• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

04.10.2021

08:03

ZVEZDA I BUDUĆNOST U NOVOM RATU! Derbi kola ABA lige u "Pioniru"!

Košarka

ZVEZDA I BUDUĆNOST U NOVOM RATU! Derbi kola ABA lige u "Pioniru"!

Podeli vest

Crvena zvezda večeras (21.00, Arena sport 1) u "Pioniru" dočekuje podgoričku Budućnost, protiv koje je u prethodne četiri godine vodila velike borbe i na terenu i van njega

Vreme je za prvu bitku Crvene zvezde i Budućnosti u novoj sezoni! Rivali iz poslednja tri finala ABA lige sastaju se večeras (21.00, Arena sport 1) u beogradskom "Pioniru" u okviru 2. kola regionalnog košarkaškog takmičenja.

Poslednji put igrali su u finalu u maju, a crveno-beli su u majstorici savladali "đetiće" i osvojili petu titulu šampiona Jadrana. Mečeve srpskog i crnogorskog velikana u prethodne četiri godine pratile su velike tenzije na terenu i van njega, pa se očekuje još jedan zanimljiv okršaj.

Povrede i korona

Foto: Starsportphoto

 



Zvezda je ovu sezonu otvorila ubedljivom pobedom nad Splitom, a potom je doživela tesan poraz u Istanbulu od Fenerbahčea. Trener Dejan Radonjić maltene od povratka u klub nije imao celu ekipu na raspolaganju, a i sada je u nezavidnoj situaciji, jer ne može da računa na nekoliko važnih igrača. U prethodnom periodu van terena bili su Branko Lazić, Eron Vajt, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić zbog povreda, kao i Majk Cirbes zbog zaraze koronavirusom.

Iskusni crnogorski stručnjak, koji će večeras igrati protiv ekipe u kojoj se proslavio kao igrač i kao trener, očekuje pobedu uprkos kadrovskim problemima.

- Na prethodnoj utakmici protiv Fenerbahčea za eventualni trijumf falili su nam upravo odsutni igrači. Međutim, u datim okolnostima odigrali smo dobar meč. I dalje imamo kadrovskih problema, ali očekujem da sa igračima koji su na raspolaganju odigramo dobro protiv kvalitetne ekipe Budućnosti - ističe Radonjić.

Foto: Starsportphoto©

Aleksandar Džikić



Po procenama kladionica, Crvena zvezda je ubedljivi favorit u odnosu na Budućnost, što nije bio slučaj prethodnih sezona gde god da su igrali. Jedan od razloga za to je i činjenica da je prvak Jadrana između dve sezone doveo Nikolu Ivanovića, koji je godinama unazad bio najbolji igrač Budućnosti. Osim toga, trener podgoričana Aleksandar Džikić neće moći da računa i na još jednog sjajnog košarkaša Danila Nikolića, koji je pre početka sezone kolabirao na treningu i još se oporavlja od posledica.

Foto: beta

 


Spremni na sve

Trener crnogorskog sastava dobro je prostudirao igru Zvezde i jedva čeka duel.

- Očekujemo da domaćin ima više igrača u timu u odnosu na utakmicu u Istanbulu, gde je dobro namučio Fenerbahče. Spremali smo se za sve njihove varijante, pa i na nižu postavu, gde bi Nikola Kalinić igrao krilnog centra, a Luka Mitrović centra. Čekaju nas agresivna odbrana i velika podrška njihovih navijača. Uz to, biće to prva utakmica protiv igrača koji je promenio istoriju kluba, biće interesantno kako će reagovati na to - kaže Džikić, očigledno misleći na Nikolu Ivanovića.

ABA LIGA

2. kolo

Četvrtak

Split - Partizan 59:69

Petak
Studentski centar - Zadar 94:78
FMP - Igokea 89:81


Subota

Krka - Mornar 89:80

Nedelja

Borac - C. Olimpija sinoć

Ponedeljak

Cibona - Mega 18.00
Crvena zvezda - Budućnost 21.00

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija