• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2021

08:06

BRUKA, SRAMOTA, PROPAST, KOŠMAR... Nemanja Bjelica je sve rekao, ništa nije sakrio!

Starsportphoto

Košarka

BRUKA, SRAMOTA, PROPAST, KOŠMAR... Nemanja Bjelica je sve rekao, ništa nije sakrio!

Podeli vest

Bruka, katastrofa, propast ili "nije u redu pljuvati momke koji se godinama sa medalja vraćaju sa Olimpijskih igara, Evropskog ili Svetskog prvenstva"

Srbija je zemlja košarke, ali neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju - najvećoj svetskoj sportskoj smorti! Neće braniti olimpijsko srebro osvojeno u Riju 2016. godine!

Košmar umesto slavlja

Usred beogradske dvorane "Aleksandar Nikolić" košarkaši Italije očitali su Srbiji lekciju iz posvećenosti reprezentaciji. Volimo kad kalkulišemo, a mnogi si pored medalja od Novaka Đokovića, Ivane Španović, vaterplista, računali i na jedno odličje naših košarkaša. Ali, prerano su im navijači okačili medalju oko vrata.

Da vam je neko pre mesec dana rekao da ostanete da zemlji, da ne letite visoko, jer postiji mogućnost da Srbija ne ode u Tokio, nema sumnje, pale bi teške reći. 

Ali, umesto slavlja, usledio je košmar!

Srbija je platila danak povredama, izostancima, lošoj igri. Neko će reči da je ovo najveća bruka naše košarke, drugi da momci nisu zaslužili pljuvanje. Doneli su Srbiji srebro pre šest godina na Olimpijskim igrama u Riju, na Svetskom prvenstvu 2014. su bili srebrni, ako i 2017. godine na šampionatu Evrope!

Foto: Starsportphoto©

 

Istina! Svaka čast, ne za svaku medalju nego, svaku odigranu utakmicu, ali teško je navijačima "osvežiti" pamćenje nakon katastrofe u Beogradu. Kada gubiš najgori si, kada pobeđuje navijači te dižu u nebesa. Srpska selekcija nije dobro odigrala čitav kvalifikacioni turnir. Dominikana, pa Filipini, pa Portoriko. Nekada bi, uz dužno poštovanje" mečevi protiv ovih ekipa bili treninzi, a sada smo ih se pribojavali.

Bjelica zagrmeo bez dlake na jeziku

Italijani su nam očitali lekciju, od te šamarčine obrazi još bride. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni da je ova ekipa bila osakaćenja povredama, nije igrao Nikola Jokić posle teške sezone u NBA, bili smo bez pomoći Bogdana Bogdanovića, ni Aleksej Pokuševski, zvezda u usponu Oklahome koga su mnogi želeli da vide u reprezentaciji, ni Alen Smailagić iz Golden Stejta nije bio na raspolaganju selektoru. Ali, obrukali smo se i dugo će posle ovoga obrazi da crvene. 

Foto: starsport

 

Nije Srbije bilo na Olimpijskim igrama 2008. godine, četiri godine kasnije nismo otišli u London, potom su usledile najlepše svene posle plasmana u Rio i osvajannja srebru medalje. Sada, samo gorčina, košmar, optužbe, traženje krivca...

Ali, da ne komplikujemo i ne filozofiramo previše, Nemanja Bjelica, koji je pred početak kvalifikacija rekao da mu je reprezentacija sve, sada je sve rekao. Pogodio je pravo u metu, ništa nije sakrio ispod tepiha. 

- Ovo je velika bruka, meni kao igraču, nisam bio spreman da ovako odigram. Ne znam da li je važan razlog, igrali smo kao g*** Šta da kažem, ako pokušam da izgovorim da smo želeli da izborimo vizu za Tokio. Bolji tim je pobedio danas, ali sa ovim stavom ne možemo da igramo košarku. Kada igrate za nacionalni tim, morate da igrate drugačije. Ako niste ovde 100%, ne možete da pobedite – rekao je Bjelica i nastavio u istom tonu:

Foto: starsport

 

- Šta mogu da kažem. Samo da se izvinim, ljudima, navijačima koji su došli. Naš stav mora da se promeni. Mnogo je toga što možemo da naučimo, drago mi je da sam sa ovim ljudima sada, ali za pet godina nas možda neće biti. Talenat i individualizam ne može da pobedi na turniru. Bolji tim je pobedio – dodao je Nemanja.

Podsetio na izjavu u Kini posle poraza od Argentine, koja nam je uništila san o medalji.

- Želeo bih da se izvinim svima, našim ljudima koji su nas podržavali, bili uz nas. Naši protivnici su danas više želeli pobedu. Mi nismo bili dovoljno mentalno spremni. Mislim na igrače. Nismo bili mentalno spremni za ovako važnu utakmicu. Ja prvi. Znate, postoje neke stvari važnije od košarke. Naš prijatelj je bio tu, igrao je uprkos svemu - rekao je tada Bjelica, aludirajući na Micića, koji je igrao uprkos porodičnoj tragediji.

Foto: Tanjug

 

- Igrao sam kao go..o. Mi smo je..no dobra grupa momaka. Ovo boli. Svi smo plakali dok smo ih gledali kako slave. Radili smo mnogo ovog leta, teško je, ali ovo je košarka. Pokušali smo da pobedimo na pogrešan način. Posle nekoliko godina mi smo bili favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva. Izgledali smo loše na terenu - dodao je tada Bjelica.

A, opet samo od nas zavisi da li će se posle svega nešto promeniti, jer posle Kine nije, ili će neko njegove reči pomenuti za godinu, dve, tri....

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoki

pre 2 godine

Полако али сигурно долази на наплату самоубилачки пројекат звани "АБА лига"!

Zaki

pre 2 godine

Jeste sakrio, nasoj reprenzetaciji se nije islo na olimpijadu, kad pomisle na karantin od petnaest dana pa izolacija u hotelu izmedju utakmica i da nemaju slobodu kretanja! Pitanje i gledalaca kako ce se organizovati, zabranjeni je ulazak stranim drzavljanimana utakmice. Nista me ne cudi i postupak Jokica, mislim da su isti razlozi!!!

Ana

pre 2 godine

E moji momci ! Za reprezentaciju se igra srcem ! Ko to ne shvata ili ne želi , neka se ne pojavljuje uopšte . Bolje je , kao neki , odbiti poziv ( nikad ih više ne treba zvati ) nego ovako igrati .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija