• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2022

15:52 >> 17:24

NASTAVLJA SE ZVEZDIN TEROR NA JADRANU! Crveno-beli RAZBILI i Megu!

Starsportphoto

Košarka

NASTAVLJA SE ZVEZDIN TEROR NA JADRANU! Crveno-beli RAZBILI i Megu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege sa 69:76 u 19. kolu ABA lige

Nije imala sreće Crvena zvezda u Evroligi tokom duplog vikenda, ali najbolji lek za dva tesna poraza sigurno je pobeda u ABA ligi. Četa Dejana Radonjića je posle velike borbe uspela da upiše i 15. trijumf pošto je u Beogradu bila bolja od Mege 69:76.

Nešto sporije je Crvena zvezda otvorila meč, Karlo Matković je mučio centarsku liniju crveno-belih. Ipak, rizik Dejana Radonjića i "guranje" Dejana Davidovca na peticu se isplatio budući da je Zrenjaninac uspeo da razmrda ostatak ekipe. Falio je Zvezdi skok u prvom poluvremenu što je Matković uspeo da iskoristi, a Mega je na prvu pauzu otišla sa pet poena prednosti. 

Foto: Starsportphoto

Mučili su se crveno-beli sa šutem sa distance, ništa nije polazilo za rukom Zvezdi u prvom poluvremenu, ali je u finišu druge deonice Nikola Ivanović uspeo da veže nekoliko dobrih napada i donese preokret, da bi uz zvuk sirene Dejan Davidovac obezbedio beogradskom timu 5+ pre odlaska na odmor. 

U drugom poluvremenu ista meta isto odstojanje. Mega je izgubila hitrinu u napadu, sa druge strane Zvezda je pogodila nekoliko bitnih trojki, a posle poena Branka Lazića i Erona Vajta meč je bio rešen. Pokušao je Vladimir Jovanović na startu poslednje četvrtine da razmrda Megu, Đurišić je trojkom najavio moguć preokret, ali je to bio i poslednji "trzaj" domaćina na ovom meču. 

Crveno-bele je do pobede predvodio Ognjen Kuzmić sa 17 poena, Dobrić i Ivanović dodali su po 11. Sa druge strane Karlo Matković upisao je 20, dok je Uskoković brojao do 13!

MEGA - CRVENA ZVEZDA 69:76 (25:20, 15:25, 12:18, 17:13)
 

Dvorana: Mega faktori. Sudije: Milivoje Jovčić, Denis Hadžić, Marko Mustapić

MEGA:Vujić, Ružentsev, Jović, Rudan, Uskoković, Kočović, Smit, Cerovina, Marković, Đurišić, Simanić, Bogavac.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Mučili su se crveno-beli ponovo u napadu na startu deonice, uspeo je to Luka Cerovina da iskoristi i vrati Megu u igru. Ipak, veliki problem za domaćina pravio je Dejan Davidovac kao "improvizovana" petica. Uspeo je Zrenjaninac da uhvati veliki broj ofanzivnih skokova i tako reši pitanje pobednika. 

Imala je Mega napad za totalni povratak u igru, ali je Nemanja Jović promašio trojku i tako je propala poslednja šansa.

Treća četvrtina

Veliki broj promašaja košarkaša Mege uticao je na to da Crvena zvezda ima priliku za osetniju prednost sredinom treće deonice, ali se ni četa Dejana Radonjića nije proslavila ofanzivno. Mučili su se crveno-beli sa realizacijom i šutem sa distance, ali je usledila "paljba" Branka Lazića i Erona Vajta kojom je Zvezda bila na maksimalnih +11 - 52:63!

Druga četvrtina

Ponovo egal tokom većeg dela četvrtine, ali je Nikola Ivanović uspeo u finišu da razmrda crveno-bele i donese i prednost pred poslednji napad Mege. Za kraj deonice Dejan Davidovac pogodio je trojku sa skoro pola terena i doneo crveno-belima +5 - 40:45!

Foto: Starsportphoto

 

Prva četvrtina

Zvezda je povela, ali je Jović utvratio sa pet vezanih poena i preokrenuo na 5:2, a potom je Matković dva puta bio precizan za dva i doneo je Megi 9:6.

Uzvratila je Zvezda preko Kuzmića, Vajta i Dobrića, koji je preokrenuo na 11:9. Ali, ne da se Mega, Marković je nastavio da nervira goste, ubacio je opet četiri u nizu za 19:17. Potom je Cerovina naterao Dejana Radonjiać da traži tajm-aut u finišu četvrtine.

Dva minuta pre kraja vodila je Mega - 21:17. Ružentsev je potom poentirao, pa Rudan zakucao za 25:18, pa je domaćin prvih 10 minuta dobio sa 25:20.

 

 

 

15.30 - Pratite uz Informer meč Crvene zvezde i Mega u ABA ligi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija