• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2021

23:18

LUČIĆ PROMAŠIO POBEDU BAJERNA! Agonija EFESA se nastavila! Zenit PONIZIO prvaka Evrope!

Košarka

LUČIĆ PROMAŠIO POBEDU BAJERNA! Agonija EFESA se nastavila! Zenit PONIZIO prvaka Evrope!

Podeli vest

Košarkaši Makabija pobedili su večeras u gostima Baskoniju sa 87:69 (21:14, 23:21, 19:19, 24:15), u osmom kolu Evrolige

Izraelski velikan igra kao preporođen nakon "šamarčkine" koju je dobio od Crvene zvezde u trećem kolu Evrolige. Makabi je do nove pobede predvodio Derek Vilijams sa 21 poenom i sedam skokova. Pratili su ga Ante Žižić i Džejlen Rejnolds sa po 16 poena.

Kod Baskonije bolji od ostalih bio je Vejd Boldvin sa 15 poena i pet skokova. Bivši centar Crvene zvezde Lendri Noko stigao je do deset poena i četiri skoka. 

Foto: Starsportphoto

Pobedu u gostima ostvario je i Real Madrid pobedivši Bajern sa 80:76 (13:13, 30:19, 17:26, 20:18) posle dramatične zavšnice i promašaja Vladimira Lučića. 

Srpski košarkaš imao je šansu da u završnici postane heroj Minhena i režira veliki preokret. Odlučio je Trinkijeri da odigra na Lučića koji se posle tajm-auta spetljao i poslao loptu u aut. Laso je odgovorio minutom odmora, a Serhio Ljuj bio je siguran sa linije penala za novi trijumf Madriđana. 

Najefikasniji kod Reala bio je Jabusele Geršon sa 21 poenom. Kod Bajerna se izdvojio Avgustin Rubit sa 20 poena. Srpski reprezentativac Vladimir Lučić je zabeležio sedam poena i tri skoka.

Košarkaši Zenita produžili su agoniju aktuelnog šampiona Evrope ekipe Anadolu Efesa. Ruski predstavnik deklasirao je u gostima Turke sa 90:79 (22:20, 25:13, 26:18, 17:28), a u jednom momentu bilo je i +26 za četu Ćavija Paskvala. 

Foto: Starsportphoto

Zenit su do pobede predvodili Koner Frankamp sa 18 i Mindaugas Kuzminskas sa 15 poena. Kod Efesa bolji od ostalih bio je Šejn Larkin sa 14 poena i pet asistencija. Srpski internacionalac Filip Petrušev je zabeležio devet poena.

Pobede su upisali i Olimpijakos koji je bio bolji od Monaka, dok je Alba nanela i osmi poraz Žalgirisu iz Kaunasa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija