• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2021

20:51

BELGIJANKE ZALEČILE RANE POSLE SRBIJE! Utehu donela BRONZA!

printscreen

Košarka

BELGIJANKE ZALEČILE RANE POSLE SRBIJE! Utehu donela BRONZA!

Podeli vest

Stala je Belgijankama Srbija na put ka finalu, ali Belorusija nije uspela da ih zaustavi u borbi za treće mesto. Izabranice Filipa Mesdaha su slavile sa 77:69 i tako došle do bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

Belgijanke je do trećeg stepenika na pobedničkom postolju vodila Ema Meseman sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 10 skokova, dok je u ekipi Belorusije najbolja bila Anastasija Veramejenka sa 15 koševa. 

Ispratila ju je Antonija Delere sa 17, dok je dva manje dodala Kjara Linskes.

 

 

Belgijanke su već u prvoj deonici stekle dvocifrenu prednost, ostavivši protivnika na samo 13 postignutih posle izjednačene druge četvrtine Belgija je i na veliki odmor otišla sa 10 poena viška! 

U poraženom sastavu su se istakle Anastasija Vermejeknka sa 15 i Aleks Bentli sa 12 poena, dok je dvocifrena sa 10 bila i Marija Papova.

Belgija je tako izjednačila najbolji rezultat sa kontinentalnih smotri, kako je i pre četiri godine osvojila bronzanu medalju!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija