• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.08.2021

10:48

KAKVA ŠTETA! SRBIJA bez bronze! Francuskinje slavile, DEKLASIRALE naše devojke!

Tanjug

Košarka

KAKVA ŠTETA! SRBIJA bez bronze! Francuskinje slavile, DEKLASIRALE naše devojke!

Podeli vest

Borile su se srpske košarkašice, ali nisu uspele da savladaju Francuskinje u borbi za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama! Izgubile su izabranice Marine Maljković od odličng rivala 91:76

Cela Srbija je sa nestrpljenjem čekala duel naših košarkašica za bronzanu medalju!

Srpske košarkašice nisu uspele da ponove uspeh iz Rija i iz Tokija se vrate sa medaljom.

Sonja Vasić, Jelena Bruks, Ana Dabović i ostale devojke okrenule su se meču za treće mesto  protiv Francuske i želele da na trijumfalan način, sa bronzanom medaljom oko vrata stave "potpis" na neverovatno leto koje su počela penajnjem na evropski tron!

Sonja Vasić odigrala je svoju poslednju utakmicu u karijeri. Od početaka u Crvenoj zvezdi 2005. godine, preko Evrope i Amerike napravila je sjajnu karijeru i završiće je u omiljenom dresu! Pre samo mesec dana je bila MVP Eurobasketa sa kog je donela zlato, a sada je pobedila koronu i došla u Tokio da završi karijeru medaljom na OI! Nije uspela....

Foto: Tanjug

 

Ona, Bruks i ostale devojke dugo će žaliti zbog ovog poraza... Lepo su naše devojke otvroile meč, imale seriju 9:0 u prvoj seriji i delovale su da su kadre da se okite još jednim odličjem! 

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Anderson sa 24 i Bruks sa 14 poena. Jovanović i Vasić ubacile su po 9.Francusku su do pobede predvodile Vilijams sa 17, Mijem sa 16 i Gruda sa 12 pena.

Ivon Anderson vratila je Srbiju u poslednjem minutu prvog poluvremena i donela novo izjednačenje, ali je Francuska trojkom došla do nove prednost i na poluvreme otišla sa tri poena viška (40:43). Francuska je odigrala veoma dobru treću četvrtinu, dok su naše košarkašice igrale slabo u svim segmentima! Ništa nije išlo u napadu za Srbiju, a Francuska je sve to koristila na drugom kraju parketa, s obzirom da nije bilo ni naše prepoznatljive odbrane. Ubrzo su došle do dvocifrene prednosti i pred poslednjih deset minuta imale su +11 (56:67).

Posle trojke Vilijams i bacanja Žoanes, Francuska na šest minuta do kraja odlazi na +19. Sonja Vasić je vezala šest poena i uz pomoć Krajišnik vratila Srbiju na -11, pa Ivon Anderson poentira za -9 u seriji 10:0. Ivon sa dva bacanja nastavlja seriju na 12:0, pa je Tuše prekida na tri minuta do kraja. Na dva minuta do kraja, Francuska opet dolazi do dvocifrene prednosti i Srbija nije uspela da se vrati.

Kapiten Jelena Bruks i Sonja Vasić završile su reprezentativnu karijeru. Francuskinje su se osvetile za poraz u finalu EP pre samo mesec dana! Bile su bolje i zasluženo slavile!  Za zlato će se u nedelju boriti SAD i Japan.

SRBIJA - FRANCUSKA  76:91   (23:19, 17:24,16,24, 20:24  )
Dvorana: Super Saitama Arena (Tokio)  Sudije: Huan Fernandes, Ejmi Boner, Takaki Kato

Srbija: Vasić, Čađo, Jovanović, Bruks, Butulija, Crvendakić, Anderson, Stanković, Dabović, Škorić, Dugalić, Krajišnik

Francuska: Fato, Mijem, Šartero, Gruda, Mičel, Vukosavljević, Ruper, Vilijams, Johanes, Duše, Čačuang 

KRAJ! Četrvta pozicija za Srbiju! Ostale su nažalost naše devojke bez medalje!

 

39. minut - Bez greške sa linije penala Ivon Anderson!85:73!

+11 je, a do kraja 2 minuta! Čudo treba Srbiji! 

38. minut - Još se nadamo! 80:71! Sjajna rampa Bruks na Fotu, a onda dva poena Ivon Anderson! Na jednocifrenom smo minusu. Faul Sonje Vasić u presingu. Sjajna odbrana Ivon Anderson, ali ostaje lopta kod Francuskinja, a onda promašuje Šatero. Faulirala je Fotu Ivon Anderson. Oba puta precizna! Postiže Duše koš u poslednjoj sekundi. Sonja promašuje, ali naša je lopta!

36. minut - Sonja opet uz faul! Sada je 67:78.

Foto: Tanjug

 

35. minut - Pogađa Sonja Vasić i ima slobodno bacanje, koje koristi! 78:64

Jedanaesta trojka iz 23 pokušaja Francuske! Teško će Srbija ovo stići... 76:59!

33. minut - Ivon Anderson upisuje 18. poen za Srbiju, ali kako se približimo, tako nas Francuskinje "odlepe". 73-59!

31.minut - Prvi poen u četvrtoj četvrtini postigla je Tina Krajišnik, bila je polovična sa penala, a već u narednom napadu je novu trojku sakovala Duše - 70:57.

Kraj treće četvrtine! Srbija gubi – 56:67.

28. minut - Loše, loše!  60:52! Sjajan pogodak Fotu na drugi obruč! Tajmaut Marine Maljković. Opet Fotu pogađa za svoj deseti poen i Francuskinje idu na sve veći plus. Tina Krajišnik prolazi i faulirana je. Opet samo jedan poen! Greši Žoanes, a onda loš prodor Bruks. 

Foto: Tanjug

 

26. minut! Nedopustivo su naše devojke dozvolile Francuskinjama da se raspucaju i budu same na šutu za tri! Nema pogotka Anderson za tri, ali Fotu daje trojku. Ništa od trojke Sonje Vasić, ali faul Ruper ispod koša. Iskoristile su bonus, Tina Krajišnik na liniji penala. Daje jedan poen.  56:51, gubi Srbija!

TROJKA JELENE BRUKS KADA JE NAJPOTREBNIJE! 51-47 za Francusku, a onda lake poene prepuštamo rivalkama za 53-47!

21. minut! Nova trojka za Francuskinje! Povećavaju na 46:40! Promašila je Crvendakić zicer, a sa druge strane trojka Vilijams. Promašaj Bruks ispod koša, a Gruda je faulirana ispod koša. Promašaj za dva Francuske, a onda faul MIšel. Konačno poeni preko Ane Dabović. 

 

 

Trojka Francuskinja i prednost imaju naše rivalke na poluvremenu! 43:40

Foto: Tanjug

 

Precizna je bila Anderson sa linije slobodnih bacanja! 40:40!

19. minut - Nije bila precizna Sonja Vasić nakon pogotka Rivalki, vode Francuskinje 40:38! Anderson je prva dvocifrena kod nas, ima 12 poena!

16. minut - Ne uspevamo ponovo da dođemo do prednosti! Vodi Francuska 34:30! Dobra finta Ivon, ali promašuje. Hvata loptu Dugalić i promašuje, ali ponovo je lopta kod nas i Bruks promašuje. Potom tri sekunde Francuske. Ispod koša pogađa Dugalić, a onda Marin Žoanes daje pretežak koš, od tablu iz koraka! Bruks ide na liniju penala1 Oba puta precizna Jelena. Mijen daje poene, a onda loš pokušaj kapitena Bruks...

14. minut - Opet problemi za naš tim! Francuska je preokrenula 30:26! Faul nad Vilijams i ona sa linije penala daje jedan poen. Ana Dabović faulirana na prodoru. Jedan pogodak Ane Dabović. Lična Anđele Dugalić, ide Gruda na liniju penala a Srbija je u bonusu. Izjednačila je! Posle promašaja Srbije Sandrin Gruda dovodi Francusku u vođstvo 28:26! Faul u napadu Vukosavljević, a onda promašaj Butulije za 3. Besporteban faul Jelene Bruks. 

Foto: reuters

 

13. minut - Novo izjednačenje - 26:26! Jelena Bruks maši za dva...

12. minut - Imamo problem! Dragana Stanković je napravila tri lične greške. Ipak, ostala je u igri.! Ana Dabović ima 1 od 2 sa linije slobodnih bacanja! 26:24 za naše devojke! Gruda pogađa za dva, pa još jedna dvojka Francuske za 23:23!

Ivon Anderson pogađa za dva, pa Sonja Vasić pravi faul.

10. minut - Gruda je ponovo bila precizna sa linije slobodnih bacanja... Kraj prve četvrtine 23:19! Bravo devojke! 

Foto: reuters

 

9. minut- Prekinuta je serija Srpkinja trojkom rivalki! 

2:30 do kraja prve četvrtine, Srbija vodi i u seriji je 9:0! 19:14 je za naše devojke!

7. minut - Trojka Jelene Bruks! Srbija vodi – 17:14.

6. mnut - 14:14! Ujednačena igra...

4. minut - Vilijams je povisila na 9:4, a odmah uzvratila Sonja Vasić prvom torjkom! 9:7, uzvraćaju rivalke trojkom, a onda Bruks njima! Rezultat se brzo menja! Dobro igra naša selekcija, iako gubi...Ipak, defanziva mora bolje!

3. minut - Anderson i Stanković su na parketu, a Gruda je bila oba puta precizna sa linije slobodnih bacanja 7:4 za Francusku!

2. minut - Francuska vodi 5:2! Upisuje poene iz igre Gruda... Uzvraća sjajno Dabović i smanjuje na 5:4!

1. minut - Počeo je meč za bronzu! Dabović, Vasić, Crvendakić, Krajišnik i Bruks su počele meč! Dabovićeva je upisala prve poene - 2:0

 

 

08:15 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs! Ovde možete iz minuta u minut pratiti tekstualan prenos meča za bronzano odličje između košarkašica Srbije i Francuske 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 2 godine

Nema veze , svaka vama devojke čast mnogo ste uradile za sebe i Srbiju . Svaka čast i svima koji su učestvovali na OI iako nisu osvojili neku.medalju ali su reprezentonali Srbiju na najbolji način i njima je bila čast . Veliko hvala svima .

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija