• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2021

14:27

SPANULIS SLOMLJEN! Dudo, učitelju, lideru, vođo! Bili ste sama košarka!

Starsportphoto

Košarka

SPANULIS SLOMLJEN! Dudo, učitelju, lideru, vođo! Bili ste sama košarka!

Podeli vest

Jedan od najboljih evropskih plejmejkera Vasilis Spanulis na emotivan način oprostio se od legendarnog trenera Dušana Dude Ivkovića.

Legenda srpske i evropsko košarke preminula je u Beogradu u 78. godini od  posledica vode u plućima i herpesa.

Spanulis i Ivković sarađivali su u Olimpijakosu i zajedno su 2012. godine osvojili Evroligu.

Dudo, učitelju, lideru, vođo! Reči su male pred tvojim visočanstvom, hvala Vam na svemu što ste me naučili. Hvala što ste mi bili mentor i što ste uvek bili uz mene. Bili ste sama košarka. Slomljen sam - napisao je Spanulis na Instagramu uz zajedničke fotografije sa Ivkovićem.

Foto: reuters

Dušan Duda Ivković



Ivković će ostati upisan zlatnim slovima u istoriji srpske košarke. da reprezentacijom je uspeo da se okiti sa tri zlata na Evropskim prvenstvima, jednim Svetskim, kao i zlatom sa Univerzijade 1987. godine.

Osvojio je i srebrnu medalju na  Olimpijskim igrama 1988. godine. Pored ovih reprezentativnih medalja, on je osvojio i čak pet evropskih titula u klupskim takmičenjima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija