• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2021

15:45

POSLE INFARKT ZAVRŠNICE SRPKINJE U ČETVRTFINALU! IGRA ZA ZABORAV! Koreja umalo do SENZACIJE! /FOTO/

Tanjug

Košarka

POSLE INFARKT ZAVRŠNICE SRPKINJE U ČETVRTFINALU! IGRA ZA ZABORAV! Koreja umalo do SENZACIJE! /FOTO/

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je protiv Južne Koreje u poslednjem meču grupne faze na Olimpijskim igrama u Tokiju dramatičan meč i savlada protivnika 65:61

Srbija je u prvom kolu pobedila Kanadu, ali je u drugom poražena od Španije. Protiv Južne Koreje igrala je za plasman u četvrtfinale, a pobeda bi u tom slučaju naše košarkašice odvela među osam najboljih. I jeste, ali teškom mukom! 

Foto: Tanjug

 

Južna Koreja je doživela sa druge strane dva ubedljiva poraza i imale su veoma male šanse, tačnije gotovo nikakve, da prođu kao jedna od dve najbolje trećeplasirane ekipe!

Naša reprezentacije je bila veliki favorit u meču protiv azijske ekipe, ali nije igrala tako!

 

 

 

JUŽNA KOREJA - SRBIJA 61:65 (10:17, 14:15, 20:18, 17:15 )

 

Dvorana: Saitama Super Arena (Tokio)   Sudije: Ferdinand Paskval, Ejmi Boner, Andreia Silva

Južna Koreja: Šin, Han, Kang, Jun, An, H. Park, J. Park, Bae, J. Kim, J. S. Park, D. Kim, Đin

Srbija: Vasić, Čađo, Jovanović, Bruks, Butulija, Crvendakić, Anderson, Stanković, Dabović, Škorić, Dugalić, Krajišnik

Već u 8. minutu naša selekcija je imala dvocifrenu prednost 13:3 i sve je mirisalo na to da će šampionke Evrope deklasirati protivnice!

Sjajna Crvendakić je sa pet poena dovela odmah Srbiju u vođstvo od 5:0! Da li je kasnije došlo do opuštanja ili je nešto drugo u pitanju, ali naša selekcija je došla u situaciju da mora da strepi za prolaz!

Koreja je upisala dve vezane trojke, ali je Srbija završila prvu deonicu 17:10.

Igrao se 19. minut i bilo je jasno da naše devojke imaju mnogo grešaka, promašaja i izgubljenih lopti. Srećom nije ozbiljniji protivnik bio na drugoj strani  i Srbija održala osetnu prednost – 29:21.

Šut Srbije u tim momentima bio je 34%, Koreje 18%.

Na pauzu se otišlo rezultatom 32:24! 

Foto: Tanjug

 

A u drugom poluvremenu je Južna Koreja zaigrala bolje i organizovanije nego do tada! 

U 28 minutu se konačno Sonja Vasić upisala u strelce i ubeležila prve poene na ovom meču za 42:40! Srbija je vodila na kraju treće četvrtine 50:44.

A onda drama u poslednjoj četvrtini! Anderson je pogodila jedno bacanje, pa Koreja dva –za  51:46. Tina Krajišnik pogodila je uz faul za 53:46, a onda trojka Koreje za 53:49 i faul Saše Čađo, pa je lopta opet bila za Koreju,a onda novi poeni za rivale i to je samo +2 za Srbiju.

Foto: Tanjug

 

Četiri minuta pre kraja, Koreja je vodila 61:58, a onda je Krajišnik bila precizna i smanjila vođstvo! 

Bruks je pogodila uz faul,a i bacanje za 65:61.

Uspela je Srbija da ostvari cilj, ali ukoliko bude igrala ovako naša selekcija, neće moći da se nada da će ostvarti onaj krajnji, o kojem sanjaju i košarkašice, ali i nacija...

Ipak, obradovale su nas izabranice Marine Maljković mnogo puta, a svako ima pravo na loš dan...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija