• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2021

15:29

MALJKOVIĆ: Nakon smrti Dusana Ivkovića ostaje velika praznina!

Starsportphoto

Košarka

MALJKOVIĆ: Nakon smrti Dusana Ivkovića ostaje velika praznina!

Podeli vest

Jugoslovenska, srpska i evropska košarka izgubile su veliko trenersko ime sa impozantnom biografijom i bogatim doprinosom košarci, izjavio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković povodom odlaska legendarnog Dušana Dude Ivkovića

Čuveni srpski trener preminuo je danas u 78. godini. Dušan Ivković će biti sahranjen u utorak 21. septembra 2021. godine u 12.00 časova u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

- Svoje pregalaštvo i posvećenost pokazao je u Grčkoj i u Rusiji, a ogroman doprinos Dušana Ivkovića jeste i u edukaciji mladih trenera kao i u organizaciji velikih košarkaških seminara jer je od samog osnivanja bio predsednik Udruženja košarkaških trenera Srbije - rekao je Maljković Tanjugu.

Maljković, koji je i sam kao trener ostavio dubok trag u evropskoj košarci, dodao je da su pod rukovodstvom Dude Ivkovića odgojene generacije mladih košarkaša i mladih trenera.

Foto: tanjug

Dušan Duda Ivković



- Nakon smrti Dusana Ivkovića ostaje velika praznina. Svi akteri današnje košarke moraće da ulože svo svoje znanje i velike napore da tu prazninu popune. Ovom prilikom u svoje lične ime i u ime Olimpijskog komiteta Srbije izražavam saučešće supruzi Neni, kao i njihovoj deci, na velikom gubitku - poručio je Maljković.

Ivković će ostati upisan zlatnim slovima u istoriji srpske košarke. da reprezentacijom je uspeo da se okiti sa tri zlata na Evropskim prvenstvima, jednim Svetskim, kao i zlatom sa Univerzijade 1987. godine.

Foto: Starsportphoto

 

Takođe, može se pohvaliti i srebrnom medaljom sa Olimpijskih igara 1988. godine. Pored ovih reprezentativnih medalja, on je osvojio i čak pet evropskih titula u klupskim takmičenjima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija