojke +11 za Srbiju - 29:18!

16. minut - VASIIIIIIIIIIIIĆ! Kakva serija Srbije, nakon dve greške Francuskinja u napadu kažnjava Sonja Vasić sa druge strane novom trojkom - 27:18!

15. minut - Novi poeni za Ivon Anderrson, nakon toga dobra odbrana Srbije i laki poeni za Jelenu Bruks - 24:18!

14. minut - Sigurna je Maja Škorić sa linije penala, Srbija ponovo vodi - 20:18!

13. minut - Kažnjava Vilijamsova lošu komunikaciju u odbrani našeg tima, a potom i poeni za Žones - 18:18!

12. minut - Morala je selektorka Francuske Valeri Žarnier da promeni filozofiju i igra bez centra, koristi to Dugalićka - 18:11!

11. minut - Ivon Anderson je prvi put na parketu i naturalizovana Amerikanka pogađa sa poludistance na startu druge četvrtine - 16:11

Foto: Starsportphoto

Prva četvrtina:

10. minut - Imala je Ana Dabović šansu da uz zvuk sirene donese osetniju prednost Srbiji, ali je u brzini pogrešila. Na kraju prve deonice 14:11 za naše devojke!

9. minut - Sigurna je Jelena Bruks sa linije penala, koristi oba slobodna bacanja, Srbija je ponovo na +3 - 12:9!

8. minut - Vraća to sa druge strane Duše, nakon čega novi promašaj za Srbiju iz otvorene pozicije - 10:9!

7. minut - DABOVIIIIIIIIIIIIĆ! Izuzetno bitan pogodak za Anu Dabović nakon tri vezana promašaja, sada trojka za srpski tim - 10:7!

6. minut - Velika nervoza na startu meča, mnogo promašaja sa obe strane iz otvorenih pozicija, Žones je na 0/5 iz igre, sa druge strane Ana Dabović 0/3!

 

 

5. minut - Još jedan lep potez Sonje Vasić i novi poeni za Srbiju, vraća sa druge strane Mijem - 7:7!

4. minut - VASIIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Cepa mrežicu najbolja igračica Srbije na prvenstvu, ponovo je nerešeno u finalu - 5:5!

3. minut - Pogađa "srpska snajka" Vukosavljević za tri poena i preseca seriju promašaja sa obe strane - 2:5!

2. minut - Nervozan početak sa obe strane, odbran Srbije deluje sjajno, Francuska ima već dve izgubljene lopte posle presinga - 2:2!

1. minut - Prvi napad na meču za Francuskinje, pogađa Gruda sa poludistance, ali vraća to sa druge strane Jelena Bruks - 2:2!

20:42 - Reprezentativke Belgije osvojile su bronzu pošto su u duelu za treće mesto savladale Belorusiju!

20:28 - Reprezentativke Srbije započele su zagrevanje za večerašnje finale koje počinje za nešto više od 30 minuta!

 

 

20:16 - Prisetila se i FIBA prošlog finala kada su koplja ukrstile Srpkinje i Francuskinje, naše lavice su osvojile zlato, a Ana Dabović je bila MVP!

 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos finala Evropskog prvenstva u košarci za žene između reprezentacija Srbije i Francuske. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 3 godine

Kao djete sam sto puta cuo : gedja bi prodao i caci i mater . i bogme bi . Uplatio sam da gledam vecerasnju utakmicu i nema . Ne moze . Samo crn ekran. E nikad vise.

znik

pre 3 godine

Srbija zemlja zena, majki hrabrosti! Svaka cast zivele nam 1000 godina i ime Srbije svuda pronosile!

Rade R

pre 3 godine

Tako se igra, tako se voli svoja zemlja svoj narod! Tako se peva himna! Bravo devojke! Najbolje ste!

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija