• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2021

15:55

POSLEDNJI POZDRAV! Čuveni glumac se oprostio od Ivkovića! Nadam se da će se opet pojaviti...

Starsportphoto

Košarka

POSLEDNJI POZDRAV! Čuveni glumac se oprostio od Ivkovića! Nadam se da će se opet pojaviti...

Podeli vest

Dušan Duda Ivković isprećan je na večni počinak

Jedan od velikana otišao je zauvek.  Legendarni srpski košarkaški trener Dušan Duda Ivković sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu.

Poslednje pozdrave uputili su Vlade Divac, Dragan Kićanović, Vasilis Spanulis, Žarko Paspalj, Željko Obradović, Predrag Danilović, Dino Rađa, Nenad Krstić.. i brojne druge košarkaške ličnosti.

Foto: Starsportphoto

 

Poznati glumac Goran Sultanović sa mnogo emocija govorio je o svom prijatelju. 

Uspeo je da bude zvezda na nebu Srbije, Evrope i svetske košarke. Ne pristajem, mada znam da nisam u pravu da je ovo rastanak, ovo shvatam kao jedan od onih trenutaka kada on zapakuje svoje golubove, zapali u neki od evropskih gradova da tamo širi svoju filzofiju o košarci. A onda, kad opet pobedi, bane na Crveni krst, sednemo u neku od kafana i nastavimo nikad dopričane priče o Radničkom koji je imao velikog uticaja na naše vaspitanje, o ljudima sa Crvenog krsta... Nadam se da će se opet pojaviti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali... Hvala ti što si me priihvatio kao druga -  rekao je Sultanović.

Foto: Starsportphoto

 

 

Proslavljeni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije, jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke Dušan Duda Ivković, preminuo je u 78. godini.

Ivković je bio selektor naše reprezentacije u dva navrata, od 1988. do 1996. i od 2008. do 2013. godine. Osvojio je tri evropska zlata (1989, 1991 i 1995), kao i srebro (2009), svetsko zlato iz 1990, srebro sa Olimpijskih igara 1988.

Tokom bogate trenerske karijere, koju je završio 2016. godine, trenirao je Partizan, Aris, Radnički sa Crvenog krsta, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olimpijakos, AEK, CSKA, Dinamo Moskvu, Anadolu Efes. Njegova najveća ljubav bio je Radnički sa Crvenog krsta, za koji se borio do poslednjih godina svog života.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija