• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2021

08:31

HRVATI SE OPET UKOPALI! Imaju novo objašnjenje zašto su sišli sa postolja 1995! Četiri slova "S" nama su simbol za četnike!

printscreen

Košarka

HRVATI SE OPET UKOPALI! Imaju novo objašnjenje zašto su sišli sa postolja 1995! Četiri slova "S" nama su simbol za četnike!

Podeli vest

O silasku sa postolja košarkaša Hrvatske prilikom dodele medalja na Evropskom prvenstvu u Atini i danas se priča

Doduše više Hrvati nego bilo ko drugi. Na Evropskom prvenstvu 1995. godine Jugoslavija je osvojila zlatnu medalju i na dodeli medalja je trećeplasirana Hrvatska sišla sa postolja i više se nikada nije popela na njega.

Hrvati su tada osvojili bronzanu medalju i naredne 22 godine nisu osvojili nijednu medalju ni na jednom takmičenju.

Nekadašnji hrvatski košarkaš Franjo Arapović pre nekoliko godina je rekao da su Hrvati sišli sa postolja zbog navodne krađe sudija u polufinalu, dok je Aco Petrović imao drugi razlog.

Tadašnji selektor Petrović je pre šest godina priznao da su dobili naredbu sa više instance. Mršić ima novu priču i razlog za sraman potez.

- Trećina Hrvatske je bila okupirana. Prvi put smo se sastali s Jugoslavijom, oni su došli tamo, zvali su ih Jugoslavija, a na dresu su imali četiri slova "S", to je nama tada bio simbol nečeg drugog. Već posle meča za treće mesto, pričalo se da neće svirati 'Hej, Sloveni', nego će svirati 'Bože pravde' ako Jugoslavija osvoji. Mi igrači smo se tamo skupili, šta ćemo, kako ćemo. Neko je pričao sa Brdoljakom i on je rekao da treba da ostanemo na postolju, da se ne povlačimo. Ta utakmica se završila kako se završila , bilo je tu dosta polemika zbog suđenja. Dolaze Litvanci u jednom trenutku i oni kažu da će se povući sa postolja - rekao je Mršić i nastavio:

Foto: printscreen

 

- Kad su oni to rekli, onda se i mi povlačimo. Došli smo na postolje, izašlo se na dodelu medalja, sa idejom da se i mi i oni povučemo sa postolja. U jednom trenutku, Arturas Karnišovas dolazi, govori nama da su Litvanci dobili naređenje da moraju da ostanu na postolju. Mi smo već bili doneli odluku. Kažem, iz današnje perspektive, sigurno takvu odluku ne bismo doneli. Ali ono vreme, 1995. godina, to je bilo pre Oluje, trećina Hrvatske okupirana... Odluka je bila takva kakva je bila. Poznavali smo se, nije to bilo sad nešto da smo stalno bili zajedno. U ono vreme je bilo tako. Kako je njima šahovnica bila simbol za ustaštvo, nama je četiri "S" bilo simbol za četnike".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija