• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2021

17:49

FMP TRAŽI KAZNU ZA MURA! Pleju PARTIZANA se ne piše dobro! Bukti novi RAT u ABA ligi!

Starsportphoto

Košarka

FMP TRAŽI KAZNU ZA MURA! Pleju PARTIZANA se ne piše dobro! Bukti novi RAT u ABA ligi!

Podeli vest

Košarkaški klub FMP obavestio je javnost da su zatražili disciplinski postupak protiv plejmejkera Partizana, Dalasa Mura

U subotu je na programu srpski derbi između Partizana i FMP-a, a albanski plejmejker najvio je meč za klupski sajt i tom prilikom uvredio Pantere iz Železnika. 

Dalas Mur je prokomentarisao da je FMP mala Crvena zvezda, a ekspresno je stigao odgovor iz Železnika koji se neće dopasti upravi Partizana. 

- KK FMP obaveštava javnost da je od sportskog direktora ABA lige (u skladu sa disciplinskim pravilnikom lige), zahtevao hitno pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za košarkaša KK Partizan NIS Dalasa Mura zbog sramne i neprimerene izjave pred derbi meč 7. kola ABA lige između KK Partizan NIS i KK FMP koja je na programu u subotu u hali „Aleksnadar Nikolić“ - navodi FMP u saopštenju, ali tu nije kraj. 

- Smatramo da izjava koju je dao za klupsku televiziju KK Partizan, izuzetno šteti imidžu lige, predstavlja ničim izazvan napad na naš klub, i nikako ne doprinosi boljim odnosima između klubova. Podsećamo da je AdmiralBet ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i „mali“ kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati. 

Foto: Starsportphoto

Kako se i sam KK Partizan NIS povodom ove neprimerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče.

Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali „Aleksandar Nikolić“.

Primerenom kaznom za košarkaša Partizana i reprezentativca Albanije, na vreme bi se sprečilo namerno podizanje tenzija u ligi širenjem neistina i jeftinim izjavama, ali i uputila jasna poruka svima poput reprezentivca Albanije da ABA liga takve stvari neće tolerisati.

Ovu priliku koristimo i da informišemo gospodina Mura da je KK FMP dvostruki osvajač ABA lige, kao i da je naša saradnja sa drugim klubom i zvanično okončana još 2015. godine, kada je albanski reprezentativac još uvek bio samo student na koledžu Severna Florida - objasnili su Panteri. 

Utakmica je na programu sutra od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić". Partizan je prvi na tabeli sa maksimalnim učinkom dok FMP ima jedan poraz i pet pobeda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija