• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2021

10:09

ITALIJANI U TRANSU! Srušili su EVROPSKOG VELIKANA u neosvojivoj tvrđavi!

Starsportphoto

Košarka

ITALIJANI U TRANSU! Srušili su EVROPSKOG VELIKANA u neosvojivoj tvrđavi!

Podeli vest

Najbolji košarkaši Italije pobedili su Srbiju u Beogradu (102:95) i posle 17 godina i 2004. u Atini uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre

Bila je to prva pobeda Italijana protiv Srbije od samostalnosti u zvaničnim utakmicama, "azuri" su slavili protiv "orlova" nakon sedam utakmica.

Ne čudi što sada vrala euforija u Italiji. "Gazeta delo sport“ je u naslovu izveštaja meča  svoju selekciju nazvala džinom, uz dodatak da je Srbija pretučena.

Foto: Starsportphoto©

 

- Senzacionalni podvig Saketijevog tima. „Azuri“ su noć u Beogradu učinili čarobnom i nezaboravnom. Vraćamo se na Igre na kojima nismo učestvovali od Atine 2004. godine – piše "Gazeta“ i ističe da su junaci podviga Manion, Fontekio, Pajola i, pre svih, Polonara.

- Ali, to je uspeh celog tima, počevši od kapitena Melija, moralnog vođe podmlađenog tima, koji se, kako je Saketi istakao, ne boji ničega – stoji, između ostalog, u izveštaju "Gazete delo Sport“.

„Korijere dela Sera“ prenosi da su njihovi košarkaši napravili  senzacionaaln poduhvat kojim se nacionalna košarka vraća na OI.

 

Foto: Starsportphoto©

 

- Beograd i dvorana koja nosi ime Aleksandra Nikolića, trenera koji je izgradio legendu o Varezeu, nisu strašna i neosvojiva tvrđava Srbije, već mesto pobede koja će ostati u istoriji i koja vredi karte za Tokio – piše "Korijere“.

"Republika“ piše da je Italija slavila u kući jednog od evropskih velikana, uz isticanje podatka da Italija nikada u istoriji nije ima toliko sportista (384) kao na predstojećim OI u Tokiju.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija