• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2021

23:26

PEŠIĆ SE OTVORIO! Pričao o Jokiću, Bjelici i da li će ih zvati u reprezentaciju

Starsportphoto

Košarka

PEŠIĆ SE OTVORIO! Pričao o Jokiću, Bjelici i da li će ih zvati u reprezentaciju

Podeli vest

Novoizabrani selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je o raznim temama gostujući u jednoj televizijkosj emisiji

Na startu je istakao da još nije razgovarao sa potencijalnim reprezentativcima.

- Kad ovako vidite, ne postoji trener iz Srbije ili van Srbije koji mi nije poželeo sve najbolje, kao i moji bivši igrači. Ali ovi što su aktuelni, oni se ne javljaju. Izgleda da moram ja prvi da počnem da se javljam, ali to mi ne smeta, oni će kasnije da se javljaju - rekao je Pešić na startu gostovanja na Javnom servisu.

Popularni Kari je pre 14 godina u Crvenoj zvezdi otkrio Nemanju Bjelicu, kasnijeg MVP-a Evrolige i momka koji već godinama igra u NBA ligi. Međutim, posle kvalifikacija za Olimpijske igre ga je kritikovao.

Svi su važni. Videćemo da li oni računaju na mene. Ovo su vremena kada je sezona krenula. Naša liga je već krenula, krenula je ABA liga, Evroliga, Evrokup… To je jednostavno maksimalna posvećenost timovima na početku sezone. Deo posla mi je i da ih treniram kroz razgovore, posete, biću im mentor na neki način, pomagaću im onoliko koliko prihvataju neke moje savete. Gledaću njihove utakmice, pokušaću da ih većinu posetim.

Foto: Starsportphoto

Kari Pešić tokom predstavljanja na mestu selektora Srbije

Još jednom je progovorio o Nikoli Jokiću.

Stvarno sam i ranije, uvek zapravo, pokazivao interes i želju, ne da se mešam, već da pomognem. I onda su me zvali kad je Jokić odlučio da ove godine preskoči leto sa reprezentacijom i ne igra zbog svojih razloga. Rekao sam im da je bolje tako kada igrač nije do kraja mentalno spreman i ako mu je uz to telo umorno i ako imaš stvari kojima čitave godine treba da se posvetiš, a on je sinoć dobio ćerkicu i neka mu je živa i zdrava i neka uživaju sa njom - istakao je novi selektor Srbije.

Srbiju u novembru očekuju kvalifikacioni mečevi za Eurobasket, kada će Pešić debitovati na klupip "orlova".

To je početak olimpijskog ciklusa koji je danas počeo i ne bih nijednog trenutka te kvalifikacije stavljao u drugi plan. U novembru igramo te utakmice protiv Letonije i Belgije i Saša i ja želimo da ti momci koji dobijaju šansu imaju ciljeve, a cilj je Pariz i Olimpijske igre. Pitanje je gde će tada da budu neki koji su sada najbolji, i sa ambicijama, željom, zdravljem, motivacijom - rekao je Pešić, pa zaključio:

- Sve ima svoje vreme i sve je to proces. Želimo da ti momci koje ćemo vrlo brzo da pozovemo za kvalifikacije stvarno dobiju osećaj, kao i sigurnost da su kandidati za Olimpijske igre. Svi igrači su u mojoj glavi, pa neka se bore - poručio je trofejni stručnjk.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17