• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2021

21:58

IGRA SRBIJE ZA BRIGU! Orlovi PREŽIVELI Filipine! Povreda JOVIĆA ogroman PROBLEM! /FOTO/

Starsportphoto©

Košarka

IGRA SRBIJE ZA BRIGU! Orlovi PREŽIVELI Filipine! Povreda JOVIĆA ogroman PROBLEM! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Srbije savladali su Filipine sa 83:76 u drugom kolu grupne faze kvalifikacija za Olimpijske igre

Igra je za zaborav, ali pobeda se piše! Ipak, nakon dva meča Srbije ima prostora za brigu, Orlovi su se pošteno mučili protiv Dominikanske Republike, a onda su prošli pravu "golgotu" protiv Filipinaca - 83:76! Pored slabe partije, Kokoškov ima još jedan ogroman razlog za brigu, a to je povreda Stefana Jovića. 

Plejmejker naše reprezentacije povredio se prilikom prodora, pao je i nije mogao da ustane. Gestikulacija medicinskog tima, a i Jovića samog ne deluje obećavajuće i pitanje je kolikog je intenziteta povreda lista...

Foto: Starsportphoto

Srbiju je do pobede odveo Boban Marjanović besprekornom partijom tokom celog meča, ali je njegova poslednja četvrtina direktno uticala na trijumf našeg tima. Kada nije išlo, centar Dalasa je povukao i sa 25 poena vodio naš tim do prvog mesta u grupi. 

Dobro je Srbija otvorila meč preko Ognjena Dobrića koji je vezao osam poena na samom startu meča. Ipak, usledio je neshvatljiv pad u igri u finišu prve četvrtine i Filipinci su se ekspresno preko Sata vratili u meč. 

Foto: Starsportphoto©

Promešao je karte Kokoškov u nastavku prvog poluvremena, a raspucali su se Miloš Teodosić i Boban Marjanović, te su Orlovi sa 15 razlike otišli na odmor. 

Start treće četvrtine i brutalno zakucavanje Dobrića označili su katastrofalan period u igri našeg tima. Baltazar, Kuame i Abarientos su polako "krckali" razliku Srbije i uspeli da do početka poslednje deonice stignu na samo -5.

Tek što je počela četvrta četvrtina Filipinci su izjednačili nakon trojke Belangela. Bila je to inicijalna kapisla za naše momke da se razmrdaju, pogodili su Marjanović, Anđušić i Jović za +6 i mirniji finiš meča! Na kraju 83:76!

SRBIJA - FILIPINI 83:76 (22:16, 23:18, 22:28)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd    Sudije: Žoan Roso, Omar Bermudez, Džejms Aleksander Bojer 

Srbija: Petrušev 8, Teodosić 13, Milosavljević 2, Micić, Jović 2, Davidovac 5, Avramović, Dobrić 16, Anđušić 12, Marjanović 25
Selektor: Igor Kokoškov

Filipini: Abarientos 9, Go 4, Nieto 2, Soto 10, Heding 13, Čiu, Navaro 4, Ramos, Belangel 2, Baltazar 10, Tamajo 5, Kuame 17
Selektor: Tomas Entoni Boldvin

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

29. minut - Novi poeni za Bobana Marjanovića, centar Dalasa u ovim momentima sam vuče srpski tim - 79:76!

Foto: Starsportphoto©

37. minut - Poveli su Filipini sa pola koša prednosti, ali silovito zakucavanje Bobana Marjanovića - 75:74!

36. minut - Ogroman problem za Srbiju... Pao je Stefan Jović prilikom prvog koraka na prodoru i ostao na zemlji! Ušao je lekarski tim Orlova i izneo pleja našeg nacionalnog tima. Loše vesti  za Kokoškova!

35. minut - JOVIIIIIIIIIIĆ! Sjajna ukradna lopta za pleja našeg tima i laki poeni u kontri - 73:67!

34. minut - Čekala je Srbija na poen skoro pet minuta, Boban Marjanović rešava sa niskog posta, potom i kontra Anđušića - 71:67!

31. minut - NEREŠENO JE! Neverovatna serija Filipina se nastavlja i na startu poslednjeg perioda, sada je Belangel vezao pet poena i poravnao rezultat - 67:67!

Treća četvrtina: 

30. minut - Ponovo je Dragan Milosavljević rešavao poslednji napad Srbije i još jedan poraz za šutera Mege, Filipini su se vratili u meč u trećoj deonici - 67:62!

29. minut - Belangel pogađa trojku u tranziciji nakon što je Avramović promašio na drugoj strani, samo je pet razlike za Orlove - 65:60!

Foto: Starsportphoto

28. minut - Nastavlja se serija promašaja Srbije, sa druge strane dominantna rola Kuamea - 61:53! Seče to Petrušev poenima sa linije penala - 63:53!

27. minut - Ima Filip Petrušev problema da zaustavi Kuamea koji sada vezuje četiri poena i smanjuje na samo deset razlike za Srbiju - 61:51!

26. minut - Kad je teško tu je Teodosić! Ponovo je Srbija odigrala loš napad, kaznio je to Abarientos, ali kapiten Orlova pogađa trojku iz "pikenrola" - 59:47!

25. minut - Po principu toplo-hladno igra Srbija i večeras! Nekoliko dobrih poteza, potom opuštanje i serija lakih poena za rivale! Sada je Abarientos pogodio prvu trojku na meču i naterao Kokošova na novi tajm-aut - 56:45!

24. minut - Savršena saradnja Marjanovića i Davidovca, centar Dalasa je udvojen, ali je proigrao Davidovca koji lako poentira - 56:40!

Foto: Starsportphoto©

23. minut - Trojka za Danila Anđušića koji seče seriju 4:0 Filipina, ali vraća to Vilijams sa druge strane - 52:40!

22. minut - Ofanzivni skok za Bobana Marjanovića i laki poeni preko trojice Filipinaca - 49:34!

21. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIIIĆ! Gde je stao u prvom tu je nastavio u drugom poluvremenu! Fantastičan "alej up" Stefana Jovića i brutalno zakucavanje za najefikasnijeg igrača Srbije - 47:34!

Druga četvrtina: 

20. minut - DOBRIIIIIIIIIĆ! Nova trojka, sada uz zvuk sirene - 45:34! Gotovo je prvo poluvreme!

20. minut - Još jedna trojka za Filipine, sada Heding pogađa u tranziciji, ponovo opuštanje Srbije i novi tajm-aut Igora Kokoškova - 42:33!

19. minut - Pogađa Teodosić drugu trojku na meču, ali vraća to Baltazar sa druge strane - 42:30!

Foto: Starsportphoto

18. minut - Uspeo je Davidovac da popravi svoj promašaj i to uz faul Filipinaca, koristi i dodatno slobodno bacanje - 39:27! 

17. minut - Nemaju Filipinci rešenje za Bobana Marjanovića, popularni Bobi je sada poentirao uz faul Kumanea, ali je promašio bacanje - 36:27!

16. minut - Novo opuštanje Orlova, kažanjava to Heding trojkom u tranziciji, reaguje Kokoškov tajm-autom - 34:23!

15. minut - Seče Go seriju Srbije, prvobitno su se naši momci zbunili u kontri, a Aleksa Avramović je promašio trojku - 34:20!

13. minut - Upisuje se i Boban Marjanović u strelce, lako je srpski centar položio loptu u koš uz faul Filipinaca, a potom iskoristio i dodatno slobodno bacanje - 30:18!

12. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Cepa mrežicu šuter Crvene zvezde, treća trojka za njega na ovom meču - 27:18!

Foto: Starsportphoto

11. minut - Ofanzivan skog za Goa na startu druge četvrtine, vraća to Petrušev pogotkom sa poludistance - 24:18!

Prva četvrtina:

10. minut - Velika šteta za Dragana Milosavljevića! Pokušao je šuter Srbije sa celog terena uz zvuk sirene, ali je pogodio "samo" prvi obruč, gotova je prva deonica - 22:16!

9. minut - Ponovo Teodosić odlično prolazi pored Abarientosa i ide do kraja, lep potez srpskog kapitena - 22:16!

8. minut - TEODOSIIIIIIIIIIĆ! Krckali su Filipini polako prednost naše reprezentacije, ali pogađa sada Teodosić trojku i vraća Srbiji osetniju razliku - 20:16!

7. minut - Prekida Filip Petrušev seriju Filipina, ali vezuje četiri poena Abarientos - 15:14!

Foto: Starsportphoto©

6. minut - Vezuju sada Filipinci dve trojke, nakon Baltazara siguran je i Kumane i to preko Bobana Marjanovića, sa druge strane promašaj Dejana Davidovca - 13:10!

5. minut - Prva trojka za Filipince, pogađa je Baltazar iz desnog ugla, usporila je Srbija nakon furioznog starta utakmice - 13:7!

4. minut - Pogađa sada Soto preko Bobana Marjanovića, ali vraća Dobrić "flouterom" preko centra Filipina - 13:4!

3. minut - Rapsodija Srbije u šutu za tri poena, sada je pogodio Anđušić posle "ekstra pasa" Dejana Davidovca - 11:2!

2. minut - Još jedna trojka za Dobrića sa iste pozicije, dobar šuterski početak naše reprezentacije - 6:2!

1. minut - Otvara Ognjen Dobrić utakmicu pogotkom za tri poena - 3:0! 

19:33 - Veliki peh za Srbiju! Nemanja Bjelica i Nikola Kalinić neće biti na raspolaganju selektoru Kokoškovu za večerašnji meč!

 

 

19:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice između Srbije i Filipina u okviru kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija