• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.02.2022

18:33

SAŠA SPREMNA ZA KVALIFIKACIJE ZA SP! Imamo tešku grupu, ali daćemo sve od sebe

Zoran Sinko

Košarka

SAŠA SPREMNA ZA KVALIFIKACIJE ZA SP! Imamo tešku grupu, ali daćemo sve od sebe

Podeli vest

Košarkašica Srbije Saša Čađo izjavila je će nacionalni tim neće imati lak zadatak na kvalifikacionom turniru za Svetsko prevenstvo u Australiji

Izbranice Marine Maljković od 10. do 13. februara vizu za SP tražiće u hali "Ranko Žeravica" u Beogradu u grupi sa Korejom, Australijom i Brazilom, a plasman na šampionat iz grupe obezbediće dva najbolje rangirana tima uz domaćina Australiju, koji se već automatski plasirao.

- Uopšte ne sumnjam u tim. Iako je dosta različit sastav u odnosu na letos, kvalitetno se radi. Da ne verujemo u rad, ne bismo bile ovde. Nijedna utakmica neće biti laka, iako govore da imamo laganu grupu. Ja mislim da nam je grupa teška, ali mi ćemo se potruditi da svaku utakmicu odigramo borbeno - rekla je Čađo Tanjugu.

Selektorka Maljković i ovaj put na priprema je radila sa mladim košarkašicama, kojima su se kasnije priključile iskusnije reprezentativke.

- Imali smo malo vremena za uvođenje mladih igračica u sistem Marine Mlajković. Nije lako, naporono je, ali verujemo u zajednički rad i imamo zajednički cilj. Mi starije se trudimo da pomognemo, mlade devojke stvarno kvalitetno rade. I Marina ih bira po kvalitetu - istakla je Čađo.

Plasman na SP 2014. godine imao je veliki značaj za žensku košarkašku reprezentaciju, koja je nakon toga započela uspešn put, nakon kog je stiglo evropsko zlato, olimpijska bronza...

Foto: Zoran Sinko

Saša Čađo u poseti Informeru

Sada su na toj stazi bez Sonje Vasić i Jelene Bruks i u izmenjenom sastavu, a Čađo ističe da bi volela da plasman na SP u Sidneju bude prekretnica i za ovu novu generaciju košarkašica.

- Volela bih da bude tako. Naš put je bio lep, imali smo dosta uspeha. Ako mlade devojke nastave da rade na isti način kao i mi, verujem da mogu da nastave putem kojim smo mi išle prethodnih godina - kaže Saša.

Srbija turnir otvara u četvrtak u 21 sat protiv Koreje, dok će za vikend u istom terminu na programu biti dueli protiv Australije i Brazila.

- Prednost je što igramo kod kuće, gde ne želis da razočaraš ni sebe ni publiku. Naravno da će nam podrška značiti. Energija sa tribina uvek dobro dođe. Ne znam koliki je kapacitet, ali pozivam ljude da dođu u što većem broju - zaključila je Čađo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija