• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2021

07:12

JELENA BRUKS, NAŠA KOŠARKAŠICA, ZA INFORMER O SVOJIM PLANOVIMA! Želim mom Mateu da podarim batu ili seku! /FOTO/VIDEO/

Informer

Košarka

JELENA BRUKS, NAŠA KOŠARKAŠICA, ZA INFORMER O SVOJIM PLANOVIMA! Želim mom Mateu da podarim batu ili seku! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Srbija mi je uvek bila na prvom mestu, ali sada mi je sin Mateo (2) iznad svega, kaže za Informer srpska košarkašica Jelena Bruks (32)! Kapiten našeg nacionalnog tima ugostila nas je u svom porodičnom domu u Kragujevcu i tom prilikom otkrila nam je da će se posle Olimpijskih igara u Tokiju ove godine povući iz reprezentacije, jer želi još dece

Bruksova je nedavno predvodila Srbiju do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. Pre toga oduševila je navijače kad je svega tri meseca nakon porođaja zaigrala za nacionalni tim. Čak je i na treninge dolazila sa sinom.

- Bile smo šampionke Evrope i 2015, ali nedavni trijumf na EP u Valensiji mi je draži jer sam sad majka i kapiten tima - počela je Jelena Bruks razgovor za Informer.

Foto: Informer

Jelena ističe da joj je bilo zadovoljstvo da predstavlja Srbiju iako tokom trudnoće sedam meseci nije uzela loptu u ruke, ali je i dalje mislila na sport.

Jokić će igrati za Srbiju

Odluka Nikole Jokića da ne igra za reprezentaciju na OI zbog umora i činjenice da bi supruga uskoro trebalo da mu se porodi otkaže razljutila je mnoge u Srbiji. Navijači su se prisetili Jelene, koja je odmah posle porođaja zaigrala za nacionalni tim. Ipak, ona ne osuđuje Nikolu.
- Svako ima svoje razloge. On je odigrao fenomenalnu sezonu i sigurno je umoran. Ne treba ga osuđivati, ali je on najbolji igrač u NBA ligi. Sve utakmice je igrao, nijednu nije propustio. On je naš ponos i igraće i za Srbiju kad bude mogao - kaže Jelena.

- Vežbala sam u teretani, a treningu sam se vratila mesec i po dana posle porođaja. Nakon tri meseca zaigrala sam za reprezentaciju. Dobar deo svog života sam posvetila reprezentaciji, sva moja leta. Srbiju sam uvek stavljala na prvo mesto, ali sada postoji nešto malo važnije. Imam dete i porodicu, želim da se posvetim njima. Sinu Mateu želimo da podarimo seku ili batu, a možda i oboje. Suprug Dejvid Bruks je trener u košarkaškoj akademiji. Složili smo se da želimo još dece i to nam je sad u prvom planu - poručuje Jelena.

Bruksova planira da igra još četiri godine, ali za Srbiju će igrati još ovog leta na OI u Tokiju. Svojom karijerom je prezadovoljna.

- Počela sam da treniram košarku sa šest godina. Igrala sam u Kragujevcu, mama mi je bila košarkašica. Posle osnovne škole igrala sam u Kraljevu i Leskovcu. Preselila sam se i živela u srednjoškolskom domu. Bilo je teško, ali to je bio moj izbor. Posle toga usledio je odlazak u Vojvodinu, a sa 18 godina rešila sam da odem u mađarski Šopron. Tamo je počela moja profesionalna karijera i tamo sam i danas. U međuvremenu sam išla i u Rusiju, Tursku i Španiju, ali sam se vratila u Mađarsku. Bilo je teško, ali i lepo... - kaže naša košarkašica.

Jelena je bila u timu Srbije i 2015, kad je takođe osvojila Evropsko prvenstvo. Ipak, više se radovala medalji osvojenoj ove godine u Valensiji.

- Na ovom EP nismo imali poraz i to je dodatni uspeh. Bile smo šampionke i 2015, ali ovaj trijumf mi je draži jer sam sad majka i kapiten tima. Posle pobede nad Francuskom u finalu prvo sam pozvala roditelje. Njih uvek zovem, i kada pobedimo i kad izgubimo. Sin je bio sa njima. Suprug mi je bio tamo, u hali, slavio je s nama - kaže Jelena.

Foto: Informer

I Mateo voli košarku

Jelenin sin Mateo nije se odvajao od majke tokom razgovora s našim novinarom, a u jednom trenutku pokazao je da i on ima talenta za košarku. Uzeo je loptu, koja mi je najomiljenija igračka, i zakucao je u svoj dečji koš.

Za reprezentaciju Srbije na EP je igrala i Amerikanka Ivon Anderson, а kapitenka naše reprezentacije ističe da je Ivon divna osoba.

- Nisam bila pristalica pozivanja strankinja u reprezentaciju. Ipak, Ivon je ubrzala našu igru. Sa njom smo dobili dodatne opcije na terenu, lakše zbunjujemo protivnike. Uz to, ona je divna osoba i već mogu da kažem da je naša. Naučila je da peva himnu, šta je više potrebno da se kaže... - ističe Bruksova.

Na OI u Tokiju cilj Srbije biće medalja.

- Neće nam biti lako. Sad smo prvaci Evrope i svi će želeti da nas savladaju. Najteži protivnik će nam svakako biti Španija, ali i azijske ekipe su mnogo napredovale u brzini i tehnici - objašnjava Jelena.

K. R.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samo tako

pre 2 godine

"... Složili smo se da želimo još dece i to nam je sad u prvom planu - poručuje Jelena...". More, ostvarice vam se zelje, samo radite "one stvari", bez zadrske, samo sipajte i to "bez koske", a mogu i "zakucavanja".

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija